Brighton 2-2 Stoke Seven Things:Pottemakere mangler ambisjoner?

Murray slåss med Fletcher og Diouf – skysports.com

Brighton &Hove Albion kom bakfra to ganger og uavgjort 2-2 med Stoke City mandag kveld. Mål fra Pascal Gross og Jose Izquierdo kansellerte første omgang fra henholdsvis Eric-Maxim Choupo-Moting og Kurt Zouma. Her er syv ting fra spillet.

Brightons overgangsangrep

Hjemmelagets beste øyeblikk kom da de stjal ballen og spilte ballen til Jose Izquierdo, som kom i hullene nede til venstre bak Mame Biram Diouf for å skape posisjonelle dilemmaer for Kurt Zouma. Izquierdo, som skjøt like utenfor etter å ha nærmet seg mål på 18 minutter, skapte noen åpninger for lagkameratene, men to av dem falt til Dale Stephens, som ikke helt klarte å skyte riktig.

Predatory Potters

Midtstopperne Lewis Dunk og Shane Duffy mistet konsentrasjonen et øyeblikk og ble straffet. Xherdan Shaqiri spilte en utmerket ball over toppen for Eric-Maxim Choupo-Moting, som viste smarte bevegelser for å komme inn bak Dunk før han avsluttet med ufeilbarlig letthet. De holdt da en dyp form, erkjenner at Brighton så mindre komfortabel ut da han ble gitt besittelse for lange perioder, uten målmann å treffe.

Sen første halvdel drama

Glenn Murray er ikke den typen spiss som liker høye baller. På kortstokken kunne han ha vunnet en straffe etter angivelig å ha blitt snublet av Ryan Shawcross, men dommeren vinket nølende vekk appeller. Vertene tok en utligning da Davy Propper gikk på et sterkt løp, uimotsagt av en engstelig Stoke-bakvakt, før du setter opp Pascal Gross til å gå gjennom beina på Lee Grant. Potters gikk opp den andre enden og scoret i løpet av et minutt. Brighton hadde sett skjelven ut på dødballer, og etter at Bruno ikke klarte å vinne en levering på høyre side, Shawcross slo ballen videre for Zouma å heade hjem.

Super Izquierdo

Brighton begynte andre omgang med press og ble belønnet med et kvalitetsmål. Igjen, Izquierdo kom inn bak og etter en behendig pasning fra Murray, innlegget hans ble blokkert, men Kevin Wimmer klarte ikke å klarere og kantspilleren ramlet hjem ved det andre forsøket. Målet var rikt fortjent for den portugisiske kantspilleren, som utgjorde en trussel hele kvelden.

Slow Stoke

Peter Crouchs ankomst i stedet for Shaqiri antydet en Stoke-plan om å forplikte menn fremover og få baller i boksen, men det viste seg snart at de gjerne tok et poeng. Joe Allen er ikke den mest atletiske midtbanespilleren og Darren Fletcher er på vei mot slutten av karrieren, de manglet utholdenhet til å tvinge seg inn i den midtre tredjedelen i de siste stadiene. Stephens fikk derfor en gratis skyss til å slå skuddene og innbyttere så livlige ut sent, men gjestenes forsvar måtte til for å nekte dem klare målsjanser.

Hvor er ambisjonen?

Måten Mark Hughes tilsynelatende nøyde seg med et punkt på sent, antyder at tankene hans er rettet mot sikkerhet, i stedet for å presse laget sitt inn på øvre halvdel – en seier ville ha tatt opp til 10. Det er forståelig at etter nesten et tiår på dette nivået, noen fans ønsket å se mer ambisjoner fra styret og ledergruppen. Uten verken friske ideer eller nye investeringer – og helst begge deler – står Stoke i fare for å stagnere.

Albion fem ubeseiret

Chris Hughtons side kunne ikke spille hele kampen på sine egne premisser, tvunget til å ha ballen i lange perioder som ikke passet styrken til deres forsvar og midtbane. Derimot, de så ut som en trussel da de fant hull bak og viste nådeløs ånd for å ta poenget. Hvis Brighton kan utjevne de defensive svakhetene de har vist, som hadde vært sjelden før i kveld, de kan være inne for en spennende første sesong tilbake i toppklassen.