Chelsea 1-0 Man United spillervurderinger:Courtois-redningen overvurdert

Kante feirer vinneren – sportinglife.com

Ander Herreras utvisning i første omgang og N’Golo Kantes mål i andre omgang førte til at Chelsea gikk videre til FA-cupens semifinale med en 1-0 seier over Manchester United – men hvordan vurderte spillerne på begge lag?

Chelsea

Thibaut Courtois - hans eneste redning var fra Rashford, som han ble gitt for mye æren for. Gjorde seg stor en-mot-en, men hadde han ikke reddet skuddet, truffet veldig mye i hans nærhet, spørsmål ville blitt stilt. 5

Cesar Azpilicueta – manglet ro i ballbesittelsen i første omgang og klarte ikke å få ballen inn i Moses. Sjelden testet i defensiv forstand. 6
David Luiz - ga bort ballen for Rashfords andre omgang en-mot-en sjanse, men var ellers kommanderende midtstopper. 7
Gary Cahill – en eller to feil da han ble stengt av Rashford i første omgang og kunne ha stått på sitt bedre for ungguttens sjanse i andre omgang. 5

Victor Moses – stille i angripende forstand, merket ut av spillet av Young til tider. Aldri la kantspilleren komme inn bak, og Chelseas tålmodige sondering krevde ikke Moses' vanlige angrepsstøt. 6
N’Golo Kante – avsluttet en typisk seig forestilling med en ikke så typisk vinner av andre omgang – en søt, plassert innsats fra rekkevidde. 8
Nemanja Matic – hans blandede prestasjon i første omgang ga vekt til forestillingen om at Fabregas var uheldig å bli droppet. Fortsatte å skyte fra tvilsomme områder. 5
Marcos Alonso – kom ikke for mye frem og ble festet tilbake av det mer atletiske Valencia. 4

Willian – ga ikke samme tempo som Pedro i første omgang, men ble levende etter pause og øyeblikksbildet hans fremtvang en god redning fra De Gea. 7
Diego Costa – isolert store deler av første omgang. Klarte ikke å kontakte Willians senter og headet over fra et hjørne på stolpen. 6
Eden Hazard – Chelseas største trussel, førte laget fremover til tider i første omgang. Drew feil inkludert Herreras røde kort og skapte åpninger på egenhånd. 8

Cesc Fabregas (på 81)
Kurt Zouma (på 89)
Michy Batshuayi (på 90+4)

Manchester United

David De Gea – et par nøkkelredninger fra Hazard og Cahill i første omgang, da var det enda travlere etter pause. 8

Phil Jones – mange utfordringer på Hazard, men gjorde noen gode forsvar i siste omgang i andre omgang. 6
Chris Smalling – ga bort ballen til Hazard i et farlig område etter 15 minutter, men etter det, han laget noen viktige blokker. 7
Marcos Rojo – heldig som ikke ble booket, men hans defensive aggresjon var en stor del av hvorfor de røde djevlene ikke falt lenger bak. 8
Matteo Darmian – solid første omgang og beskyttet effektivt mot ett Chelsea-utbrudd i andre omgang. 6

Antonio Valencia – viste stor atletikk hele veien, inkludert ett lungesprengende 40-yard løp for å klare et motstanderkryss. En touch begrenset på den tekniske siden. 5
Ander Herrera – ga bort for mange dumme feil, som til slutt kostet ham og teamet. 2
Paul Pogba – en utmerket ball over toppen for Rashford var hans ene gode øyeblikk. Viste ikke nok kvalitet i besittelse til å gjøre opp for mangelen på defensiv bevissthet, noe som gjorde ham uegnet til en tomanns midtbane. 3
Ashley Young – kom alltid på høyrefoten til tross for at han spilte til venstre. Jobbet hardt, men var bortkastet fra dødballer og sliten i de siste etappene. 4

Henrikh Mkhitaryan – jobbet hardt og hans uttak i det 35. minutt ble diktert av omstendighetene, heller enn ytelse. 6
Marcus Rashford – presset i de riktige øyeblikkene og forårsaket problemer med tempoet. Derimot, finishen hans unngikk ham en-mot-en i andre omgang. 5

Marouane Fellaini (på 37) – så defensivt i harmoni og utførte instruksjonene sømløst. Ikke universelt vurdert av en kan se hvorfor Mourinho er en fan. 7