Tranmere Rovers 4-2 Ebbsfleet United Six Things:Norwood-stjerner

James Norwood – thenonleaguefootballpaper.com

Tranmere Rovers har nådd sluttspillfinalen i National League etter en 4-2 seier over Ebbsfleet United, takket være en man-of-the-match-prestasjon fra James Norwood. Her er seks ting fra spillet.

Coulsons tidlige heading

Det var tidlig lett å se at Tranmere Rovers’ forsvar hadde vært deres akilleshæl. Adam Buxton hadde vært i tvil om skade før kampen; han og 34 år gamle Steve McNulty slet med tempoet i spillet og Tranmeres forsvar så derfor sårbart ut da Ebbsfleet kom frem. Å nøle viste seg å være dyrt for åpneren, da Larnell Cole ikke klarte å stenge Corey Whitely, som gikk over til bakre stolpe slik at  Luke Coulson kunne slå Buxton for å gå hjem.

Norwood imponerer

Tranmere skapte mye i første omgang. Jeff Hughes byttet spill godt mens brede menn Josh Ginnelly og Cole løp inn i farlige områder, med frontfigurene Andy Cook og James Norwood sterkt involvert. Det var sistnevnte som scoret utligningen i det 33. minutt; etter at Ridehalghs omvendte løp unngikk Whitleys oppmerksomhet, Norwoods subtile bevegelse ga ham sjansen til å erte Kenny Clark og spille inn i det lengste hjørnet.

Weston overrasker Prenton

Ebbsfleet hadde ofte prøvd å senke tempoet, så det kom som en overraskelse da de gikk foran på 53 minutter. Mangel på kommunikasjon mellom hjemmesenteret Ritchie Sutton og målvakt Scott Davies ga innbytter Myles Weston en strålende mulighet; eks-Southend-vingen banket hjem. Det målet fremkalte en eller to nerver i hjemmeleiren, men Tranmere-fansen holdt seg bak sin side, som fortsatte å spille med lidenskap og driv.

Rovers sitt svar

Oliver Norburn presset Dean Rance i besittelse og stjal ballen som brøt til Ginnelly, som viste utmerkede føtter for å unngå den skjelven Jack Connors, før han drev ballen inn i lengste hjørne. Ebbsfleet-beina var slitne fra da av, og selv om Tranmere ikke kunne finne en vinner før ekstraomganger, et utmerket frispark i det 101. minutt fra Norwood ga dem seieren; ironisk, målet kom øyeblikk etter at han hadde fått beskjed av Micky Mellon om ikke å ta frisparket!

Sur slutt for Ebbsfleet

Det har vært en strålende debutsesong på dette nivået for Ebbsfleet United, så det var synd at det endte på en sur tone. En gang skjøt Cole inn en fjerde for Tranmere, Midtstopper Dave Winfield ble utvist etter et krangel da temperamentet ble frynsete på banen og sidelinjen. Derimot, Daryl McMahon har gjort en utmerket jobb med Kent-antrekket, som vil håpe å bruke denne kampanjen som et springbrett for bedre ting.

Fortsatt trykk på Tranmere

Ebbsfleet er i en stor kategori av kommende lag i National League-sluttspillet, for hvem opprykk ville vært en fantastisk prestasjon, heller enn en nødvendighet. Situasjonen er annerledes for Tranmere Rovers, for hvem alt fra fanbasen til kvaliteten på troppen tyder på at de rett og slett må være i EFL neste sesong. Denne seieren flytter dem halvveis dit, men omfattende feiringer må settes på vent:minner fra fjorårets underprestasjoner i Wembley-finalen gir Rovers uferdige saker.