Nottingham Forest 1-1 West Bromwich Albion Six Things:Reds nektet seier etter Phillips sene show

Bartley duellerer med Carvalho – @WBA

Nottingham Forest ble grusomt nektet den første seieren i mesterskapskampanjen 2018-19 på grunn av en sen utligning fra Matt Phillips, i uavgjort 1-1 med West Bromwich Albion. Her er seks ting fra spillet.

Forests første omgangspress

Adlene Guedioura ropte briljant skuddene på midtbanen, bringe Tendayi Darikwa og Joe Lolley i spill med raking baller. Selv om de kom i rimelige posisjoner, de manglet den siste detaljen av kvalitet for å virkelig teste Sam Johnstone. Eks-Villa-keeperens eneste redning i første omgang var å ganske enkelt slå bort Lewis Grabbans trange innsats, og da han ble tvunget ut av målet på grunn av Tosin Adarabioyos naive tilbakelevering, verken Grabban eller Lolley kunne kapitalisere.

Forsiktige baggies

West Brom stilte opp med til tider alle 11 spillere på egen banehalvdel; ensom spiss Jay Rodriguez gjorde mye defensivt arbeid. Mens de truet i glimt fra Chris Brunts dødballer, som maksimerte Kyle Bartleys fysiske fordel over Tobias Figuierdo, de spilte ikke med positiviteten som kreves for konsekvent å oppnå dødballscenarier. Harvey Barnes, som scoret en fantastisk i helgen, brukte langt mer av første omgang på å bekymre seg for å motsette høyreback Tendayi Darikwas løp enn å vise sin egen evne. Matt Phillips så ut som den mest sannsynlige kilden til kreativitet i åpent spill; hans høyresidige levering skapte en strålende sjanse i seks-yard-boksen, men Rodriguez klarte ikke helt å få den rette kontakten.

Guedioura står i sentrum

Med Forests forwards mangler hensynsløsheten til å få press til å lønne seg, de trengte kanskje en belter for å komme videre, og Guedioura var pliktig. Algerieren tok tre berøringer for å sette sikte da, midt i den desperate utfordringen til Jake Livermore, slo innsatsen hans litt i bakken og den fløy inn i nederste venstre hjørne. Ex-Wolves-mannen hadde uten tvil vært spillets fremtredende utøver, så det passet at han nøt Forests glansøyeblikk. Han kunne ha hatt en annen, også på 80 minutter, etter å ha sett Johnstone utenfor linjen fra sin egen halvdel, men ble nektet en Goal of the Season-utfordrer av keeperens svake berøring.

Sen drama

Det øyeblikket tilslørte imidlertid ikke det faktum at Forest hadde falt av noen få meter og, med West Brom til slutt omrøring, en dramatisk finale fulgte. Besøkende vikar Dwight Gayle, ofte en pålitelig etterbehandler, traff stolpen fra kloss hold, men Phillips utlignet, ramle ballen i taket av nettet etter et godt timet løp. Sekunder senere, samme spiller traff stanga med et forsøk på kryss, før også Barnes fant stangen fra samme trekk, som førte til at Gayle nikket rett på keeper, et knapt minutt før Grabban så headingen hans rensket av streken i den andre enden da den avsluttet på rett plass. Mesterskapet, eh?

Blandet kveld for Moore

På noen måter, Darren Moore fortjener ære for måten hans side reagerte på å gå bakpå; Å sette Gayle på topp med Rodriguez i en overgang til en ortodoks 4-4-2 gjorde en forskjell. Men på andre måter, comebacket inviterer til ytterligere gransking av hans sides mentalitet mens kampen var jevn. Å få sitt første poeng for sesongen er det første skrittet for Albion, men den neste er å utvikle en positiv spilleideologi som fansen kan tro på – det så vi ikke helt på City Ground.

Oppmuntrende tegn for The Reds

Dette resultatet viser absolutt at Forest må være mer hensynsløs foran mål, med Grabban spesielt skyldig i å gå glipp av gode muligheter. Derimot, Aitor Karanka, som legger stor vekt på arbeidet hans spillere gjør uten ballen, kan ta hjerte fra intensiteten de presset på i minst en time. Utfordringen for hans side er å enten opprettholde det presset i lengre perioder, eller bli mer klinisk når sjansene kommer.

[Nottingham Forest 1-1 West Bromwich Albion Six Things:Reds nektet seier etter Phillips sene show: https://no.sportsfitness.win/sport/fotball/1004038639.html ]