Accrington Stanley 0-1 Gillingham Six Things:Bonham masterclass ser Gills til seier

Wham Stadium – www.accringtonstanley.co.uk (kreditt:Anthony Greenwood, Neil Broadhurst, John Hurst og Steve Bingham (

Gillingham har sin første borteseier i kampanjen sin som en kombinasjon av et fint Regan Charles-Cook-angrep og en mesterklasse i målvakten fra Jack Bonham som sørget for 1-0-seier på Accrington Stanley. Her er seks ting fra sammenstøtet i East Lancashire.

Til og med første omgang

I første omgang, Gillingham opererte høyt oppe på banen i lengre perioder og hadde flere territorielle fordeler, men Stanley så mer spennende ut i den siste tredjedelen. Gillingham tvang til stopp og blokkeringer via en Jack Tucker-heading på bakstolpen fra Regan Charles-Cooks flytende kryss, før Mark Byrnes innsats fra utenfor feltet. Stanley, aggressiv i pressen, traff innlegget via den i form Colby Bishop etter et høyresidet kryss fra den innflytelsesrike Sam Finley, som ble koblet godt sammen med høyrevingen Jordan Clarks høyreback Callum Johnson tidlig.

Gillinghams presse

Gillingham ble mer fremtredende i pressen mot første omgangs midtveis. Regan Charles-Cook og Mark Byrne er begge sentrale midtbanespillere, fordelen med det er at de, Spesielt Byrne, fant det lettere å støtte arbeidet ut av besittelse, som den disiplinerte Alfie Jones og den aggressive Stuart O’Keefe fikk tak på midtbanen. Arbeidet deres tvang Stanley til å gå lenge, selv om verken Bishop eller Offrande Zanzala representerer luftreferansepunkter. Ulempen med Gillinghams system var imidlertid at de manglet naturlig bredde og så, selv om Stanley ikke kontrollerte første omgang, vertene kunne fortsatt skape de bedre sjansene. Etter et skarpt venstrekantkors fra den imponerende Jerome Opoku, Bishops heading fremtvang en redning fra Jack Bonham etter 27 minutter, før Zanzalas avslutning på nært hold ble nektet tre minutter senere.

Definerende andre halvminutt

Det var en rolig start på andre omgang, men det ble gnist til liv da Zanzala så et en-mot-en-skudd reddet før Bishop traff stolpen, deretter Sean McConville, Opoku og Séamus Conneely klarte ikke å konvertere fra gunstige posisjoner på grunn av en kaotisk kombinasjon av blokker, stopp og klareringer. Gills heroics ble belønnet øyeblikk senere, da Regan Charles-Cook ble sluppet ut i rommet på kanten av boksen og produserte kvaliteten til å krølle seg inn i det fjerne hjørnet. Charles-Cook hadde hatt en rolig oppdatering i spillet på det tidspunktet, men den avslutningen viste hvorfor Evans liker ham høyt oppe på banen – han kan endre en kamp.

Kan Bonham bli slått?

Stanley fortsatte å teste Bonham, med Mark Hughes' kraftige heading fra McConvilles høyre hjørne som ble godt stoppet av Brentford-rekrutten, som hadde en utmerket ettermiddag. Målvakten nektet for et forsøk på baksiden etter innbytter Joe Pritchards frispark før han slo vekk et skudd fra den vriende Jordan Clark, Deretter reddet han fra Pritchard selv ved nærposten i en ekstraordinær forestilling i andre omgang.

Stanley uheldig

Accrington Stanley ble beseiret her, men de kan ta hjerte fra det faktum at de utgjorde mer måltrussel enn gjestene sine; uten å ha kontroll, nødvendigvis, da kampen var målløs, de så fortsatt spennende og driftige ut, da de var bak, de var bare uheldige at motstanderens keeper rett og slett var besatt – det vil gi dem ytterligere håp om at de kan forbli konkurransedyktige i denne ligaen. De individuelle prestasjonene til nylige rekrutter Opoku og Alese var enormt oppmuntrende, som Finleys midtbanevisning, så til tross for tapet, en ettermiddag med 20 skudd på mål gir dem positive ting å ta.

Gillingham avslutter tørken deres

Dette var sesongens første borteseier for Gillingham, som var ingenting hvis ikke forpliktet; vi så deres sammenhengende press i første omgang, så heroisk, siste grøft forsvar i andre. På den ene siden, Steve Evans side var litt heldige at Bonham var i form, men på den annen side, de hadde uavgjort fem av sine første syv på veien og hadde ikke vært ute av mange av kampene de ikke hadde vunnet – Oxford til side – så kanskje de skulle ha en formue. Kan de bruke denne seieren som et springbrett for progresjon oppover tabellen? Kan være, men de viste fortsatt ikke helt nok til å antyde at de vil avslutte på øvre halvdel.

[Accrington Stanley 0-1 Gillingham Six Things:Bonham masterclass ser Gills til seier: https://no.sportsfitness.win/sport/fotball/1004038450.html ]