Coventry City 0-1 Mansfield Town Six Things:MacDonald-svindler vinner den

Conrad kommanderer på Cov – coventrytelegraph.net

Mansfield Town rykket innenfor to poeng fra League Two-sluttspillplasseringene etter at Alex MacDonalds imponerende sene streik hjalp dem til en 1-0-seier over opprykkskandidaten Coventry City. Her er seks ting fra spillet.

McNultys tidlige bevegelse

Coventry startet lyst, med Marc McNulty som kommer inn i gode områder i hullene mellom Mansfields forsvarere, hans smarte bevegelse tillot vertene besittelse i den siste tredjedelen. Mansfield trengte den imponerende Conrad Logan for å holde dem inne:keeperen reddet fra Jordan Ponticelli 10 minutter etter Liam Kellys corner.

Forsiktige Kelly og defensive Doyle

Den åpningen kom da Ryan Haynes kom inn på motsatt halvdel for å strekke spillet og skape rom for Jodi Jones, som så tidlig ut, mens Kelly og Michael Doyle kom seg raskt til andreballer. Paul Anderson doblet imidlertid snart opp med White på Haynes og Jones, avkrefter hjemmelagets trussel. Likt, Kelly og Doyle falt snart inn i dypere posisjoner, og begge trendene falt sammen med en forbedring fra Mansfield. CJ Hamilton slapp unna Grimmer etter 20 minutter og trakk ballen tilbake for Paul Anderson, som skjøt rett mot Lee Burge i en periode med press.

Coventrys dårlige pasninger

Begge lag var raske til å gjenopprette sin defensive form i overgangsfasene, som bidro til en tett kamp. Sky Blues hjalp imidlertid ikke seg selv, for når Jones først fikk mindre plass på begge flankene, deres eneste plan var høye baller, til tross for at de hadde to spisser som ikke kunne beskrives som målmenn. Peter Vincenti var den eneste luftkompetente angrepsspilleren da McNulty og Ponticelli slet da de ble bedt om å kjempe fysisk med Bennett og Diamond, som vokste i selvtillit for Stags.

MacDonalds fantastisk

Mansfield hadde sett den mest sannsynlige siden for å finne en vinner i andre omgang. Danny Roses appeller om 64 minutters straffe ble avvist, så fem minutter senere, hans partner Kane Hemmings krøllet bredt etter at MacDonalds frispark hadde truffet veggen. Men MacDonald ville ha sitt øyeblikk, kjører fremover på 84 minutter for å slå et fantastisk 25-yards slag i hjørnet, etterlater Burge sjanseløs og bortefans i delirium.

Coventry må åpne seg

Mark Robins liker at sidene hans holder orden i eget hus og stadig tar kontroll over spill, som ofte har fungert denne sesongen. Derimot, dagens blanke betyr at ingen League Two-lag har mislyktes i å score oftere enn Coventry. Midlanders forsvarte seg godt, men det gjør dem ikke immune mot sporadiske opposisjonelle undringsangrep, som ingen defensiv masterclass kan lovfeste. Det har fortsatt vært en god start for Robins menn. men for å rykke opp denne sesongen, de må sende ballen bedre på midtbanen, legg til en fysisk tilstedeværelse på toppen og bli taktisk modigere.

Vendepunkt for Stags?

Før kampen, Mansfield-supportere virket selvsikre, både i Steve Evans og i lagets evne til å sette et løp sammen og komme til topp syv. Mange sang hele spillet og hjalp til med å drive laget sitt videre, fører til en følelse av kollektiv jubel på heltid. Hvis momentumet fra denne seieren fortsetter, maksimalpoeng eller noe lignende fra november ser innenfor deres rekkevidde. Etter en overveldende start, de er kanskje bare i ferd med å bygge grunnlaget for en vedvarende forfremmelse.