The Show Must Go On:En alternativ kamprapport for Spurs vs Man City

Oppgjøret mellom Spurs og Man City sist helg var langt fra det fartsfylte opptoget vi forventet, men det ga oss et innblikk i hvorfor Pep Guardiolas menn har avsluttet tittelen med mer enn en måned igjen.

Som en sirkushandling fra tidligere, Guardiola og hans Manchester City-lag har turnert på landets grunner i det meste av denne sesongen under banneret "den største Premier League-laget noensinne", med opposisjonelle fans som hyller den rene natur av spillet deres. Kevin De Bruyne, Sterling, Tilregnelig, Aguero og Jesus kobler sammen og blender forsvar med brutal letthet, skjærer gjennom baklinjer som en varm kniv gjennom smør. Ennå, som en andre akt hentet fra en Hollywood-film, det ble et tilbakeslag. Kjente fiender Klopp og Mourinho fikk motstøt som fremhevet manglene til Guardiolas side og gjorde slutt på håpet om en historisk firdobling. Avbryt showet folkens, sirkuset er avblåst i overskuelig fremtid.

For det som burde vært et gigantisk oppgjør mellom to av Premier Leagues mest taktisk skarpsindige lag denne sesongen, kampen mellom Spurs og Man City var ganske dempet. Kanskje Spurs, har praktisk talt sikret en topp fire-plassering, var mer fokusert på semifinalen i FA-cupen neste helg; kanskje Man City, etter å ha smuldret opp mot Liverpool og Man Utd i tidligere kamper, håpet bare på å komme til slutten av sesongen i fred og så reflektere over den firedoblingen som kunne vært. Uansett, det var en nervøs kamp full av feil som manglet kjennetegnene til et tungvektsoppgjør.

Kommer inn i kampen uten Aguero eller Fernandinho, bortebenken så ganske sliten ut for et lag som har brukt hundrevis av millioner på å bygge et lag. Spurs-fansen moret seg ironisk over at Sterling var på benken – ungdomsspilleren deres Kazaiah Sterling altså. By, som har vært deres tradisjon denne sesongen, holdt nådeløs ballbesittelse, og burde ha scoret tidlig, da Lloris ble strandet da Sane knuste et skudd mot treverket. David Silva kontrollerte ballen med alle de dekke av 2006 Riquelme – liten innsats, men maksimale resultater i pasningen.

Til slutt, for alle hyllene over denne bysidens evne til å passere gjennom lagene, det var et Tony Pulis-aktig rute ett mål som brøt tidsfristen. Spurs gamblet ved å spille en høy linje i et forsøk på å presse Man City ut av kampen, men det slo tilbake da Vincent Kompany, den gigantiske lederen, lanserte en lang ball som spratt gjennom Spurs-backlinjen og lot Gabriel Jesus enkelt spille inn. Det var ingen følelse av sinne i hjemmepublikummet; det målet hadde kommet, det var fortjent, og Spurs trengte å øke spillet sitt.

Bare minutter senere, men Sterling ble tatt ned av Lloris like utenfor feltet, men plutselig fikk City straffe. Vi vil, vel vel, nå vekket dette sinnet i mengden, som bare en tvilsom straffeavgjørelse kan gjøre. Ilkay Gundogan trappet opp, som han gjorde på Wembley for fem år siden for Dortmund i Champions League-finalen, og slo straffen i nettet med letthet. City of the last month ville nå ha sett en 2-0 opp; men City-laget som tapte 3-2 for Manchester United forrige uke etter å ha vært i samme posisjon, var fortsatt nervøs, de tillot Spurs å trykke og jammen, rett før første omgang ble fløyta, Christian Eriksen fikk en tilbake for Spurs fra en ganske tilfeldig retur fra Ederson. «Comeback is on gutt» var praten fra familien som satt ved siden av meg. Spurs kjente blod.

Til slutt, forestillingen om et comeback var en falsk daggry av høyeste forstand. Spurs kom ut og presset på for en utligning, føler en svakhet på bortesiden, som var fulle av usikkerhet og selvtillit da de kom ut de siste 45 minuttene. Den følelsen avtok imidlertid, som, som noen med hukommelsestap som plutselig husker hvem de er, City våknet 10 minutter ut i andre omgang, Sterling tok ansvar ved å gjøre løp som fullstendig eksponerte Sanchez og Vertonghen på baksiden. Gabriel Jesus var bortkastet, går glipp av klare én mot én sjanser, før Sterling selv bommet på en sjansesitter med Lloris ute av posisjon og Vertonghen ble tvunget til å klare som proxy-keeper.

Mye på samme måte som Juventus gjorde endringer i andre omgang for å svinge kampen mot Spurs i Champions League 16. Guardiola tok av Sane og erstattet ham med forsvarer Otamendi i det 64. minutt, styrke forsvaret og sikre at Tottenham var frustrert, det var bare 8 minutter senere at Sterling scoret en retur for å sikre 3-1. Spurs så ut av svar og de siste 10 minuttene av kampen fikk en treningskampfølelse da begge lag sendte ballen rundt uten å gjøre mye, mens horder av fans begynte å forlate, å vite at spillet var ferdig og at et tidlig tog hjem ville være det beste alternativet å ta.

Harry Kane, for alle "hevder målet"-vitsene på sosiale medier denne uken, var uvanlig ineffektiv i dette spillet, med Eriksen og Alli som tar på seg mye av ansvaret når det gjelder Spurs angrepsmuligheter. Lamela hadde en tøff kamp, men hans erstatning av Son gjorde lite for å endre spillet. For all styrken Spurs hadde på en benk, en "svekket" City-benk gjorde fortsatt mer for å svinge spillet. Spurs-trofaste prøvde tappert å skape en atmosfære på 90-tallet, 000 grand stadion, men som med praktisk talt alle Wembley-spill, unntatt Champions League og North London Derby denne sesongen, den har ikke klart å gjenskape intensiteten til White Hart Lane.

Pochettino, oppsummerer en følelse av nesten maktesløshet etter kampen, sa bare:

«Jeg skal ikke klage. Vi tapte fordi de var bedre.»

Og denne kampen oppsummerer Man Citys generelle måte å spille på i Premier League denne sesongen, to tap teller ikke, de var rett og slett bedre enn noen andre på lang avstand.