Aston Villa 2-2 Sheffield United Six Things:en fin mesterskapsreklame

Donaldson trekker Blades-nivå – bbc.co.uk

Aston Villa spilte uavgjort 2-2 med Sheffield United da Clayton Donaldsons første halvdel opphevet tidlige mål fra Albert Adomah og Mile Jedinak. Her er seks ting fra et spill som viste frem mesterskapsfotball på sitt beste, men også fremhevet mangler på begge sider.

Adomahs tidlige innflytelse

Albert Adomah viste seg tidlig som en håndfull for Sheffield United og nettet kjølig fra flekken i løpet av de første tre minuttene, etter Richard Stearmans foul på Keinan Davis. George Baldock og Chris Basham presset høyt oppe på banen og til tider ga dette rom for Adomah å bli plukket ut av smarte pasninger fra Neil Taylor og sette farlige baller inn i feltet. På den andre flanken, Ahmed Elmohamady kombinerte tidlig bra med Robert Snodgrass, hvis høyresidige frispark etter 10 minutter fant Jedinak, som headet over mål i lengste hjørne.

Bladene slippes inn igjen

Innen tre minutter etter å ha gått to bak, Sheffield United halverte underskuddet da John Lundstram spilte en utmerket pasning for å finne Donaldson, som kom inn bak Jedinak for å lobbe den pågående Sam Johnstone. Så bra som målet var, Villas nervøse respons på det ga de besøkende oppmuntringen til å trykke. Derfra, en side som ikke hadde vist noen angripende ideer i de tidlige stadiene, annet enn enkle baller nedover kanalene, ble plutselig en dominerende kraft.

Donaldsons doble glede

Eks-Birmingham-spissen tok ikke overraskende mye flaks fra Holte End, som bare tjente til å fyre ham opp på lignende måte som Gabriel Agbonlahor i Second City Derbies. Donaldson plaget Chester og Jedinak gjennom første omgang, og mens førstnevnte ble tvunget til sikre klareringer som avstod territorium, sistnevnte var mindre streetwise. Å spille i en unaturlig midtstopperposisjon, Aussie prøvde å banke ballen tilbake til Johnstone, men så den myke pasningen hans snappet opp av Donaldson, som stakk gjennom beina til keeperen. På dette beviset, Chris Wilders beslutning om å starte Don over en ut-av-form Billy Sharp var et mestertrekk.

Villas dominans i andre omgang

Mark Duffy hadde sett på sitt kreative beste i første omgang og langskyteren hans traff målet etter 50 minutter, men Johnstone nektet en andre eks-Blues-spiller å komme inn på noten. Det var et sjeldent samordnet angrep fra Sheffield United, som tilbrakte store deler av den andre perioden slo leir i sin defensive tredje. Jack Grealish og Conor Hourihane fikk dekar med plass til å bytte spill, men Villans kunne ikke finne en vinner på grunn av en kombinasjon av bortkastet etterbehandling, med Davis og Adomah på vei langt, og iherdig forsvar. Basham, en annen Blade upopulær med Holte Enders, la kroppen hans der det gjorde vondt å stoppe Whelans voldsomme drivkraft.

Bruces tvilsomme subs

Med 20 minutter med normal spilletid, Aston Villa så mest sannsynlig ut til å vinne, men Bruces beslutning om å hente frem spissene Scott Hogan og Agbonlahor slo tilbake. Villa gikk mer direkte i avslutningen enn de hadde gjort tidligere, noe som betyr at den erstattede Davis' hold-up-kvaliteter ble savnet. Verken Hogan eller Agbonlahor sørget for det, eller dyktighet fra luften, og spillet gikk i stykker:mens Villas prestasjoner ikke fortjente fulltids-bussen den mottok, trekningen representerer en tapt mulighet.

United trenger tempo, men har ånd

Selv om South Yorkshire-antrekket forsvarte seg godt i andre omgang, for mye press ble lagt på bakvakten deres på grunn av manglende tempo og intensjon fremover. Hvis Sheffield United ønsker å komme blant de seks beste, enten må de opprettholde intensiteten de viste i en halvtime av første halvdel, eller legg til en hurtigspiss som kan spille i pausen. Det dette spillet imidlertid viste var at til tross for deres dårlige løp og til tross for at de gikk ned med to mål tidlig, ånden og begjæret på Wilders side kan aldri stilles spørsmål ved.