Leeds United 3-4 Millwall spillervurderinger:Morison en helt og skurk

Tom Elliott – gettyimages.co.uk

Både Leeds United og Millwall hadde en evne til å svare godt på motgang lørdag ettermiddag, men sliter med å styre saksbehandlingen når de hadde overtaket. Resultatet ble en spennende kamp som fikk rødt kort, et tvilsomt underkjent mål fra Jed Wallace og sju som ble stående, inkludert en dramatisk sen vinner fra samme mann. Her er spillervurderingene våre fra en ende-til-ende ettermiddag på Elland Road.

De hvite

Felix Wiedwald – kunne ha kommet seg raskere ned til høyre for åpningen – og til venstre for Wallaces mål som ble avvist – men kunne ikke utsettes for mye for de følgende tre målene, med to hensynsløse nærslag og ett med en grusom avbøyning. Kasten hans var grei. 4

Gaetano Berardi – sovnet konsekvent i første omgang for å la Millwall-spillere, typisk O'Brien-muligheter på bakre stolpe, som ble kostbart for de to første målene. I teoretisk en mer naturlig posisjon, han burde ha gjort det mye bedre. 2
Liam Cooper – skled en gang for å gi Gregory en stor sjanse før hans forferdelige utfordring på Saville fikk ham utvist, som til slutt hadde en enorm innvirkning på spillet. 2
Pontus Jansson – ikke hans vanlige kommanderende jeg når det gjelder lederskap og tillot Gregory to svært presentable sjanser i første omgang. Hadde en god periode i andre omgang da han konsekvent clearet baller ved den nærmeste stolpen, men ikke sterk nok i det hele tatt. 4
Laurens De Bock – hadde ett eller to lyse øyeblikk i første omgang – ett raskt innkast som førte til en sjanse og ett raskt løp. Vi så mer til ham i de tidlige stadiene av andre omgang, da hans kryss ble sølt av Archer i oppkjøringen til den andre. 6

Kalvin Phillips – stjal ballen for å skape Lasoggas store sjanse tidlig, men hans defensive posisjonering var tvilsom. Slet i midtbanekampen, selv om det røde kortet ikke hjalp. 4
Ronaldo Vieira – flyttet til midtstopper etter det røde kortet og Morison avslørte sin uerfarenhet i det området for det andre målet. Med det sagt, han hadde ikke tilbudt mye i sin mer naturlige midtbaneposisjon. 4

Ezgjan Alioski – da han fikk ballen ned til høyre, det var øyeblikk da han skapte problemer for Meredith. Dessverre for ham kunne han ikke bli en fremtredende innflytelse på spillet. 5
Kemar Roofe – ikke på løpene i første omgang, men spilte en nøkkelrolle i Lasoggas første mål da han løp ned til venstre og klarte deretter å pakke ballen hjem for det andre. Burde antagelig ikke vært tatt av. 7
Pablo Hernandez – selv når han ikke er på sitt beste, han kan fortsatt trylle frem noe spesielt:den delikate ballen inn til Lasoggas gyldne sjanse tidlig, deretter en villedende pause for spissens andre mål. Veldig effektivt da Leeds hadde ballbesittelse i den siste tredjedelen, mindre effektive når de ikke gjorde det. 7

Pierre-Michel Lasogga – bommet på to strålende muligheter i første omgang, den første en header på nært hold, det andre et en-til-en-skudd, som begge ble laget for ham. Mer enn veide opp for det i andre periode, med én hensynsløs avslutning på nært hold og deretter et fint treff utenfor feltet. Så alltid bedre ut når han hadde spillere nær seg. 8

Matthew Pennington (på 43) – kan ha kommet nærmere Elliott for utligningen og skyldig i å støtte Wallace før vinneren. 3
Stuart Dallas (på 74) - fikk en varm mottakelse da han kom på, men ga bort ballen i oppkjøringen til vinneren. 4
Conor Shaughnessy (på 83) – å legge til en annen forsvarsspiller i sluttfasen gjorde mer skade enn nytte. 4

Løvene

Jordan Archer – sølte ballen for Leeds sitt andre mål og klarte ikke helt å ta den tilbake i nærkampen. Kan være vanskelig å klandre ham for mye for de to andre målene, men reddet ikke Millwall da de var under cosh. 3

Conor McLaughlin – slet defensivt i starten av andre omgang og ga ikke Millwall mye angrep. Posisjoner mistenkt ved anledninger. 4
Shaun Hutchinson – kunne vært bedre posisjonert til å nekte Lasogga så mye plass for sin tidlige en-mot-en sjanse, men traff tverrliggeren med en heading i første omgang. Uten tvil ulastelig for alle tre målene. 5
Jake Cooper – mistet Lasogga ved en eller to anledninger og ble trukket ut av posisjon i oppbyggingen til det første målet. En imponerende knock-down for utligningen skjønt. 3
James Meredith – manglet tempoet til å virkelig strekke spillet, men ga en solid plattform for Aiden O’Brien å uttrykke seg i første omgang. Kampene hans mot Roofe om Leeds sitt første mål førte til at Cooper ble fristet ut av posisjon. 5

Jed Wallace - tatt i besittelse i et farlig område ved en eller to anledninger, men var ellers livlig. Så hva som ville ha vært åpneren tvilsomt utelukket, men han fikk sitt øyeblikk sent med sin avviste vinner. 8
Shaun Williams – den dypeste av de fire midtbanespillerne, men var kanskje en av spillerne Harris kunne ha håpet ville gi mer ro og lederskap i løpet av presset Millwall møtte i starten av andre omgang. 4
George Saville – likte å bryte frem i første omgang og støtte angrep nedover venstre kanal. Virker utrolig at han spilte 90 minutter til tross for den forferdelige utfordringen fra Cooper, som så potensielt veldig alvorlig ut. 6
Aiden O’Brien – hadde tre bakpostsjanser i første omgang og tok den tredje etter Morisons innlegg. Blekket noe i starten av andre periode og var den første gjestende spilleren som ble tatt av. 6

Steve Morison – skapte det første målet med et fint innlegg til bakre stolpe og det andre etter et kraftig løp. Veteranen, som bevisst avviklet hjemmefans, er ikke den mest likte mannen utenfor South Bermondsey, men han er overraskende rask for en spiller på hans alder og høyde. 9
Lee Gregory – gjorde det bra for å komme inn bak midtstopperne for sin første omgangssjanse, men rullet ballen utenfor da han burde ha løftet den. Men sluttet aldri å løpe og tok Millwalls andre mål bra. 7

Shane Ferguson (på 63) – overlappet godt og ga Wallace sjansen til å kutte innsiden fra venstre. Utstrakt spill for å trekke de 10 mennene ut, som Meredith ikke hadde gjort på helt samme måte. 8
Tom Elliott (på 66) – hans tempo og kraft gjorde en enorm forskjell, med et snikskytterlignende slag for utligningen. Ser ut som et veldig praktisk alternativ å ha fra benken og kanskje uheldig at Morison og Gregorys navn er brodert i Lions folklore. 9
Mahlon Romeo – ga Millwall mer tempo og bredde nedover høyre enn McLaughlin og spilte en nydelig ball fra dypt som førte til utligningen. 8