Newcastle 4-1 Preston spillervurderinger:Hayden imponerer

Rafa feirer – mirror.co.uk

Newcastle sikret opprykk til Premier League med en 4-1-seier over Preston North End. Til tross for en tett første omgang der Jordan Hugill avlyste Ayoze Perez sin åpning, Christian Atsu satte vertene foran og de tok kontroll, hjulpet av Paul Gallaghers røde kort. Men hvordan vurderte spillerne på begge lag?

Newcastle United

Rob Elliott – Ville vært urettferdig å klandre ham for Hugills mål, og han nektet Johnson en-mot-en øyeblikk før. 7

Vurnon Anita – Etterlot for mye plass bak seg til at Barkhuizen kunne utnytte, en touch heldig Preston ikke målrettet sin flanke oftere. Overlappet godt andre omgang. 4
Jamaal Lascelles – hans ubesluttsomme posisjonering bidro til Johnsons sjanse og kort tid etter, Prestons utligning. Brakte ballen mye ut av forsvaret. 6
Ciaran Clark – kuttet ut ting og gjorde de enkle tingene bra. 8
Paul Dummett - viste kløkt ut av besittelse, men ikke typen til å tilby sin sidebredde eller et utløp med ballen. 6

Isaac Hayden – en dynamisk ytelse av smart bevegelse. Vant en takling før han spilte et gjennomspill for det andre målet og et skudd som vant straffen for det tredje. 8
Jonjo Shelvey – vokste inn i spillet etter en treg start. Den eneste spilleren som er villig til å bytte spill over mer enn 10 yards. 7

Matt Ritchie - Newcastles mest oppfinnsomme spiller i den siste tredjedelen. Tok straffen godt og fortjente målet. 9
Ayoze Perez – viste gode reaksjoner for to enkle avslutninger, men var ikke på sitt beste før det røde kortet. 6
Christian Atsu - en overveldende første halvår forestilling, men han tok selvtilliten fra målet sitt. 6

Aleksandar Mitrovic – presset godt, fikk assisten til Atsu sin åpning og var litt uheldig som ikke satte et mål. Bør ikke kritiseres for prestasjonen hans. 7

Yoann Gouffran (på 68)
Jack Colback (på 76)
Daryl Murphy (på 83)

Preston North End

Chris Maxwell – led av en rystende start og kunne ha kommandert området sitt bedre. Nervene kom til ham. 2

Tyias Browning – En midtstopper ved å spille på høyreback, og det viste seg. 3
Andy Boyle – greie første 45 minutter, men prestasjonsnivået hans sank etter Atsus mål. 4
Paul Huntington - tvang en redning fra Elliott fra McGeadys levering, men beviste ikke akkurat et poeng på hans gamle trampebane. 3
Tommy Spurr – gled over da Ritchie ble tatt over ved en eller to anledninger. Greg Cunningham kan ha gjort en bedre jobb. 2

Alan Browne – jobbet hardt i første omgang, men manglet aggresjonen som Ben Pearson kunne ha tilbudt. 4
Paul Gallagher – var i defensiv tredje mye av tiden, men da han fikk sjansen til å levere dødballer, han kunne ikke produsere den kvaliteten vi har sett fra ham i tidligere sesonger. 3
Daniel Johnson – kunne ha gjort det bedre én-mot-en. Jobbet hardt i første omgang, men sliten etterpå. 3

Aidan McGeady - støttet Dummett for å redusere plassen for Atsu, da han var nødvendig lenger opp i banen for å støtte Hugill. Anstendig levering for Huntingtons header. 4
Jordan Hugill – ble levende i boksen for utligningen. Vant innledende høyballer, men led av mangel på støtte. 6
Tom Barkhuizen – hans raske spill for utligningen var så imponerende, noen fans ville kanskje ha ønsket ham i en angrepsposisjon oftere. 6