Chelsea 4-3 Watford 10 ting:Hornets dødball sliter

JT feirer – metro.co.uk

Chelsea avsluttet sin første kamp siden de ble kåret til mestere med en dramatisk 4-3 seier over Watford på 16. plass – men hva lærte vi av kampen?

Watfords tidlige press

Watford begynte med mer taktisk tapperhet enn man kunne ha forventet fra et lag som startet med fire naturlig sittende midtbanespillere og bare én spiss. Tom Cleverley presset Kurt Zouma til venstre, fulgt opp av Daryl Janmaat på Cesar Azpilicueta mens Etienne Capoue også fikk presse opp. Valon Behrami og Abdoulaye Doucoure satt dypere og var glade for å beholde besittelsen i et rolig tempo, med Chelsea treg til å presse i de tidlige stadiene.

Galt minutt for Terry

Etter en dempet start, Chelsea begynte å ligne mer på deres vanlige jeg, og John Terry scoret i sin nest siste kamp på Bridge. Han nettet hektet hjem fra stolpen etter at Watford ikke klarte å klarere en corner i det 22. minutt fra høyre. Feiringen ble edru øyeblikk senere da, etter en sammenblanding med Nathaniel Chalobah, veteranen headet ballen inn i banen til Capoue som skjøt inn med sin første berøring. Innen to minutter, vi så både et glimt av hvorfor Terry har scoret i 17 sesonger på rad, og, kanskje, et glimt av hvorfor tiden er inne for ham å dra.

Siste tredje vanskeligheter

Det øyeblikket med opportunisme fra Capoue representerte Watfords eneste sjanse i første omgang. Selv om det er godt strukturert, Watford bommet på et fokuspunkt som tillot dem å få tidlige baller inn i farlige områder og skape sjanser. Mbaye Niang drev ofte bredt og bar Capoue, Watfords midtbanekvartett var ikke naturlig vant til å komme inn i målposisjonene han forlot.

Chelsea vokste i styrke

N’Golo Kante og Chalobah fikk et sterkere grep om midtbanen i de siste stadiene av første omgang. Willian så skuddet sitt blokkert av Sebastian Prodl i første omgang, da Eden Hazard kom i forgrunnen. Plukket ut to ganger av to gode pasninger fra Kante og deretter Willian, Belgieren vant nesten en straffe på Heurelho Gomes, dro deretter skuddet bredt etter å ha kuttet innover. Kenedy kom inn bak Nordin Amrabat for første gang, og skuddet hans ble snudd bak på nærposten etter 36 minutter, førte til en corner som forårsaket åpningsmålet.

dødball ve

Watford har sluppet inn flere mål fra dødballer enn noen andre i Premier League, og disse svakhetene var tydelige på Stamford Bridge. Problemet deres gjennomgående var ikke så mye å håndtere de første leveransene, men i stedet forblir fokusert til faren var fullstendig avverget. Hele enheten var for treg til å skyve ut og klare, i stedet invitere motstanderne til å krysse eller skyte. Azpilicueta gjorde det siste, hans lave angrep satte Chelsea tilbake i front.

Willian imponerte

Chelseas desidert mest konsekvente spiller hele kvelden, den livlige Willian fikk en sterk start på andre omgang, fremtvang en god redning fra Gomes etter å ha kuttet inn fra venstre. Etter et annet hjørne, Kenedy krysset og Nathan Ake berørte ballen på tvers av mål slik at Michy Batshuayi banket hjem.

Ake og Zoumas feil

Terry var skyld i Watfords første mål, men han var ikke alene ansvarlig for en dårlig defensiv opptreden fra Chelsea. Da Daryl Janmaat skar inn fra venstre Zouma, ikke for første gang, timet utfordringen for raskt, så viste Ake ham naivt opp på den foretrukne høyrefoten og nederlenderen krøllet hjem.

Okakas innvirkning

Watfords to mål hadde kommet gjennom to øyeblikk med individualisme, og mens de så sammensatte ut, det var ikke før Stefano Okaka kom på at de utgjorde en vanlig trussel. Italieneren, som spilte internasjonal fotball under Antonio Conte, holdt seg i målscorende posisjoner og ble belønnet etter 74 minutter. Okaka slo til etter et utmerket innlegg fra Cleverley da Watford hadde en periode med press, Behrami skjøt bredt fra rekkevidde kort tid etter.

Nok en super-sub

Når Cesc Fabregas erstattet Chalobah, kampen gikk tilbake til Chelseas favør. Spanjolen ga dem kontrollen til å komme lenger opp på banen, frisparket hans tippet over før innbytterkollegaen Ola Aina fikk reddet et langt skudd. Fabregas fikk imidlertid vinneren, og etter at Kante kjempet om ballen, Willian la opp midtbanespilleren, som plasserte skuddet sitt innenfor nærstolpen like utenfor feltet. Det ble tid til uønsket drama da Prodl ble utvist, men natten tilhørte vertene.

Leksa lært?

For både Chelsea og Watford, Mandagens kamp var oppmuntrende og samtidig, en leksjon for fremtidig forbedring. Watford må være langt mer fokusert på dødballer hvis de ønsker å gå videre neste sesong, som kan se dem bytte hovedtrener igjen hvis mange fans får viljen deres. Chelseas tvilsomme forsvar antyder at det kreves mer dybde for å konkurrere på flere fronter neste periode, men foreløpig må denne tittelen nytes.