Rotherham United 2-0 Scunthorpe United Six Things:fortjent seier for Millers

Vaulks imponerer – thestar.co.uk

Rotherham United er i sluttspillsfinalen i League One takket være en 4-2 semifinaleseier over Scunthorpe United, etter en 2-0 seier i andre omgang kom gjennom mål fra Richard Wood og Will Vaulks. Her er seks ting fra spillet.

Holmes bevegelse

Scunthorpe var på bakfoten i store deler av første omgang, men de bar en og annen trussel på pause gjennom bevegelsen til Duane Holmes. Eks-Huddersfield-mannen løslot tidlig Hakeeb Adelakun, som ikke helt hadde visjonen om å velge ut Ivan Toney, med den brede mannen i stedet for å ta på seg en langdistanseinnsats som manglet kraften til å teste Marek Rodak. Mens Iron viste glimt av potensial på toppen av banen, deres begrensede pasninger fra baksiden gjorde det vanskeligere for dem å bringe frem spissene i spill.

Watsons elementære verk

Etter hvert som første omgang gikk, midtbanespillerne Matty Palmer og Richie Towell vant flere andreballer, slik at Rotherham kan komme i kryssingsposisjoner. Kvaliteten på sluttproduktet ble forbedret de siste 15 minuttene av første omgang, som Scunthorpe stolte på Rory Watsons utmerkede stopp fra Michael Ihiekwes heading og deretter Towells drivkraft for å holde seg på nivå.

Vaulks' innflytelse

De var imidlertid ikke jevne til pause:rett før da, Vaulks' presise lange kast fant midtstopper Richard Wood, som slo Rory McArdle i luften for å gi en heading. Mens Ryan Williams og Joe Newell utmerket seg med å holde på ballen i gode områder for Millers, Vaulks' driv tillot ham å ta tak i midtbanen mot de uvanlig stille Ryan Yates og Funso Ojo i andre omgang. Det passet, derfor, at han scoret det klinende målet på timen.

Scunthorpes system rystes opp

Scunthorpes Cameron McGeehan hadde gjort en avgjørende innvirkning i forrige etappe, men hans ankomst hadde en mindre ønskelig innvirkning denne gangen. Hakeeb Adelakun, Josh Morris flyttet til høyre, men Duane Holmes var treg med å få beskjeden han trengte for å være til venstre, dermed hadde Josh Emmanuel plass til å streife nedover Rotherhams høyre side. Backen trakk ballen tilbake for Vaulks, kommer sent i boksen, å trykke hjem.

Millers lager Wembley

Rotherham er nå én kamp unna en umiddelbar retur til Championship. De kan bli funnet på 7/5 med noen gratisspill-bookmakere for å slå en imponerende Shrewsbury-side på 90 minutter. Etter opptredenen mot Scunthorpe, de vil fanse sine sjanser.

Jern blir liggende

Til tross for litt press fra Nick Daws' menn som så Toney og Holmes gå tett, Rory McArdles røde kort betydde at de ikke kunne unngå et nederlag som gjør at de forblir i League One neste sesong. Prestasjonene har imidlertid forbedret seg betydelig siden Daws og assistent Andy Dawson tok ansvaret for andre gang; Duoens ansvarlige rekord fortjener uten tvil en sjanse til å føre Iron til opprykk over en hel sesong.

[Rotherham United 2-0 Scunthorpe United Six Things:fortjent seier for Millers: https://no.sportsfitness.win/sport/fotball/1004038741.html ]