Oxford 2-4 Bolton Eight Things:ulykkelige stoppere og kliniske travere

Morais ramser hjem åpneren – bbc.co.uk

Til tross for en nervøs andre omgang, Klinisk avslutning førte til at Bolton Wanderers vant 4-2 i Oxford United – men hva har vi lært av kampen?

Eastwoods tidlige arbeid forgjeves

Oxford-keeper Simon Eastwood gjorde to gode redninger i løpet av de første 23 minuttene:den første fra Gary Madines heading, det andre fra Filipe Morais’ frispark. Trist for ham, de var begge forgjeves. Forsvarerne Curtis Nelson og Chey Dunkley var trege til å reagere, og den imponerende Morais skjøt hjem den løse ballen på fire minutter, før Beevers headet inn en ny returforsøk 19 senere.

Oxfords mangel på bevegelse

Marvin Johnson var hjemmelagets mest oppfinnsomme spiller i de første 40 minuttene og gjorde to kjøreløp, men led av manglende bevegelse foran seg. Lagkameratene hans var trege til å miste baller og virket motvillige til å delta i en fysisk konkurranse med et kraftigere Bolton-lag.

Organiserte travere

Gjestene hadde en hardtarbeidende midtbanetrio av Jay Spearing, Darren Pratley og Josh Vela, sistnevnte ga lisens til å presse lenger opp i banen. Han ble dyktig assistert av to flittige spisser i Gary Madine og Adam Le Fondre, selv om sistnevnte ble tvunget ut på grunn av skade etter 35 minutter. Seks senere, men Rob Hall sendte en løkkeball til bakre stolpe der Joe Skarz headet mål. Nok en gang ble flott arbeid fra en målvakt – denne gangen på besøk hos Ben Alnwick – hindret ved returen, Kane Hemmings buntet ballen hjem ved det andre forsøket.

Annerledes spill

Det målet kom ut av ingenting, men det endret dynamikken i konkurransen. Pratley og Vela begynte å bli trukket inn i dyp, brede områder, med Bolton presset tilbake av de stadig mer eventyrlige løpene til Phil Edwards. Chris Maguire ble mer involvert og fikk et straffespark mens Johnson tvang Alnwick til aksjon, sparing ved andre forsøk. Bolton hadde flyktige utbryterøyeblikk gjennom Chris Long, som til tider ble gitt for mye plass på venstre kanal av Edwards og Nelson, men Oxford var den dominerende siden.

"Vi er oppe hele natten for Chey D... leggetid, faktisk".

Etter å ha sluppet inn frisparket som førte til Boltons andre mål og var dominert i store deler av første omgang, det er rimelig å si at Chey Dunkley har hatt bedre dager i en gul skjorte. Etter at et innkast fra høyre ble knipset over mål, Dunkley kjempet om ballen med Madine, og han slo den utilsiktet forbi Eastwood.

McAleny ser lys ut

Everton-utlånte Conor McAleny kom fra benken, med avgang Joe Skarz sin venstreback plass tatt av Johnson, som slo et suverent langdistanseslag på stanga. McAleny hadde en eller to forsøk som fremtvang en corner, han spilte gjennom Hemmings som ble kvalt av Alnwick og fikk en straffeanke avslått i en lysende 26-minutters visning.

Sene mål

Maguire, kjent for sin dødballkvalitet, leverte nok en gang med et fint frispark i det 75. minutt som gikk perfekt i øvre høyre hjørne. Dessverre, Oxfords sene innsats ble hindret av en annen Bolton-utbrudd, Madine spilte gjennom Vela som stakk inn i det lengste hjørnet for å knep seieren.

Hva det betyr

Vi har sett de beste og verste sidene av både Oxford i kveld. I løpet av de første 40 minuttene, de så ut som et lag som var redd for å konkurrere fysisk, men etter det, vi så et lag som til tider ville skape åpninger etter eget ønske. Likt, Dette var ikke den perfekte prestasjonen fra Bolton, som ga motstanderne mer tid på ballen enn de ville ha ønsket, spesielt i andre omgang. Derimot, de forsvarte boksen sin godt og var kliniske foran mål, sikre en seier som gir dem fire poeng klar i kampen om mesterskapet.