Leeds United 1-1 Aston Villa Six Things:subs nøkkelen

Jansson leder inn åpningen – dailystar.co.uk

Innbytter Henri Lansburys streik i andre omgang kansellerte Pontus Janssons heading i første omgang da Leeds United uavgjort 1-1 med Aston Villa på Elland Road. Her er seks ting fra spillet.

Isolerte Davis

Leeds spilte tidlig på forfoten, med Kalvin Phillips og Ronaldo Vieira som presset inn i den siste tredjedelen, til tider samtidig. Resultatet var et stort gap midt på banen, men Villa viste ikke ambisjonene om å utnytte det, med Robert Snodgrass og Albert Adomah mye nærmere sin egen boks enn motstanderens boks. Med de to brede mennene samt Josh Onomah og Conor Hourihane så langt unna Keinan Davis, den ensomme frontmannen fikk i oppgave å lede motangrep på en individualistisk måte som kanskje passet bedre for den skadde Jonathan Kodjia.

Ekubans løp

Leeds så farlig ut da Alan Hutton ble tatt for langt opp og de prøvde baller nedover venstre kanal, isolere Christopher Samba mot den raske Caleb Ekuban. Den første gangen, sistnevntes forhastede kryss tillot den imponerende Chester å redde Samba med en klarering bak stolpen, men andre gang, Ekuban hadde intelligensen til å vinne en corner. Pablo Hernandez leverte en fantastisk ball til nærmeste stolpe og Pontus Jansson kom til den foran Samba, på vei forbi Sam Johnstone.

Leeds besittelse

I lang tid, Villa hadde ingen respons på målet. Forsvarets motvilje mot å presse opp den første timen gjorde at midtbanen ikke så komfortabel ut med å presse etter ballen, og bruken deres av det ble heller ikke bedre. Leeds hadde kontroll, venter tålmodig på at hull skal åpne seg da Samuel Saiz og Hernandez byttet smart i venstre kanal. Derimot, planen deres om å sende bortelaget til underkastelse betydde at de ikke skjøt når muligheter dukket opp, og selv om dette ikke virket vesentlig på den tiden, hendelsene i andre omganger gjorde at de angret på at de ikke prøvde å drepe kampen.

Subs kombinert

Fem minutter etter at Liam Cooper så en heading dømt offside på timen, Steve Bruce introduserte Jack Grealish og Lansbury – begge gjorde stor innvirkning på konkurransen. Villa begynte å presse med mer kraft enn vi så i første omgang, avslører Leeds skjørheter som i utgangspunktet ikke hadde vært tydelige. Dommeren spilte videre etter Janssons feiltimede utfordring i det 72. minutt på Taylor, og da Grealish presset den løse ballen inn på Lansbury, eks-Forest-midtbanespilleren utløste et fast driv i nedre venstre hjørne. Villa klarte deretter avslutningsfasen godt, sikre en andel av byttet.

Beste og verste av Leeds

Leeds i første omgang viste hvorfor de har passert så mange lag denne sesongen og en annen dag, de kunne ha dominert denne kampen. Det faktum at de imidlertid ikke gjorde det, inviterer spørsmål inn i mentaliteten til teamet. De ser ustoppelige ut i staver, men når de legger bort en pasning eller to og når opposisjonen blir oppmuntret til å presse, momentumet i hele forestillingen deres kan forsvinne. De hvite gjør fremgang på noen områder under Thomas Christiansen, men de trenger å opprettholde selvtilliten i perioder med spill som ikke spilles på deres premisser.

Verste og beste av Villa

Aston Villa fikk resultatet de kom til West Yorkshire for, og det er et tegn på deres pålitelighet under Steve Bruce at de fikk det uten å spille på sitt beste. Spørsmålstegn forblir over stilen til fotball, fordi de i lange perioder ikke så ut som et lag som var komfortabelt å angripe. Derimot, dybden i troppen deres – som vist av virkningen av Grealish og Lansbury – betyr at hvis de kan holde på i kamper lenge nok, de vil ha kvaliteten til å utnytte når deres øyeblikk kommer.