Aston Villa 0-0 Middlesbrough Six Things:Villans gjør Wembley

Terry var enestående for Villa – skysports.com

Aston Villa har nådd finalen i Championship-sluttspillet takket være en 1-0 samlet semifinaleseier over Middlesbrough, noe som ble bekreftet av uavgjort 0-0 hjemme i andre omgang. Her er seks ting fra spillet.

Boros manglende identitetsfølelse

Tony Pulis' sider prioriterer vanligvis et rent bord, så en situasjon der de måtte score var en test på deres taktiske fleksibilitet. Fremoverspillet deres besto imidlertid bare av håpefulle baller inn til nøkkelmannen Adama Traore, og mens hans varemerkeløp lyktes i å få Middlesbrough lenger opp på banen som halvparten da han var på, det manglet tanker om hvordan man skulle konvertere disse løpene til klare sjanser. Midtbanespillere Jonny Howson, Muhamed Besic og Adam Clayton viste lite lyst til å bryte seg inn i boksen for å støtte Britt Assombalonga, som ble bedt om å konkurrere forgjeves om luftballer med John Terry.

Tapre Villans

Terry var kolossal på baksiden sammen med James Chester, som volleyte utenfor mål i en av hjemmelagets bedre åpninger i første omgang. Mile Jedinak, som også trakk seg i motstanderboksen, kjempet utmerket foran de fire bakre, som også ble beskyttet av disiplinerte brede menn, Robert Snodgrass og Albert Adomah.

Adomah overstråler Adama

Traore kunne ha håpet å hjemsøke sine gamle arbeidsgivere etter pausen, men overraskende nok, Villa angrep med mest hensikt. Jack Grealish, hvis frekke løp hadde vært nøkkelen til å avlaste presset, løslatt Adomah ned til venstre ved flere anledninger. På 59 minutter, eks-Boro-vingen krysset for Lewis Grabban, som slo Ben Gibson til nær-posten, men ble nektet av en blank stopp fra Darren Randolph. Traore prøvde å få ting til å skje for Boro, men en kombinasjon av et dårlig sluttprodukt og mangel på bevegelse rundt ham gjorde dette til en uforglemmelig kveld.

Null skudd på mål

Det tok Pulis til det 67. minutt å introdusere spissen Patrick Bamford, som hadde gjort et imponerende utslag fra benken i første etappe; mannen han erstattet var Britt Assombalonga, fremhever en motvilje mot felt to øverst. Selv da Rudy Gestede kom inn for den uinspirerende Howson kort tid etter, Bamford beveget seg til venstre, som endret lite for et team så utrolig, klarte ikke å treffe målet til tross for omstendighetene. Hadde Stewart Downings frispark i det 88. minutt vært en tomme lavere enn tverrliggeren, ekstraomganger ville ha tilbudt en knapt fortjent utsettelse for Boro, som så vidt overlevde mange av Villas utbrudd i andre omgang.

Teessiders blir stående

Middlesbrough vil være med i Championship neste sesong og basert på deres prestasjoner i kveld, det er der de fortjener å være. Under både Garry Monk og Pulis, det har føltes som om de har blitt båret av dyre individer og ikke har angrepet som en sammenhengende enhet. Neste sesong, det må endres.

Villa når finalen

Midlanders vil gjøre sin første tur til Wembley på tre år og er én seier unna en retur til Premier League. De vil være outsidere mot et imponerende Fulham-lag, men de som ønsker å støtte dem kan laste ned spillapper her på hvilken som helst Android-enhet. Villa fortjener absolutt sin plass i finalen:siden Jedinak satte dem foran på Riverside, de har klart uavgjort på en dyktig måte.