West Brom 1-1 Stoke Six Things:Formue favoriserer de modige

West Brom 1-1 Stoke – skysports.com

En erstatningsinspirert Stoke-oppblomstring førte til at Potters uavgjort 1-1 med West Bromwich Albion på The Hawthorns. Hva har vi lært av spillet? Her er vårt syn.

West Broms dødballtrussel

Den eneste hensikten med Salomon Rondons prestasjon så ut til å være å hjelpe laget opp på banen og vinne frispark. Denne trenden, som kan ha skadet hans naturlige målscoringsinstinkt de siste åtte månedene, ser relatert til hvordan han trenes. Men med en så høy side, dødballer var West Broms viktigste trussel. Chris Brunts hjørnespark i femte minutt ble sendt dypt til bakre stolpe, hvor den trofaste kameraten James Morrison ikke helt klarte å få den rette kontakten.

Stokes foreldede første omgang

De besøkende fikk i oppgave å bryte ned baggies, men med to defensivt innstilte wing-backs i Geoff Cameron og Eric Pieters, de kunne ikke komme til bylinjen. Enhver ball inn i feltet måtte derfor spilles høyt fra dypt, som passet de gigantiske figurene til Craig Dawson og Ahmed Hegazi. Den defensive duoen, med en gjennomsnittlig høyde på 1,91 m, likte luftkamper mot enten Jese, Xherdan Shaqiri eller Eric-Maxim Choupo-Moting, som har en gjennomsnittlig høyde på 1,77.

Zoumas ambisjon

Det sier noe om bortelagets angrepsspill at de kom nærmest scoring gjennom sin midtstopper, via en motstander. Kurt Zouma likte en imponerende første omgang, og hans langdistanseinnsats ble avvist av Gareth Barrys bakside. men Ben Foster var våken for å velte den. Zouma var to ganger tilbøyelig til å prøve lykken på avstand, en indikasjon på hvor godt West Brom nektet plass for sine mest naturlig angripende spillere.

Rodriguez åpner den

Ettersom Stoke satte seg mer tilbake etter pause, deres motstandere vokste i selvtillit. Allan Nyoms tempo hadde spilt en avgjørende rolle i å stoppe bortelagets utbrudd i første omgang, men denne gangen kom det frem i en mer angripende forstand. Høyrebacken krysset suverent til bakre stolpe og Jay Rodriguez nikket hjem fra kloss hold. Egyptiske Hegazi kan ha lagt til et sekund fra en annen Brunt dødball, men Jack Butland vippet headingen over tverrliggeren.

Fortune favoriserte de modige

I et forsøk på å stenge spillet ute, Tony Pulis erstattet Morrison med en mer defensiv midtbanespiller i Claudio Yacob, en uten tvil negativ endring som resulterte i at Albion inviterer til press. Derimot hans med-waliser Mark Hughes gjorde to positive bytter. Ankomstene til henholdsvis Peter Crouch og Ramadan Sobhi ga Stoke de to tingene de hadde savnet i første omgang:1. En målmann 2. Bredde. Crouch okkuperte Dawson langt bedre enn Jese hadde mens Sobhi angrep flanken bedre enn Cameron, så det var ingen overraskelse at duoen kom sammen for utligningen. De fikk en del flaks, Sobhis kors feilvurdert av sin landsmann Hegazi i et øyeblikk av feilkommunikasjon med Ben Foster, som gjorde at Crouch kunne nikke hjem. 36-åringen har scoret over 50 topper i karrieren, men få vil ha vært så enkle.

oppsummert

Uavgjort betyr at West Brom har mistet sin 100% rekord. De kan være fornøyd med de defensive egenskapene som er vist så langt, men etter å ha scoret fra sine eneste sjanser uten dødball i de to siste kampene, gyldige spørsmål gjenstår over deres evne til å skape i åpent spill. Stokes forsvar ser like sterkt ut. Mens angrepsspillet deres i store deler av konkurransen manglet penetrasjon, i dag beviste at de har mulighetene til å endre spill som ikke går deres vei.