Man City 5-1 Huddersfield Five Things:Terriere naive?

Aguero feirer med Sane – football365.com

Etter en tidlig skrekk i FA-cupens femte runde med Huddersfield, Manchester City slo tilbake med fem fine mål hjulpet av en sublim prestasjon fra Sergio Aguero – men hva har vi lært av kampen?

Huddersfield utnyttet Bravos skrøpeligheter

Det var en åpen start med trusler fra begge sider, Leroy Sanes trange skudd traff lengste stolpe, men det var Huddersfield som scoret først. Etter et godt løp fra Jack Payne, den komponerte Phillip Billing berørte ballen for tidligere Man City-akademikandidat Harry Bunn, som slo ballen hjem. Claudio Bravo lot ballen gå gjennom bena hans og gjorde lite for å fjerne frykten over hans tvilsomme opptredener, etter å ha holdt bare fire nullene på 21 kamper. Huddersfield så godt strukturert ut de første 15 minuttene, presser med energi for å tvinge City til feilplasserte pasninger.

Taktisk naivitet fra de besøkende

Etter hvert som energinivået falt, Huddersfields høye press var ikke alltid til fordel for dem. Det var anledninger da City oppfordret dem til å legge ned, da det tillot dem å spille gjennom spissene raskt og finne hull bak midtbanen. Noe av grunnen til at midtbanespiller Dean Whitehead, 35 og midtstopper Mark Hudson, 34 og allsidig forsvarer Martin Cranie, 30, har ikke spilt regelmessig denne sesongen er mangel på tempo. De omtalte mer under tidligere sjef Chris Powell, som favoriserte mer forsiktig taktikk som ikke krevde tempo i defensive områder. Å velge de spillerne og andre som har hatt begrenset spilletid mens de ber om et høyt trykk, vil alltid føre til problemer på baksiden.

Citys økende dominans ga resultater

Fra det 15. minutt og utover, City tok kontroll, selv om det tok dem et kvarter til å kapitalisere. Appeller for en håndball av Jon Stankovic ble vinket bort av dommeren mens andre åpninger kom Citys vei, før Sane fikk utligningen. Tareiq Holmes-Dennis var for treg til å utfordre Raheem Sterling, som ertet bakspilleren før han krysset beina og Sane, som viste gode bevegelser for å unnslippe klørne til en treg Cranie, tappet hjem. Det målet sparket i gang en åtte minutter lang diskant fra vertene.

Agueros bur skranglet

Tviler om Sergio Aguero, denne bloggen inkluderte, har påpekt hans mangel på tempo og arbeidshastighet, stille spørsmål ved om han har de egenskapene som kreves for å lede linjen. Kanskje motivert av Gabriel Jesus-fremgangen før skaden, det var noe annerledes med ham onsdag kveld. Argentineren omsatte straffesparket sitt i det 35. minutt med stor letthet og scoret lagets fjerde mål i andre omgang med en behendighet, finish nær stolpen. Det mest symbolske øyeblikket i prestasjonen hans var imidlertid assisten til Pablo Zabaleta rett før pause. Etter at Agueros første innsats ble parert av Joel Coleman, han viste en unik drivkraft til å reagere og komme først til ballen, før han kvadret det for sin landsmann. Erstatter Kelechi Iheanacho markerte sin 11-minutters cameo med et mål på skadetid, men Aguero skulle ikke settes på scenen.

Wagners kontroversielle utvalg

Det faktum at Manchester City har scoret 13 mål på fire FA-cupkamper mot rimelig motstand burde gjøre dem til favoritter til å vinne denne konkurransen. Hensikten deres er bevist av Pep Guardiolas beslutning om å spille et lag med full styrke, mens Terriers-sjef David Wagner gjorde ni endringer, Lørdagens møte med Newcastle i tankene. Forsiktigheten i avgjørelsene deres defineres ikke bare av resultatet onsdag kveld, men av prestasjonene til begge lagene denne helgen.