Aston Villa 1-0 Cardiff City spillervurderinger:Johnstone skinner

Jack Grealish – hitc.com

Grealishs 85. minutts vidunder-angrep skilte to jevnbyrdige lag da Aston Villa slo Cardiff City 1-0 i Championship tirsdag kveld, men vi ville gi vår mann-av-kamp-prisen til Sam Johnstone. Her er spillervurderingene våre fra spillet.

Villans

Sam Johnstone – gjorde en utmerket dobbeltredning fra Paterson og Morrison i overtid på slutten av første omgang, så stopper bra andre omgang fra Mendez-Laing og Zahore, nekter sistnevnte med føttene. Fordelingen hans hadde kanskje vært litt mer presis, men dette var ellers en mann-of-the-match-prestasjon. 9

Ahmed Elmohamady – gjorde noen gode overlappende løp for å knytte seg til Snodgrass tidlig. Kom ikke så mye frem i andre omgang, men imponerte likevel i defensiv forstand, gjør en eller to fine avskjæringer med en avgjørende klarering utenfor linjen. 8
James Chester - skyldig i en og annen slurvet pasning i første omgang, men mer som hans kommanderende jeg i andre periode. Det har ikke vært for mange mer konsekvente spillere for Villans denne sesongen. 7
Mile Jedinak – laget noen svake header til motstanderen tidlig da han akklimatiserte seg til en midtstopperrolle han ikke er vant til. Virket mer komfortabel etter pause. 6
Axel Tuanzebe - så ettermiddagen hans avbrutt på grunn av skade på 26 minutter, men den ekstra venstrebacken hadde ikke sett komfortabel ut før det, gi bort ballen for en stor en-mot-en-sjanse i Cardiff. 3

Glenn Whelan - dypere enn Hourihane og Grealish, holder seg generelt nær de to midtstopperne. Selv om han ikke alltid beholdt ballen med sine foroverpasninger, de lot Villa presse seg lenger opp i banen. 6
Conor Hourihane – ser ut til å ha en Champions League-venstrefot og en ikke-ligahøyrefot:motstanderne hans var klar over det i kveld – og tvang ham til høyre der han var mindre effektiv. Viste gode bevegelser for å komme en-mot-en i andre omgang, men fant ikke helt avslutningen. 3

Robert Snodgrass – viste utmerket god bevegelse inn i sentrale områder i første omgang, slik at andre kan dukke opp i riktig kanal i rommet. Utgjorde en trussel med leveransene hans hele kvelden, inkludert ett frispark som førte til vinneren. 7
Jack Grealish – slet med å håndtere Gunnarssons fysiske egenskaper i noe av spillet; hans tekniske egenskaper hadde en tendens til å skinne når han fikk plass, som vi så for hans fantastiske sene vinner. 6
Albert Adomah – hadde en grei sjanse på baksiden etter et hjørnespark etter 34 minutter, men klarte ikke å gjøre om. Han stengte Peltier effektivt bedt om å, men mangler kanskje selvtilliten til besittelse vi så fra ham for en måned siden. 3

Lewis Grabban - anonym i første omgang, men så mer ut som en trussel etter pause. Fikk en smart sving bort fra Bamba for å skape en farlig bakstolpeåpning før han headet utenfor fra Grealishs kryss, Deretter spilte han et fint gjennomspill for Hourihanes store sjanse. Arbeidsfrekvens bør ikke stilles spørsmål ved. 6

James Bree (på 26) - er høyrefot, han klarte ikke å gi bredde på venstre flanke. Mistenkt posisjonering for Zahores store sjanse, men i rettferdighet overfor Bree, Villa burde ikke ha forlatt seg selv med Neil Taylor som sin eneste naturlige venstreback. 4
Jonathan Kodjia (på 60) – halvtimen hans ble best innkapslet av hans forsøk på å drible forbi tilsynelatende hele Cardiff-forsvaret, før du skyter rett på Etheridge fra en stram vinkel. Utrolig dyktig, hvis en smule grådig. 6
Christopher Samba (på 88) – ga Villa litt ekstra høyde bak for å håndtere Cardiffs sene bombardement av innkast. 6

