Bristol Rovers 2-1 Plymouth Seven Things:fortjent seier

Gaffney feirer åpneren – plymouthherald.co.uk

Enkelt sagt, denne kampen stilte et lag som alltid ønsket å angripe mot et annet som sjelden gjorde det. Førstnevnte var Bristol Rovers, som vant 2-1 takket være mål fra Rory Gaffney og Billy Bodin. Andre omgang dog mot Plymouth Argyle, som fikk målet sitt gjennom Nathan Blissett, var mer nervøs enn det kanskje burde vært. Her er syv samtalepunkter.

Plymouths mangel på intensjon

For bare to første halvår på mindre enn fem minutter, kom Plymouth høyt nok opp på banen til å til og med konkurrere om ballen i den midtre tredjedelen. De så rimelig godt organiserte ut i åpningsbørsene og tok sin del av andreballer, men når Bristol Rovers begynte å spille kort, skarpe pasninger, de gikk inn i skallet sitt. Antoni Sarcevic, en angrepsvillig tekniker, så ikke hjemme i sin defensive midtbanerolle for gjestene, det gjorde heller ikke den passive Jamie Ness.

Rovers sin trong midtbane

Liam Sercombe sørget for den første testen for Kyle Letheren på 14 minutter med en curling høyrebeint innsats, som kickstartet en periode med vedvarende press. Chris Lines kom i forgrunnen med noen kjøreløp fra dyp og Ollie Clarke gjorde de enkle tingene bra. De energiske midtbanespillerne, som gledet seg hver gang de mottok ballen, utmerket seg ved å gi spissene mye ballbesittelse i den siste tredjedelen.

Flytende angrepstrio

Rovers-midtbanen spilte baller inn i store områder der uselviske løpere Ellis Harrison og Rory Gaffney ville strekke spillet for å skape plass til Billy Bodin, som trivdes i lommer foran forsvaret. Trioen kom sammen for å skape en rekke muligheter, inkludert Rory Gaffneys åpning i det 21. minutt, som så ham ta et par berøringer før han boret forbi Letheren etter Harrisons høyre-kryss.

Wylde og Blissetts innflytelse

Plymouths venstreving, Gregg Wylde, satte en headet sjanse på halvtimen for Nathan Blissett, som målmannen så bredt. Duoen, samt en revitalisert Graham Carey, ble en mer fremtredende innflytelse i starten av andre omgang, som så bortelaget nyte sin beste spell. Wylde kom forbi Joe Partington for å piske inn flere kryss fra venstre, hvorav den ene ble fullført av Sarcevic. Blissett dominerte Tom Lockyer og så volleyen hans presset vekk av Sam Slocombe, men han skulle ikke nektes målet sitt, som han skjøt i taket av nettet på 52 minutter etter en løs pasning for å utligne.

Nøkkeløyeblikk

Plymouth hadde truet med å ta ledelsen i den perioden, men midtveis i andre omgang, deres håp ble knust i en katastrofal to-minutters periode. Først, Bristol Rovers gikk foran da Billy Bodin la bort Liam Sercombes lave kryss med et voldsomt, førstegangsskudd. Øyeblikk senere, Gary Miller ble deretter utvist for en tofots utfordring, noe som gjorde kampen til en oppoverbakkekamp for Derek Adams menn.

Stor finale

Med to mål dømt offside for Gasheads, innbytter Tom Nichols traff stolpen og flere redninger fra Letheren, de grønne var heldige som fortsatt var med i konkurransen i overtid. På punktet, nervene snek seg inn i hjemmeleiren og Darrell Clarkes side kunne ha tapt to poeng ved dødsfallet. Heldigvis for dem, Jake Jervis' frispark traff veggen og Sarcevic dro skuddet sitt utenfor med en presentabel mulighet.

oppsummert

Spillet kunne ha sett annerledes ut hvis Plymouth hadde gått videre under deres beste trolldom, men de hadde ikke tilbudt nok kreativitet og intensjon i løpet av spillet til å fortjene et poeng. Pilegrimene, som har vært uten seier siden uke to, har falt til bunnen av tabellen med økende press på laget og manager Adams. Bristol Rovers kan i mellomtiden glede seg over sin fjerde hjemmeseier på fem som har fått dem til å klatre til 14. plass. Selv om de kanskje mangler hensynsløsheten til å presse på for sluttspillet, de har en sterk arbeidsrate og vilje til å angripe, noe motstanderne deres kan lære av.