Leicester 1-1 West Brom Åtte ting:vingbackene best for Foxes?

Mahrez og Livermore slåss – skysports.com

Riyad Mahrez sin sene utligning for Leicester City så dem uavgjort 1-1 i en jevn kamp med West Bromwich Albion, etter at Nacer Chadlis frispark åpnet scoringen tidligere i andre omgang. Her er åtte ting fra spillet.

Leicesters livlige start

Hjemmelaget så lyst ut i en fem-minutters periode tidlig, da motstanderens høyreback Craig Dawson presset for langt opp på banen. Ikke overraskende, Jamie Vardy fant hull på venstre kanal mellom ham og den mindre raske Ahmed Hegazi for å tvinge sistnevnte til feil. Riyad Mahrez sine frispark kunne imidlertid ikke finne målene, og Foxes slet med å få den høyresidige algerieren inn i kampen.

West Broms størkning

Da Jonny Evans byttet plass med Hegazi og Dawson ble mer disiplinert, takket være beskyttelse fra Jay Rodriguez, West Brom så mer kompakt ut. Vardy hadde ikke plassen han trives med og streikepartner Kelechi Iheanacho matchet ikke ønsket om å presse, med tjenesten til begge begrenset av en begrenset midtbane.

Leicesters begrensede midtbane

4-4-2 var ikke en ideell formasjon for å bryte ned et dyptliggende Albion-antrekk, fordi det ikke var nok spillere med frihet eller evne til å påvirke i den midterste tredjedelen. Vicente Iborra og Wilfred Ndidi spilte mye straight, sideveis pasninger uten en fremoverbøyning, noe som betyr at mottakeren ikke hadde en kroppsfasong som bidrar til å se fremover. Selv om Marc Albrighton, som vanlig, beholdt formen, han var ikke den proaktive kantspilleren Leicester trengte i denne typen kamper. Han truet i glimt da han flyttet til høyre for å kombinere med Mahrez, spilte en ball på tvers av målet, men det var bare Vardy som gjorde en pil, og han ble godt bevoktet av den imponerende Evans.

Maguire og Gibbs

Det sa noe om mangelen på fantasi på begge midtbanene i den første omgangen at de mest fremtidsrettede spillerne på begge sider uten tvil var forsvarere. Kieran Gibbs gjorde noen anstendige løp nedover venstresiden og krysset for Chadli å skjøt utenfor på halvvolley etter 17 minutter for Albions beste åpning. Harry Maguire hadde selvtilliten til å bære ballen ut, beveg deg ut i verdensrommet og prøv en tverrbaneball, som ikke kunne sies om spillerne foran ham. Leicesters beste innsats kom også fra en forsvarer, Høyreback Danny Simpson så hans raspende innsats i det 35. minutt presset vekk av Boaz Myhill.

Myhill på tauene

Australieren hadde en nervøs start på andre omgang, begravde Vardy i løpet av sekunder etter omstarten. Han kan ha avsagt en straffe og blitt utvist, men i stedet slapp han unna med et gult og et frispark, som resulterte i Maguires hodestøt bak etter innlegget som 34-åringen reddet. Myhill pådro seg imidlertid en skade, og Leicester kunne ha utnyttet det etter 50 minutter, men Mahrez slo Albrightons venstrekant over tverrliggeren fra kloss hold.

Baggies gjennombrudd

Tony Pulis side fulgte advarselen. Mens i første omgang, Salomon Rondon hadde vært alene, som begrenset farten til angrepene deres, en 20-minutters periode i andre omgang førte til at midtbanen kom lenger opp. De ble belønnet etter 62 minutter da Chadli krøllet et utmerket frispark i øvre høyre hjørne, med Kasper Schmeichel feilbeint. Leicester så da nervøs ut og tapte, inntil byttene endret spillet.

Shakespeares systemskifte

Craig Shakespeares bruk av erstatninger og taktisk fleksibilitet har blitt stilt spørsmål ved noen ganger, men han fikk det rett på mandag. 53-åringen introduserte Islam Slimani, som okkuperte midtstoppere og holdt ballen oppe langt bedre enn Iheanacho, mens Ben Chilwell som injiserte sårt tiltrengt tempo til venstre. Sistnevnte erstattet Simpson i en overgang til en back-tre med midtstopperne Maguire og Christian Fuchs gitt lisens til å presse inn på midtbanen, med Albrighton til høyre og Mahrez fikk lommer i 10-rollen. Laget spilte mye mer påtrengende og fortjente sin utligning i det 80. minutt, som kom da Slimani nikket ballen ned og Mahrez rammet den nede i venstre hjørne. Revene tok initiativet da for å prøve å vinne, men Hegazi og Evans holdt fast for de besøkende.

oppsummert

West Brom kunne ha gitt bort en sen ledelse, men de vil ikke bli altfor skuffet med uavgjort. De hadde vist liten intensjon i første omgang, noe som antydet at et poeng var omfanget av ambisjonene deres, og i den andre, de ble ikke hjulpet av slaget til andrevalgsmålvakten deres. Leicester i mellomtiden – 14/1 med spilltilbud for å rykke ned – fikk ikke de tre poengene de ønsket, men de har funnet et system som passer de tilgjengelige spillerne. De spilte bedre i sluttfasen med vingbacker enn de har gjort i store deler av sesongen – en back-tre kan hjelpe dem å unnslippe de tre nederste.