Burnley 1-0 Newcastle spillervurderinger:Storslått Mee

Hendrick feirer vinneren – bbc.co.uk

I et møte høyt på defensiv flid, men lavt på å angripe chutzpah, Burnley slo Newcastle United 1-0 mandag kveld takket være Jeff Hendricks mål i andre omgang. Her er våre spillervurderinger fra spillet.

Burnley

Nick Pope – reddet Shelveys sviende innsats i det 17. minutt som ble slått rett mot ham i en første omgang som så ham ellers uprøvd. Han var ikke opptatt etter pause, men gjorde to gode redninger, en fra en curling Perez-innsats like etter pause og holdt seg våken for å nekte Hayden i overtid. 8

Matthew Lowton – en solid prestasjon i første omgang der han nektet Atsu sjanser til å komme bakpå. Vokste inn i kampen og ble sentral i Burnleys perioder med andre omgangspress nede til høyre. 7
James Tarkowski – så stille effektiv ut i første omgang og feide opp mange løse baller etter pause. Den eneste skavanken i spillet hans var en heading bakfra fra Bradys frispark som han rettet rett på Elliott. 9
Ben Mee – sterk i luften hele veien og spilte noen gode pasninger fremover også. Ikke hans første imponerende sesong på dette nivået. 10
Stephen Ward – kom mer frem enn Lowton i første omgang og overlappet ofte Brady. Svinget inn mange kryss, men klarte ikke helt å få nøyaktigheten riktig, med så mange menn i boksen. Han viste alltid defensiv bevissthet, sporer en eller to av Ritchies piler inn i boksen. 6

Jack Cork – dekket de brede områdene godt og hjalp Lowton villig, selv om hans bortgang kunne vært mer positivt. 6
Steven Defour – det var forslag forrige sesong om at belgieren mangler disiplinen til å spille på en tomanns midtbane, men han viste mye av det i kveld. 7

Johann Berg Gudmundsson – presset Manquillo effektivt, men ble ikke et bemerkelsesverdig angrepsuttak før i andre omgang, da han satte opp Hendricks vinner. 6
Jeff Hendrick – hadde et par sikter på mål i løpet av de første fem minuttene, så det var liten overraskelse at han fikk Burnleys sene vinner. Noen ganger prøvde han å presse sammen med Barnes, men andre ganger hadde han intelligensen til å slippe inn og hjelpe midtbanen. 7
Robbie Brady – i første omgang var han for opptatt av å kutte innvendig, som begrenset plassen for ham til å bruke venstre fot i åpent spill. Han fanget nesten Elliott med en stram vinkel og var en trussel fra dødballer. 5

Ashley Barnes – vant det odde frisparket, men fant det vanskelig å få en innvirkning i boksen, dels på grunn av manglende støtte og dels på grunn av Lejeunes dominans. Skyld for å bremse Burnleys siste tredje spill til tider. 4

Ashley Westwood (på 76) – det faktum at han var Burnleys eneste erstatter viser hvor komfortable de var og hvor tillitsfull Sean Dyche var til spillerne sine. 5

Newcastle United

Rob Elliott – måtte bekymre seg for det merkelige, vanskelige krysset med Barnes som gjorde at hans nærvær føltes, men håndteringen hans var god og han trengte ikke stoppe så mange skudd som han kanskje hadde forventet. Kunne ikke gjøre for mye med målet, selv om sparkingen hans overlater litt å være ønsket. 4

DeAndre Yedlin – kunne ha gjort mer for å kutte ut den venstresidige trusselen fra Ward og Brady. Ett eller to kraftige løp etter at Newcastle gikk ned et mål, som noen kanskje hadde likt å se når poengsummen var helt firkantet. 5
Florian Lejeune – dominerte Barnes for det meste og var kommanderende i luften, men mistet posisjonen til målet og ble straffet. 8
Jamaal Lascelles – luftaggressionen hans var nøkkelen til en overveldende ytelse, men han var kanskje for modig til å slippe inn målet. Han siktet ut for å legge ned Gudmundsson, dermed forlate det sentrale området av seks-yard boksen for å tillate Hendrick en tap-in. 7
Javier Manquillo – hans motvilje mot å bruke venstrefoten bremset ned tempoet i Newcastles spill i første omgang. Så livligere ut etter pause, men får kanskje delvis skylden for målet. 3

Matt Ritchie – kunne ha stengt Ward mer aggressivt til tider og var inn og ut av spillet. Viste ikke nok kvalitet på ballen da han var involvert. 3
Jonjo Shelvey - da Newcastle fikk ham på ballen, han spilte noen effektive framoverpasninger, men konkurransens stramme natur gjorde at han ikke alltid kunne påvirke saksgangen. 7
Mohamed Diame – jobbet hardere enn det har vært kjent og gjenopprettet forsvarsposisjonen sin godt. Hans bruk av ballen kunne vært bedre, noen ganger skyldig i å tvinge til spill i stedet for å vente tålmodig på de rette øyeblikkene. Toon savnet også Mikel Merinos tekniske ferdigheter sammen med Shelvey. 6
Christian Atsu – livlig nok, uten det mest overbevisende sluttproduktet, som oppsummerer tiden hans på Tyneside til dags dato. La ballen av for Shelveys skudd i første omgang. 4

Ayoze Perez – kunne ha presset med mer kraft, men fant livet hardt på grunn av mangel på plass i sentrale områder. Tvang frem en god redning fra Pope med sin curlinginnsats to minutter ut i andre omgang. 3
Joselu – ble ikke hjulpet av mangelen på støtte, men hans manglende evne til å holde på ballen gjorde at Newcastle ikke fant muligheter til å komme lenger opp på banen. En ryddig lay-off for Perez sin innsats og et anstendig skudd sent fra like utenfor feltet som fissede smalt utenfor, men det ble forventet mer av ham. 4

Isaac Hayden (på 76) – hans lave drive trengte en god stopp fra Pope i skadetid. 6
Jacob Murphy (på 79) – la litt fart inn i Newcastles spill nede til høyre, hjulpet av Yedlins økte frihet. 6
Dwight Gayle (på 83) – han er en naturlig målscorer og burde uten tvil ha blitt hentet tidligere – selv før Burnleys mål. 5