Arsenal 2-1 Chelsea Six Things:Magnificent Mertesacker

Glory for Gunners – bbc.co.uk

Etter en turbulent kampanje, Arsenal vant sin tredje FA-cup på fire år takket være en 2-1 seier over Premier League Champions Chelsea. Men hva har vi lært av spillet?

Arsenals kommanderende start

Fra første fløyte, Arsenal lå foran. Aaron Ramsey og Granit Xhaka dominerte de sentrale områdene, Alex Oxlade-Chamberlain så lys ut mens Danny Welbeck ledet kanalene. Alexis Sanchez viste gode bevegelser fra venstre og scoret åpningen i det femte minuttet under kontroversielle omstendigheter. Etter et øyeblikks konsultasjon overdømte dommeren sin assistent, som blåste offside mot chileneren.

Svake Chelsea

I løpet av de første 18 minuttene, Antonio Contes side så ugjenkjennelig ut fra den som dominerte Premier League. Pressingen deres var usammenhengende, forårsaker store hull mellom på papiret to av verdens beste stridbare midtbanespillere, N’Golo Kante og Nemanja Matic. Den imponerende Mesut Özil utnyttet det gapet med store bevegelser inn fra høyre og hans en-mot-en-lob tvang en mållinjeklarering fra Gary Cahill, før Welbeck traff treverket med headingen fra en corner.

Stadig forbedring

Kampen ble jevnere etter de første 18 minuttene. Matic kom lenger opp på banen og vi så mer fra Eden Hazard, som tok Pedro til å skyte over. Diego Costa kunne vært modigere til å angripe noen få kryss, men han kom foran Rob Holding, tvinger en fast blokkering fra David Ospina. I et ende-til-ende klimaks til omgangen, Arsenal hadde også sine øyeblikk i pausen, Xhakas kjøretur reddet av Thibaut Courtois.

Conte hårføner

Det er rimelig å anta at den lidenskapelige italienske treneren hadde ord med Chelsea-spillerne i pausen. Den eneste gangen de spilte med den intensiteten vi har forventet av dem, var de første 15 minuttene av andre omgang. De angrep ofte nede til høyre med godt kombinasjonsspill mellom Victor Moses og Pedro, sistnevnte skjøt utenfor etter 59 minutter. Costa tok mer av midtstopperne, og Kante så at skuddet hans ble avvist mot målvakten da Chelsea så mer selvsikker ut i ballbesittelsen. De ble overgått bare av noen utmerkede blokker fra Nacho Monreal og Per Mertesacker, som startet sitt første konkurransespill på 13 måneder.

Sen drama

Chelsea-fansen appellerte om en straffe etter 68 minutter da Moses så ut til å ha blitt utsatt for en utfordring. Repriser viser at det ikke var noen kontakt fra Chamberlain skjønt, rettferdiggjør dommerens avgjørelse om å sende ut vingbacken for dykking og en andre forseelse med et gult kort. Chelseas 10-menn utlignet da Costas avviste innsats spratt forbi en mistenkt Ospina, som hadde hatt en god kamp til det tidspunktet. Arsenal fikk imidlertid vinneren da innbytter Olivier Giroud slo et vakkert innlegg som ble nikket hjem av Ramsey, som duoen som kom sammen for finalevinneren i 2014 gjentok trikset.

Hva det betyr

Etter de første 18 minuttene, Chelsea hadde ikke vært så ille som noen antydet, med tanke på at de spilte de siste 22 med 10-menn. Derimot, de matchet ikke de høye standardene de hadde satt seg i Premier League-kampanjen. The Gunners fortjente seieren, og selv om denne bloggen fortsatt mener at klubben må endre seg denne sommeren, det er en debatt for en annen dag. Arsenal har vunnet FA-cupen 13 ganger, mer enn noen klubb i England. Etter en vanskelig kampanje, de og manageren deres fortjener sitt øyeblikk i solen.