Liverpool 2-1 Burnley Eight Things:Klopps uttalelse

Knapp seier for de røde – thisisanfield.com

Mål fra Georginio Wijnaldum og Emre Can ga Liverpool en tilfeldig 2-1 seier over Burnley – men hva har vi lært av kampen?

Gray inspirerte Burnleys lyse start

Andre Grays tempo og utholdenhet skapte problemer for Liverpool i den omvendte kampen. I de tidlige stadiene på søndag, han fant spirende hull i høyre kanal mellom James Milner og venstresidig midtstopper Ragnar Klavan. Hans løp i det syvende minuttet strakte forsvaret, som tillot den komponerte høyrebacken Matthew Lowton å plukke ut Ashley Barnes, som stakk inn fra nært hold.

Liverpool savnet nøkkelmenn

Jurgen Klopp har et ubalansert lag, betyr at fraværet av nøkkelaktører påvirker hele systemet. Den dynamiske Robert Firmino flytter ballen raskt i den siste tredjedelen, noe som ikke tilbys av Divock Origi. Jordan Henderson er en beroligende innflytelse, men erstatteren Emre Can var alt annet enn i første omgang, faller for lett inn i forsvar og rygger Burnley ved de første tegnene til en kamp.

Mane-mannen

Heldigvis for Liverpool, listen over kostbare fravær nådde ikke til Sadio Mane, deres beste spiller i første halvdel. Han kom inn bak den fremrykkende Stephen Ward ved anledninger, et av kryssene hans mangler en berøring fra Origi, og til tider måtte det godt forsvar fra Ben Mee til før trusselen hans ble avvist.

Tilfeldig nivellering

Mee hadde hatt de sterke første 45 minuttene, men var skyld i Liverpools utligning på overtid. Han klarte ikke å klarere Origis innlegg og ballen falt tilfeldigvis for Wijnaldum, som kjørte hjem for å sikre at de første 30 sekundene der Liverpool spilte god fotball endte med mål.

Klopps uttalelse

Klopp tok av uten tvil sin mest naturlig begavede spiller i Coutinho etter at brasilianeren hadde hatt en dårlig første time. Det var et risikabelt trekk med resultatlinjenivået, enda mer å sette på en uprøvd 17-åring i Ben Woodburn, men det viste de høyprofilerte spillerne hans at han ikke ville akseptere underprestasjoner. Det kan være lite tilfeldig at øyeblikk etter denne avgjørelsen kan, en annen dårlig utøver, sluppet løs en hard langdistansekjøring for å sette de røde i front.

Burnleys sene press

Keeper Simon Mignolet leverte en imponerende prestasjon. Derimot, Det faktum at belgieren ofte ble tvunget ut av målet sitt for å slå i overfylte områder, fremhevet manglende dominans fra midtstopperne. Klavan klarte ikke å klare etter Mees heading, men gjorde opp for det ved å blokkere innsatsen til Barnes mens Joel Matip var heldig at hans dårlige defensive heading falt til den svakere foten til innbytter Robbie Brady. Med Liverpool som ikke konkurrerer om ballene på midtbanen, Burnley la press i lange perioder og slo diagonale baller inn i boksen, innbytter Sam Vokes et mål i de siste 10 minuttene.

Liverpools sene pauser

Med Burnley forpliktende tall fremover, Liverpool skapte åpninger de siste fem minuttene da de brøt gjennom Mane, som rykket opp etter at Origi ble tatt av. Den senegalesiske hurtigspilleren ble løslatt av Can og lobbet nesten Tom Heaton, men keeperen vippet ballen over. Redningen hans viste seg nesten å være avgjørende da etter et langt kast fra Ward, Keane sparket ballen videre, men Lowton forsinket innsatsen på nært hold, som fløy over.

Hva det betyr

Tap betyr at Burnley har samlet bare to bortepoeng hele sesongen, selv om tre av de fem siste kampene deres på veien er mot de fire nederste lagene. Det sier sitt for hjemmeprestasjonene deres at de forblir syv poeng unna sikkerhet, til tross for nylige forbedringer fra de over dem. Seier var uten tvil viktigere for Liverpool, som ikke hadde slått en bunnside siden midten av desember. Tre poeng gir dem fem poeng klar i kampen om Champions League-kvalifiseringen, men prestasjonene mot de under dem må forbedres.