Millwall 0-0 Scunthorpe:flere spørsmål reist enn besvart

Morison og Wallace kjemper – skysports.com

Millwall hadde de lengre perioder av press i sin League One Play-Off semifinale første etappe med Scunthorpe, men ingen av sidene kunne bryte dødlåsen. Her er syv nøkkelpoeng fra torsdagens elendige sammenstøt på Den.

Millwalls første omgangspress

Så snart Millwall vant ballen, de ville se etter målmannen Steve Morison, spill direkte og skyv tall fremover. Shaun Williams viste klasse på midtbanen, høyreving Jed Wallace satte noen gode baller inn i feltet fra dyp mens venstreving Shane Ferguson utgjorde en trussel fra dødballer.

Scunthorpes siste forsvar

Den eneste grunnen til at disse Millwall-leveransene ikke resulterte i klare sjanser, var fordi Scunthorpe forsvarte området sitt godt. Midtstopperne Murray Wallace og David Mirfin fikk alltid ballen klar, mens høyreback Jordan Clarke gjorde tre avgjørende inngrep i sin seks-yard-boks.

Morison og Gregorys arbeidsrate

Den første halvdelen av Scunthorpes forsvar gjorde det til tider nødvendig å gi bort cornere eller gi fra seg territorium. Mye av det var ned til arbeidshastigheten til Morison og streikepartneren hans, Lee Gregory, som tvang forsvaret til desperate handlinger, slik at Millwalls midtbane kan komme lenger opp på banen. Gregory hadde kampens beste sjanse på 26 minutter da Neal Bishop glapp og Wallace spilte ham gjennom, men eks-Halifax-spissen ble nektet en-mot-en av Joe Anyon.

Scunthorpes stille forwards

Paddy Madden og Ivan Toney ga ikke kvalitetene til Morison og Gregory i første omgang. Bortsett fra Dawson, Scunthorpes midtbane viste ikke tilbøyelighet til å komme lenger opp på banen da sjansene til det dukket opp.

Millwall må skyte mer

Millwalls direkte, høyoktanfotball hjalp dem med å bruke press store deler av den første timen, men energien stilen krever tilsier at den ikke kan opprettholdes i 90 minutter. Mens løvene var på topp, de kunne ha gjenkjent luftstyrken til motstanderens forsvar og heller enn å krysse, ha et skudd fra avstand. At Neil Harris' side hadde bare syv skudd, i en kamp der motstanderne ikke viste noen angrepsambisjoner, antyder at spillerne må trykke på avtrekkeren oftere.

Scunthorpe treg på ubåter

Da Millwalls press avtok i den siste halvtimen, Scunthorpes posisjon stabiliserte seg, men gjestene kunne ha utnyttet ytterligere med et nytt bytte. Selv om de mangler fysisk for å gjøre en defensiv jobb, Duane Holmes sørger for tempo og kunne vært et nyttig våpen fra benken mot et slitsomt forsvar. Graham Alexander derimot, gjorde ikke et bytte før i det 90. minutt, da Dawson måtte slippe på grunn av et tilfeldig stempel på armen fra Tony Craig. Manageren favoriserte spillere som holdt seg til oppgaven, heller enn de som kan ha forlenget oppgavens suksess.