West Ham 0-3 Brighton Five Things:Seagulls Soaring

Murray har en tannregulering – theguardian.com

En Glenn Murray-skinne hjalp Brighton &Hove Albion til en historisk 3-0-seier på West Ham United, som sliter med å prestere i tråd med forventningene sine før sesongen. Her er fem ting fra spillet.

Gross symboliserer overlegen sult

West Ham har et team med erfarne Premier League-forkjempere, men med ett eller to unntak, de manglet sulten etter å spille for hverandre. Andrespissen Pascal Gross viste en sterkere arbeidsrate, bruke riktig kroppsform for å stoppe Manuel Lanzini og Pedro Obiang fra å spille gjennom linjene. Gross alliert den rå entusiasme med tekniske ferdigheter, hans tomme-perfekte 10. minutts frispark som fant hodet til Murray, som nikket hjem.

West Hams korte trolldom

I en fem-minutters periode like etter første omgangs midtveis, West Ham spilte med litt energi og løftet hjemmepublikummet. Lanzini og Obiang begynte å påvirke spillet fra dypt, Michail Antonio og Arthur Masuaku strakte seg langt mens Cheikhou Kouyate, i utgangspunktet en midtbanespiller, presset opp toppen for å gi en fysisk tilstedeværelse ved siden av Javier Hernandez. Brighton ble skrevet tilbake i sin egen boks, men de overlevde den perioden uskadd, takket være godt forsvar fra Bruno, Lewis Dunk, Shane Duffy og Gaetan Bong. Sistnevnte blokkerte Lanzinis innsats etter en god ball til bakre stolpe fra Pablo Zabaleta.

Hart i munnen

Det var på noen måter en ære til Brighton at mens de ikke alltid viser stor angrepsintensjon, de klarte likevel å score tre ganger. Joe Hart trodde han hadde reddet laget sitt på 1-0 da han nektet Murray en-mot-en, etter at Winston Reids dårlig dømte heading ga ballen til Gross. Harts arbeid ble imidlertid bevist forgjeves øyeblikk senere, da Jose Izquierdo tok Brightons andre. Uten utfordring fra Zabaleta, en dårlig timet en fra Obiang og halvhjertet forsvar fra Jose Fonte, han utløste et utmerket skudd med høyrebenet som fløy inn i øvre høyre hjørne.

Treg andre omgang

West Ham erstattet Kouyate med Andre Ayew i pausen, men endringen av system og personell forbedret ikke ytelsen deres, avslørte et nært frispark fra Lanzini etter 65 minutter. De viste mer driv på fem minutter, alene, av første omgang, enn de viste i hele den andre. Gitt at de fleste lag når de taper legger mer press etter hvert som kampen fortsetter, West Hams flate oppvisning i andre omgang er en fordømmende anklage mot omkledningsromproblemene i den klubben.

Brighton avslutt med en oppblomstring

Murray kunne ha lagt til et tredje mål etter en ryddig omvendt pasning fra Anthony Knockaert, men ble nektet av Joe Hart. Den engelske stopperens redning forsinket imidlertid bare 34-åringens støtte, som han fullførte fra stedet etter å ha blitt snublet av en slitsom Zabaleta på 75 minutter. Dette var klubbens første borteseier på toppturen siden mars 1983:for alle de gyldige spørsmålstegnene rundt fremtiden til West Ham United og Slaven Bilic, denne kvelden tilhørte utelukkende Brighton.