Newcastle 2-0 Aston Villa spillervurderinger:Lascelles dominerer

Gouffran feirer åpneren – mirror.co.uk

I en sterk andre omgang tok Newcastle enda et skritt mot opprykk med en 2-0 seier over formløs Villa – men hvordan vurderte spillerne på begge lag?

Newcastle United

Karl Darlow – ikke konstant tilkalt, men reddet Newcastle i viktige øyeblikk. Stoppet Kodjias trange skudd i første omgang og Bjarnasons nærkjøring i den andre. 7

DeAndre Yedlin - til tider truet han med å starte et angrep, bare for å bli sviktet av en tung berøring. Til tider slått av Kodjia og tempoet hans maskerer dårlig posisjonssans. 5
Jamaal Lascelles - fysisk dominerte Hogan, selv om hans faste utfordring på spissen ga gult kort i første omgang. Headingene hans spilte en rolle i begge målene. 9
Ciaran Clark – forbedret seg etter ubesluttsomme første 10 minutter og så fattet ut. Ytelse bekrefter tidligere Villa-teorier om at han trengte en ny start. 8
Paul Dummett – en veldig Dummett-forestilling:mye hjerte med begrenset kvalitet. Ble ikke strukket defensivt før Adomah kom inn. 5

Matt Ritchie – i de første 40 minuttene ga han bort ballen for enkelt og en gang førte det til en Villa-åpning. Etter å ha krysset for det første målet, han ble den beste spilleren på banen. 7
Jonjo Shelvey – noen gode pasninger til store områder. I første omgang, de ble ikke alltid gjort rettferdighet av lagkameratene, men i den andre, hans verdi ble tydelig. 9
Jack Colback – mer forenklet i besittelse enn Shelvey. Presset tilbake tidlig, men var modigere ute av besittelse i andre omgang, feie opp de tapte ballene for å gi Toon kontroll. 7
Yoann Gouffran – klarte ikke å løpe på en eller to baller fra første omgang. Scoret åpningen, men kunne ha tilbudt mer for laget hans. 5
Mohamed Diamé – Villas stramme midtbane gjorde det vanskelig for ham å finne plass til sine kraftige løp i første omgang. Forbedret i den andre med ett eller to smarte knips. 6
Dwight Gayle – med fitness og personlige problemer som potensielt kan påvirke Gayles prestasjoner, Benitez tok ham av i første omgang. Det viste seg å være den rette tingen å gjøre. 4

Aleksandr Mitrovic (på 33) – vant en avgjørende heading som førte til det første målet. Tvang Villas forsvar tilbake, skape rom for midtbanespillere til å ta kontroll. 8
Christian Atsu (på 89)

Aston Villa

Sam Johnstone – en eller to komfortable fangster i første omgang og gjorde en rekke redninger i den andre for å holde resultatet respektabelt. Mye kritisert tidligere, men denne er ikke på ham. 7

Alan Hutton – viste en sårt tiltrengt kampånd med engasjerte foroverløp, selv om hans pasning i den motsatte halvdelen la litt tilbake å ønske. Kommet ut av posisjon noen ganger sent. 5
Tommy Elphick – gjorde lite for å rettferdiggjøre Bruces beslutning om å starte ham foran Nathan Baker. 3
James Chester – dominerte Gayle den første halvtimen, men hadde flere problemer med å inneholde Mitrovic. 4
Neil Taylor – negerte trusselen fra Yedlin og Ritchie i store deler av første omgang og gjorde noen gode overlappende løp. 6

Mile Jedinak – kjempet godt tidlig, men ble ofte dratt dypt etter den første halvtimen og så sliten ut da han ble trukket tilbake i andre omgang. 4
Birkir Bjarnason – dekket bakken godt i første omgang da Lansbury presset seg foran ham. Hadde en stor andel av Villas skudd, inkludert deres eneste test i andre halvdel av Darlow, men manglet tempoet til å være en klassisk kantspiller. 4
Conor Hourihane – noen anstendige baller inn i boksen tidlig, men avtok i innflytelse da Newcastles midtbanespillere tok kontroll. 4
Henri Lansbury – jobbet hardt og presset effektivt i første omgang. Hans mindre imponerende andre vil bli mest husket for DET selvmålet. 3
Jonathan Kodjia – dekket plass bak ham og utgjorde uten tvil Villas største angrepstrussel i første omgang, hans stramme vinklede innsats tvang frem en redning fra Darlow. 6
Scott Hogan – ikke egnet for skratte spill. Hadde ikke den fysiske tilstedeværelsen som kreves for å konkurrere med Lascelles, før hans uheldige senskade. 2

Albert Adomah (på 71) - hans ankomst falt sammen med en beskjeden forbedring i avslutningsfasen, om ikke nok til å starte et comeback. Angrep flanken mer enn Bjarnason. 7