Blackburn Rovers 1-1 Aston Villa Six Things:sen lettelse for The Villans

For en jobb Mogga har gjort på Ewood Park! – skysports.com

Conor Hourihanes frispark på skadetid betydde at en jevn kamp mellom Blackburn Rovers og Aston Villa med rette endte uavgjort 1-1. Her er våre seks ting fra spillet.

Blackburns dødballtrussel

Tony Mowbrays lag leverte en svært konkurransedyktig første omgang, der deres hovedtrussel kom fra dødballscenarier. Axel Tuanzebe følte seg tvunget til å tvinge frem en god redning fra sin egen keeper, Orjan Nyland, som deretter ble lettet da to av Darragh Lenihan-headingene gikk utenfor mål. De to mennene som sørget for disse leveransene var midtstopper Charlie Mulgrew og angripende midtbanespiller Bradley Dack, så det hadde passet om de hadde slått sammen til åpningen da sistnevntes heading etter et frispark slo Nyland. I stedet, målet ble tvilsomt dømt for offside.

Ubalansert villa

John McGinn nøt en positiv første omgang for gjestene - han var uheldig som ikke vant en straffe etter å ha blitt slått av Richie Smallwood i boksen. McGinn, som høyrevingen Ahmed Elmohamady, er kjent for sin kryssingsevne, Jack Grealish gjør vanligvis sitt beste kreative arbeid på kanten av den siste tredjedelen, mens Albert Adomah klemmer sidelinjen. Problemet her var imidlertid at ikke nok spillere hadde en vilje til å utnytte den tekniske evnen andre har ved å bryte seg inn i boksen for å støtte isolert debutant, Tammy Abraham.

Abrahams sjanser

Det endret seg etter pause. Steve Bruces side spilte med mer overbevisning i den siste tredjedelen; ikke bare fortsatte McGinn å se lys ut, Adomah begynte å true på innsiden mer og vi så til og med Neil Taylor vise mer positivitet enn i første omgang. Ovennevnte betydde mer støtte for Abraham, som koblet seg fint opp til Grealish. Spissen tvang en redning fra David Raya med et lavt skudd etter et utbrudd, før han kastet et blikk på Elmohamadys kryss i sidenettet.

Moggas nøkkelbrytere

Mowbray introduserte Ben Brereton, som tilbød gode bevegelser på toppen da han kom på mens innbytterkollega Harrison Reed kombinerte energi med et fløyelspreg. Den største endringen sjefen gjorde var imidlertid å bytte til tre bak ved å introdusere Derrick Williams. Den tidligere Villa-unggutten brukte ballen intelligent, men avgjørende, introduksjonen hans ga ekstra angrepslisens til venstreback Amari'i Bell, som vant en corner i løpet av sekunder etter byttet. Rovers bygde deretter press, som betalte seg etter 77 minutter da Danny Graham tålmodig gravde frem skuddet sitt som Dack satte hjem. Dessverre for Mowbray, enda en erstatning ville definere resultatet...

Hourihane, helten

Denne bloggen har tidligere stilt spørsmål ved Conor Hourihanes evne til å virkelig kontrollere spill på dette nivået. Det som ikke kan stilles spørsmål ved iren er hans evne til å komme opp med avgjørende mål som avgjør kamper, og det var bevis igjen. Den tidligere Barnsley-mannen kom fra benken så snart Dacks mål gikk inn og, da den silkefotede Grealish vant et frispark fra Reed, midtbanespilleren krøllet ballen innenfor nærstolpen. Den utligningen var viktig, ikke bare for Villa, men for en allerede under press Steve Bruce, som har et blandet forhold til supportere og absolutt trengte den sene fristen.

Riktig resultat

Blackburn kan ta ekte hjerte fra en forestilling der de så defensivt solide ut, låst opp kun av et flott frispark, og i staver utgjorde en reell trussel fremover. Likt, Villa var god verdi for deres poeng; en retur som ikke er en katastrofe med tanke på andre resultater i Championship. Det er imidlertid et enormt press på dem for å sette i gang en opprykksutfordring, og et løp uten seier i fem kamper må ganske enkelt avsluttes mot Rotherham tirsdag kveld, mens Blackburn fortsetter å glede seg over en sømløs retur til andrelaget.