Brentford mot Blackburn:drama på siste dag

Elliott Bennett en bred spiss forrige uke – rovers.co.uk

Blackburns andrelagsstatus er på en knivsegg. En seier vil ikke være nok hvis Nottingham Forest og Birmingham matcher resultatet deres, likevel kan de også spille uavgjort og teoretisk til og med tape og fortsatt holde seg oppe.

Det ville være forenklet å si at søndagen vil definere klubbens langsiktige fremtid, fordi feil de siste fem årene, på og utenfor banen, har gjort mye av skaden. Derimot, med klubben i gjeld mens de har et aldrende lag med liten gjensalgsverdi, Mesterskapsstatus er kanskje det eneste som gjør klubben til et attraktivt tilbud for potensielle kjøpere.

Motstanderne Brentford har sine egne insentiver til å vinne søndagens kamp, selv om de ikke er like store. Biene kunne matche forrige sesongs poengsum på 65 med uavgjort, eller slå den med en seier. Den progresjonen ser enda mer imponerende ut, med tanke på hvor mye sterkere de seks eller syv beste lagene har vært i år sammenlignet med forrige.

En av dem er West London-rivalene Fulham, som Brentford spilte 1-1 med sist gang, med hovedtrener Dean Smith som viser litt taktisk skarpsindighet. Keeper Daniel Bentley reddet Tom Cairneys straffe og reddet dem ut i en vanskelig første omgang som endte jevnt. I andre omgang, han dyttet Nico Yennaris lenger opp på banen for å Harry Stefan Johansen, får Zain Westbrooke til å nekte plass for Cairney.

Selv om Bentley måtte gjøre et par flere redninger etter pause, biene ble ikke dominert på samme måte som Florian Jozefzoon og Lasse Vibe kom i nærheten. Sistnevnte har scoret 13 mål i 2017 i et Bees-lag som har scoret 50 i alle former siden. Auld Lang Syne .

Den angripende trioen til Jota, Vibe og Sergi Canos ser veldig sterke ut, men Brentfords trussel stammer fra å spille raskt fra baksiden. Blackburns beste sjanse til å stanse oppbyggingsspillet deres kan være å starte tre angripere som er villige til å jobbe hardt og legge ned.

Det var det Tony Mowbray gjorde i forrige ukes 1-0-seier over Aston Villa. Han brukte et 3-4-3-system med Elliott Bennett til venstre for de tre fremste, legger inn fem utfordringer. Danny Graham og Sam Gallagher er også i stand til å sette inn et skifte og kan ha en like viktig rolle uten ballen som med den. Charlie Mulgrew er tilbake i laget som midtstopper, og den tidligere keltiske mannens ro og kunnskap kan gjøre en forskjell.

Blackburn har blitt mer organisert, stridbar og hardtarbeidende under Mowbray. De har sluppet inn én gang i de fire siste kampene og de to siste motstanderne, Wolves og Aston Villa, har mønstret kun tre skudd på mål til sammen.

Det er usannsynlig at Brentford vil være like berøvet ideer og oppfinnelser som Midlanders. I motsetning til mange andre lag, deres talentfulle, ungt lag har hatt en tendens til å trives når det ikke har vært noe å spille for, som vi så på slutten av forrige sesong så vel som denne.

Skulle Blackburn jage et mål i andre omgang, flyten i Brentfords spill kan komme til syne.

Fotballlabens dom: 2-1