Blåfuglene

Neil Etheridge – nektet Kodjia, men trengte ikke å gjøre så mange minneverdige redninger som hans motsatte nummer, selv om han kunne ha gjort lite med målet. Områder som distribusjon og håndtering av dødballer gir rom for forbedringer. 5

Lee Peltier – en utmerket klarering på baksiden tidlig i andre omgang var hans mest minneverdige øyeblikk. Holdt Adomah stort sett stille, men det er vanskelig å unnslippe følelsen av at andre Championship-høyrebacker tilbyr mer fremover. 5
Sean Morrison - gitt færre posisjonelle dilemmaer enn Bamba, men var imponerende, unntatt ett eller to nøkkeløyeblikk. Klarte ikke helt å omsette en sjanse i første omgang stoppetid og kan ta litt av skylden for vinneren, bare halvklarer ballen. 7
Sol Bamba – hans mektige, frontfotsforsvar vinner mye ros på grunn av hvor imponerende det kan se ut når det går bra; noen ganger i kveld gjorde det det, men andre ganger så vi tegn på farene ved å være for aggressive. Villas bedre åpninger kom fra Bamba som skyndte seg ut for å stenge ute hull som andre forlot, bare for å etterlate hull i farligere områder. 5
Joe Bennett – bevisst på å ikke la Snodgrass skyte eller gå over på venstre fot, han fulgte gladelig skotten inn, selv om han dermed forlot plassen som venstreback. Gitt at Cardiff hadde tre midtbanespillere som overbelastet spill i sentrale områder, kanskje han kunne ha holdt fast ved sin posisjon i stedet for å følge mannen sin. 3

Marko Grujic - kalte skuddene for en eller to andre omgangsperioder og vant stort sett sine individuelle kamper med Hourihane, selv om han nesten ble straffet for ikke å markere mannen sin et øyeblikk i andre omgang. 7
Callum Paterson – ikke den største spilleren og slet derfor med å påtvinge seg et spill som så ballen i lufta i lange perioder. Prøvde å fø nedslag fra høyere lagkamerater og fremtvang en god stopp fra Johnstone på slutten av første omgang, men dette var ikke helt hans dag. 4

Aron Gunnarsson – begrenset i stor grad Grealishs kreative trussel, selv om han ga mannen sin for mye plass til vinneren. Hver gang han tok et innkast, Villa pakket esken og forventet en umiddelbar lansering:da han en gang tok det kort, Hoilett var derfor i rommet, og trekket førte til slutt til en av Cardiffs beste sjanser. Kanskje variasjon er veien videre? 7

Nathaniel Mendez-Laing – stjal ballen i oppbyggingen til en tidlig en-mot-en sjanse hvorfra han traff stolpen, før han tvang en fin redning fra Johnstone i andre omgang. Cardiffs største angrepstrussel. 6
Junior Hoilett – hans bruk av ballen i gode områder var dårlig, ga til tider bort ballen med enkle pasninger og han brukte mye av første omgang for langt tilbake. Satte inn et innlegg som førte til Zahores sjanse i andre omgang, men dette var en under pari. 2

Kenneth Zahore – et fint gjennomspill til Mendez-Laing til side, dansken led av mangel på støtte. Da han fikk det, han manglet kraft med sin store sjanse i andre omgang før han ble tatt av. 3

Gary Madine (på 68) - ikke den raskeste, så ankomsten hans signaliserte Cardiffs intensjon om å få tall videre, selv mens poengsummen var jevn. Madine hadde ikke helt ønsket effekt, derimot. 4
Jamie Ward (på 88) – injiserte litt energi sent og satte inn ett kryss fra høyre som førte til en halvsjanse. 6