Arsenal 0-3 Manchester City Six Things:siste tredje snitt forskjellen

Silva feirer den andre – skysports.com

Manchester City vant 3-0 på Emirates Stadium torsdag kveld, produsere en resultatlinje som ville antyde på papiret at Arsenals prestasjon bare var en kopi av de to klubbenes møte i søndagens ligacupfinale. Å beskrive denne kampen som sådan ville ikke helt fange sakens natur:her er seks ting fra Premier League-oppgjøret.

Siste tredje snitt

Det som fundamentalt skilte de to sidene var ikke 90 minutter med territoriell dominans fra City, men korte utbrudd av virkelig elitekvalitet når de kom inn i den siste tredjedelen. Det første eksemplet på det kom etter 15 minutter, da Leroy Sane skar innsiden fra venstre for å unnslippe mange forsvarere og mate Bernardo Silva, som fikk målsiden til Sead Kolasinac til å krølle inn i lengste hjørne.

Arsenals huff og puff

Oppmøtet – som må ha vært langt lavere enn de 58, 420 som ble kunngjort farse – kan ha avslørt, i tillegg til det dårlige været, en følelse av resignasjon fra Arsenal. Spillerne kastet seg ikke helt inn:Aaron Ramsey var en av hjemmelagets bedre spillere og tvang fram to gode redninger fra Ederson Moraes, som også stoppet Granit Xhakas langdistansefrispark. Derimot, deres flyt på den siste tredjedelen var ikke i nærheten av nivået til elitebesøkende.

Uselvisk Sergio

Sergio Aguero er på jakt etter sitt 200. mål i engelsk fotballs topprangering – en prestasjon som bare 28 spillere noensinne har oppnådd siden rekordene startet i 1888. Det var ikke åpenbart etter 28 minutter da, etter litt blendende arbeid fra Sane, argentineren hadde bevisstheten om å løslate David Silva, som fullførte et fint lagtrekk med en kul avslutning. Mens Arsenals posisjonering til tider kan stilles spørsmålstegn ved, deres defensive mangler kunne ikke tilskrives mangel på lyst. Hvis det er noe, de slapp inn det tredje målet på grunn av overivrig press som gjorde at City kunne spille gjennom hullene; nok et fint trekk som involverte Aguero og De Bruyne ble avsluttet med en enkel avslutning fra Sane.

På meg Ederson

Nicolas Otamendi hadde sett mistenkelig ut til tider og etter 53 minutter, han slapp inn en straffe for en klønete felling på Henrikh Mkhitaryan. 30-åringen kan være takknemlig for hendelser etterpå fordi, ikke bare viste dommeren et gult kort i stedet for et rødt, Pierre-Emerick Aubameyang så straffen hans reddet av Ederson. Brasilianeren hadde vært en selvsikker og trygg tilstedeværelse hele kvelden; potensielt vanskelig, svingende skudd fra rekkevidde ble holdt som av en magnet. Derimot den 35 år gamle Petr Cech så ut som en skygge av målvakten han en gang var.

Sløsende Gunners

Andre omgang var en formalitet, men Pep Guardiola kan være litt skuffet over elementer av slurv som snek seg inn i hans sides utstilling, som enkle pasninger kom på avveie. Arsenal manglet imidlertid hensynsløsheten til å komme tilbake i kampen, en kritikk som gjelder mest relevant for Aubameyang, som skjøt bredt med en improvisert innsats like før timen. Den mangelen på sluttkvalitet oppsummerte prestasjonen fra Arsene Wengers side, hvis sesong hviler på deres prestasjoner i Europa League – som de er rundt 6/1 med de fleste bookmakere for å vinne via codice promo eurobet.

Byen er et annet beist

De sammenlagte 87 minuttene med fotball som omringet Manchester Citys tre mål inneholdt ikke nådeløs glans; Peps side måtte tåle press. Og fortsatt, mens andre utvalgte mestere kan ha uavgjort den typen spill, City var så ekstremt produktiv i korte perioder, at de ikke trengte å spille på full gass i 90 minutter. Arsenal hadde brukt hele uken på å takle "Udyret fra østen" , men den fra nordvest viser seg enda vanskeligere å avvise.