Aston Villa 2-2 Brentford Six Things:thriller på Villa Park

Jonathan Kodjia – birminghammail.co.uk

Jonathan Kodjias utligning i det 95. minutt sikret Aston Villa et poeng, som var det minste de fortjente, i en fascinerende 2-2 uavgjort mot Brentford på Villa Park onsdag kveld. Her er seks ting fra spillet.

Den tidlige sucker-punchen

Brentford hadde blitt tvunget på bakfoten i store deler av første omgang, etterlater få muligheter for sine forwards til å vise hva de kan, men fronttrioen ga en betimelig påminnelse om det etter 22 minutter. Alan Hutton klarte ikke å stenge Sergi Canos, slik at den spreke spanjolen kan levere et pin-point kryss til bakre stolpe, der Ollie Watkins reiste seg over Axel Tuanzebe for å nikke ballen videre for Neal Maupay som, midt i kaoset, holdt sin stilling til å utføre en finbalansert, riflet finish inn i taket på nettet. Det var et utmerket utført mål fra The Bees, men de var fortsatt litt heldige som var foran.

Villas diversifiserte trussel

I ditt typiske Villa-spill, det er en enorm kreativ byrde på Jack Grealish, men det endret seg litt her. Midtbanespilleren var utmerket her, som vanlig, men forskjellen var at han hadde mer bevegelse rundt seg og det gjorde Midlanders mer effektive som en angripende enhet. Albert Adomah skapte problemer for Henrik Dalsgaard nede til venstre, Tuanzebe og Ahmed Elmohamady jobbet sammen nede til høyre mens John McGinn, et augusttillegg fra Hibernian, tilbød energien til pressen, men også gode tekniske ferdigheter, noe som betyr at motstanderlagene ikke hadde råd til å fokusere utelukkende på å stoppe Grealish. Jonathan Kodjia hadde stilt spørsmål til den solide Chris Mepham via høyre kanal i første omgang, men, etter å ha roamt over til den andre siden, han ga et sentralt bidrag. På 39 minutter, den individualistiske forwarden snudde en potensielt semi-fit Ezri Konsa med letthet, skjøt så lavt og hardt innenfor Daniel Bentleys nærstolpe.

Subs endret spillet

Villa startet andre omgang med å bruke lignende press, men kampen dreide seg om innbytter. Adomah hadde gitt Villa naturlig bredde, men når eks-Middlesbrough-vingen ble erstattet av Andre Green, de hadde to høyrebente spillere til venstre – den andre var Hutton – som fortettet spillet deres. Likt, Bees-erstatterne Kamohelo Mokotjo og Nico Yennaris tilbød mer fysisk tilstedeværelse på Brentfords midtbane enn henholdsvis Lewis MacLeod og Josh McEachran, så med et kvarter igjen av kampen, Londonboerne begynte å vinne flere av de stygge kampene. At, i sin tur, hjalp dem med å finne roen som en senere erstatning, bred mann sa Benrahma, injisert dyktighet og teft. Faktisk, Yennaris tvang frem en utmerket redning fra Orjan Nyland med et langt driv før Ollie Watkins skjøt langt fra en presentabel åpning:varselskiltene var der.

Maupays sene streik

Den franske spissen vil ikke være spesielt populær blant Villans etter hans ekle, dårlig dømt stempel på McGinn i første omgang. Derimot, han ser ut til å ha oppdaget en viss hensynsløshet foran mål som kanskje manglet forrige sesong, selv om han fikk hjelp av en målvaktstabbe fra Nyland. Watkins ertet Tuanzebe før han slapp løs en fast innsats som den norske keeperen sølte inn på veien til Maupay, som samlet ballen hjem til tross for Huttons fortvilte innsats i siste grøft, ettersom punktene så ut til å gå til hovedstaden...

Frelseren Kodjia

Villa har ikke akkurat en mengde angripere å kalle på; Skader på slike som Keinan Davies og Scott Hogan betyr at reservespissen deres er Rushian Hepburn-Murphy, som er høyt rangert på ungdomsnivå og kan være stor om et år eller to, men som ikke akkurat grep sjansen med begge hender på Yeovil i EFL Cup. Det er viktig, derfor, at Kodjia finner et løp av form og enda viktigere at han tok utligningen i det 95. minutt. Fra et avbøyd kors, han eks-Bristol City-spiss nikket hjem sitt tredje mål på to kamper for å gjenopprette et uvurderlig poeng som var det minste B6-antrekket fortjente.

Roller snudd?

Ett lag spilte på fremre fot i høyt tempo, men var ikke fullt så kliniske som de kunne ha vært. Den andre, i mellomtiden, forsvarte seg dypere enn de kanskje hadde likt i lange perioder, men beskyttet boksen godt og var avgjørende foran mål. Disse to beskrivelsene passet til Aston Villa og Brentfords respektive forestillinger, men de kunne også ha formidlet de to lagene i motsatt rekkefølge i store deler av forrige sesong. Basert på kvelden, alene, begge lag viste tegn til fremgang på visse områder:Villa så ut som en mer spennende side mens Brentford fant prikken over i'en.