Manchester United 3-2 Southampton spillervurderinger:Gabbiadini skinner

Man United løfter cupen

En Zlatan Ibrahimovic-bøyle hjalp Manchester United med å løfte EFL Cup med en tilfeldig 3-2 seier over Southampton – men hvordan vurderte spillerne på begge lag?

Manchester United

David De Gea – gjorde gode redninger fra Ward-Prowse og Tadic. Ble tatt på flatfot for Southamptons første mål, men kunne ha gjort lite med det andre. 5

Antonio Valencia – altfor ofte tatt ut av posisjon i første omgang, gir Southampton plass bak. Så mer ut som det rasende jeget hans etter pausen. 5
Eric Bailly – kunne ha gjort mer for å stoppe innlegg fra Southamptons venstre side, og pasningen hans var til tider for direkte. Stolte ofte på tempoet hans for å komme i posisjon. 4
Chris Smalling - viste mer posisjonell forsiktighet enn Bailly. Tok noen gode avgjørelser, men andre ganger kunne han vært mer aggressiv. 5
Marcos Rojo – involvert i godt kombinasjonsspill for målet, men Soares og Ward-Prowse kom til tider for lett forbi ham. 3

Ander Herrera – klarte ikke å hevde seg på spillet så mye som vanlig, men bidro fortsatt i kampavgjørende øyeblikk. Vant frisparket for Zlatans første mål og produserte et suverent innlegg for vinneren hans. 6
Paul Pogba – var ikke klar over plassen foran forsvaret i første omgang. Godt hjulpet av beskyttelsen av Carrick, han vokste inn i spillet midtveis i den andre. 4
Jesse Lingard – tok målet sitt pent og gjorde sine defensive plikter bra, spesielt når de ble flyttet til høyre i andre omgang. Kunne gjort det bedre med noen av sjansene hans, men uheldig å bli tatt av. 7
Juan Mata – anonym i første omgang og klarte til tider ikke å jage Bertrand tilbake. Viser seg påvirket av personlige problemer og ble tatt av ved pause. 4
Anthony Martial – tålte rolig første omgang, ikke hjulpet av lagets manglende kontroll på midtbanen. Ett eller to imponerende løp etter pause. 4

Zlatan Ibrahimovic – bidro lite … bortsett fra hans curling-frispark i første omgang – oh, og headingen hans for å vinne kampen sent. 7

Michael Carrick (på 45) – hans ro og posisjonelle bevissthet hjalp United til å få perioder med kontroll i andre omgang. 8
Marcus Rashford (på 77)
Marouane Fellaini (på 90)

Southampton

Fraser Forster – mens kritikken av hans plassering for det første målet kan være litt hard, han reddet ikke Southampton når de trengte ham. 4

Cedric Soares – kom godt frem og ville ha satt opp Gabbiadini for åpningen hvis ikke for offsideflagget. Kunne forsvart Uniteds andre mål bedre. 7
Jack Stephens – heldig som ikke ble utvist på grunn av en utfordring og delvis skyld i begge Uniteds mål fra åpent spill. Uerfarenhet viste seg ved den store anledningen. 3
Maya Yoshida – klarte ikke å holde Ibrahimovic stille, men ga en viktig utfordring på Lingard. 4
Ryan Bertrand – noen utmerkede løp nedover venstre gjorde ham nøkkelen til alt Southamptons gode angrepsspill i første omgang. Mindre eventyrlysten etter pause. 8

Oriol Romeu – felte Herrera for Ibrahimovics frispark og burde ha sporet Lingard for det andre målet, men kunne ha forløst seg selv da headingen hans i andre omgang traff treverket. 3
Steven Davis – en stille og effektiv første halvdel, men mistet litt av grepet på midtbanen etter pausen. 5

James Ward-Prowse – laget ofte overlappende løp når Tadic eller Redmond plukket opp ballen foran forsvaret og produserte noen utmerkede leveranser. Tvang også fram en god redning i første omgang fra De Gea. 8
Dusan Tadic – kom i noen gode posisjoner foran Uniteds forsvar og var utmerket i første omgang. Ble noe av en passasjer etter pausen og ble tatt av. 6

Nathan Redmond – så livlig ut i første omgang. Forårsaket problemer både nede til venstre eller når Tadic ble koblet sammen til en mer sentral rolle. Grei volley etter pause. 7
Manolas Gabbiadini – ante muligheter med smarte bevegelser, som han gjorde for begge målene, inkludert et snikskytterlignende andre. Kunne hatt et hat-trick hvis åpneren hans ble tildelt og uheldig å bli tatt av. 9