Leser 1-2 Derby County Six Things:Lawrence stjeler showet

Tom Lawrence scoret en skadetidsvinner på åpningskvelden av mesterskapssesongen 2018-19 for Derby County, som vant 2-1 på Reading. Her er seks ting fra spillet.

Derbys usammenhengende start

De første 15 minuttene viste utfordringene som Frank Lampard har foran seg. Han ønsker å bygge et mer ekspansivt Derby-lag, men noen av spillerne på den siden, spesielt på midtstopper og defensiv midtbane, er ikke nødvendigvis egnet for den overgangen. Richard Keogh så ikke komfortabel ut med ballen i lange perioder, og han spilte flere uforsiktige pasninger tidlig, som matet inn i Readings hånd. Modou Barrow, kjent for sitt tempo og kraft, trivdes med plassen bak og skapte problemer for en underkokt Andre Wisdom.

To sider til Bodvarsson

Reading kvelte Derby i den første omgangen, takket være det utmerkede dekningsarbeidet til David Meyler og Liam Kelly, men de manglet hensynsløshet i den siste tredjedelen. En del av det var ned til god keepering fra Scott Carson, som nektet spissen Jon Dadi Bodvarsson en-mot-en på 12 minutter, men islendingens sterke første berøring hadde en tendens til å forstyrre flyten i Readings angrep. På 52 minutter derimot, vi så hva Bodvarsson er god for – han headet hjem åpningen etter et overdådig innlegg fra Barrow.

Hoppe for Mannone

Vito Mannone hadde hatt en rolig første time, som kan ha påvirket konsentrasjonen hans. Mason Mount, som hadde holdt ut en rolig ettermiddag i forhold til forventningene til ham, brukte gaffer's "ikke skyt, ikke score" motto. Chelsea-utlåneren viste tapperheten til å flytte ballen over på sin svakere venstre fot og skyte fra distanse; han var heldig, da Mannone lot ballen gli mellom fingrene for å bringe gjestene i høyden. Det øyeblikket var en faktor bak momentumet som endret Derbys vei i den siste halvtimen, men den andre var Lampards bytter...

Viktigheten av subs

Joe Ledley hadde blitt overkjørt av flere mobile spillere til tider, men Bradley Johnson, som erstattet ham, tilbød de fysiske egenskapene til å ta tak i midtbanen, da motstanderne sank stadig dypere. Mason Bennett gjorde også inntrykk med sin rå energi; spissen spilte en sentral rolle i vinneren av skadetid. Han festet seg til Andre Wisdoms kast og slo et innlegg fra høyre kanal for Lawrence, som vinklet headingen fra rundt 18-yardlinjen inn i det lengste hjørnet, gnister delirium på tribunen og utgravd.

Kongelige betaler prisen for å senke standarder

Det sene målet representerte et kroppsstøt for Reading, men i sannhet, deres prestasjon hadde falt i andre omgang. I tillegg til veteranene Paul McShane og David Meyler hadde holdt ting sammen i første omgang, energinivået deres ble redusert, og dermed ble punktet der midtbanen engasjerte seg med ballen dypere ettersom andre omgang gikk. Selv om lesing kan ta noen positive ting, spesielt måten de startet spillet på og Modou Barrows første time, de har bare seg selv å skylde på.

Glede for Derby

Dette var langt fra en komplett forestilling fra Rams, som nå er 3/1 for kampanje hos noen bookmakere – få gratisspill uten innskudd her. Hvis de skal leve opp til faktureringen som topp to utfordrere, de må begynne kampene med langt mer overbevisning – fra og med neste ukes oppgjør med rivalene Leeds. Derimot, Lawrences sene mål avlaster et element av press og lar nybegynnersjefen gjøre disse endringene fri fra mikroskopet.