Burnley 2-1 Everton Six Things:Clarets imponerer

Wood nikker inn vinneren – telegraph.co.uk

Andre omgangs mål fra Ashley Barnes og Chris Wood så Burnley fortjent fullføre en ligadobbel over Everton, som hadde slått først gjennom Cenk Tosun. Her er seks ting fra spillet.

Burnleys tidlige press

Sean Dyches lag spilte god fotball i de tidlige stadiene med Aaron Lennon og Matthew Lowton som kombinerte godt nedover høyre flanke, hvor de skapte problemer for Cuco Martina. En omgang i spillet på 17 minutter så ballen falle til Jack Cork, som skjærte en innsats over stanga. Michael Keane, tilbake til Turf Moor for første gang, gjorde seg skyldig i to myke hodestøt som falt til Johann Berg Gudmundsson, som to ganger ble nektet av blokker fra Seamus Coleman.

Evertons snitt i første omgang

Mens Burnley angrep i de lengste periodene av første omgang, Evertons dyrt sammensatte angrep hjalp dem å konvertere sine mer positive øyeblikk til klare sjanser. Gylfi Sigurdsson viste raske føtter i boksen før han satte opp en sjanse for Theo Walcott. som skjøt utenfor målet etter en sammenblanding med Tom Davies. Walcott skapte imidlertid åpneren da han unngikk oppmerksomheten til Gudmundsson, da Coleman knipset på det tykkede korset for at Cenk Tosun skulle reise hjem. The Toffees fortsatte å utgjøre en trussel i pausen, og da James Tarkowski ikke klarte å kontrollere Tosuns omvendte pasning, Walcott slo rett på Nick Pope fra en stram vinkel.

Tres innvirkning

I de siste stadiene av første omgang, Burnleys pasninger ble kanskje litt foreldet – i hvert fall etter at Jordan Pickford produserte en sterk redning i det 29. minutt for å nekte Jeff Hendrick. Sistnevnte var plassert nærmere Cork og Ashley Westwood enn Barnes, som ble urettferdig bedt om å dominere fire forsvarere, dermed begrense potensialet for tidlige baller av høy kvalitet. Det endret seg i starten av andre omgang, da den naturlige spiss Wood erstattet Hendrick og Pickford ble umiddelbart tvunget til gode stopp fra Lennon og Ben Mee. Agoalkeeperens plassering kunne imidlertid stilles spørsmål ved den tilsynelatende uunngåelige utligningen:den utrettelige Barnes kom igjen foran Keane for å motta den imponerende Lowtons pasning, skyting inne i nærstolpen.

Nok en dårlig dag for Williams

Ashley Williams så mistenkt ut hele ettermiddagen og etter 80 minutter, han bestemte seg for å bli i et ledig område, heller enn å merke mannen sin Wood, som var nærmere mål. Waliserens slurvete beslutningstaking ble straffet da Wood slo Keane til ballen for å nikke hjem fra nært hold. Williams dårlige spill ble forverret etter 85 minutter, da han ble utvist for å ha kastet en arm i ansiktet på Barnes, reduserer hans sides allerede små sjanser til å redde et poeng.

Misfornøyde Evertonians

Boost fra bortekanten ved full tid og de sterke synspunktene som ble uttrykt mot Sam Allardyce og spillerne hadde lite å gjøre med trusselen om nedrykk. Everton forblir niende og syv poeng over fallsonen foran lørdagens avspark – hvis nedgangen var den eneste bekymringen, fans ville være fornøyd med resultatene. Det mer relevante problemet er at når The Toffees spiller på bortebane under "Big Sam", de viser motstanderne for mye respekt til tross for at de besitter, på papir, et lag med høy kvalitet. Ronald Koeman mistet jobben delvis fordi han ikke virkelig omfavnet klubben, likevel er skillet under Allardyce uten tvil enda større.

Burnley satte rekorder

Før avspark, Clarets møtte to uønskede poster. De var seierløse på 12 og hadde ikke kommet bakfra for å vinne en toppkamp siden mai 2010, da de allerede var nedrykk:Jack Cork scoret i en 4-2 seier over Tottenham. Midtbanespilleren spilte hovedrollen åtte år senere da Burnley avsluttet begge rekordene, fortjent å nå 40 poeng med ni kamper til overs. Spørsmålet nå er bare hvor bra sesongen deres kan bli:en overraskende topp åtte plassering ser nå godt ut i deres rekkevidde.