Walsall 1-2 Rotherham United Six Things:fortjent seier

David Ball vant vinneren – blackpoolgazette.co.uk

David Balls vinner i andre omgang ga Rotherham United en 2-1-seier på Walsall, etter at Joe Edwards hadde kansellert Semi Ajayis første minuttåpning for gjestene. Her er seks ting på en fortjent seier for Millers.

Dominerende start

Dette var en enhetlig forestilling fra Paul Warnes menn, men seierens natur var ikke så dominerende som de første 10 minuttene antydet. De hadde åtte spillere som presset på den motsatte halvdelen innen 30 sekunder etter avspark, og selv om Edwards blokkerte Balls innsats, spissen krysset øyeblikk senere for at Ajayi skulle rykke hjem. Walsall klarte ikke å takle sin høyintensive start og heller enn å bygge lek med en viss grad av forsiktighet, de kastet håpefulle baller frem under press i det fortvilte håpet om at Daniel Agyei skulle overvinne Ajayi og Will Vaulks uten støtte.

Ut av ingenting...

Luke Leahy tilbrakte store deler av første omgang fanget i den defensive tredje, men det ble tydelig etter 12 minutter at talentene hans lå lenger opp på banen. Venstrebacken, plukket ut av en sublim ball fra høyreback Nicky Devlin, kuttet på høyre fot for å krysse til bakre stolpe for Edwards, som brukte hodet til å lede ballen inn i lengste hjørne. Det målet startet Walsalls eneste trolldom med press i første omgang, hvor Edwards slo ballen rett på Marek Rodak etter Zeli Ismails pause.

Salmakere for dype

Denne bloggen har forsvart Jon Whitney tidligere, men ved denne anledningen, den eneste spilleren som hans defensive strategi passet var Adam Chambers. 37-åringen gjorde noe godt dekningsarbeid og reddet ut midtstopperne Kory Roberts og Jon Guthrie ved anledninger, men hadde ikke helt beina til å komme lenger opp på banen. Edwards, Leahy og Erhun Oztumer viste alle glimt av hva de kan gjøre i avanserte områder i første omgang – selv om sistnevnte burde ha gjort det bedre med sin sjanse i det 40. minutt – men de ble tilsynelatende ikke gitt friheten til å komme videre. Rotherham viste mer intensjon med Anthony Fordes trange frispark som ble slått bort og Lee Frecklington volley over.

Walsall rystet (ikke rørt) av Moore

Gjestespissen Jerry Yates hadde vært typisk energisk i første omgang, men utgjorde ikke så mye måltrussel og ble erstattet i pausen av Kieffer Moore, som fant sidenettet med et høyrende hodestøt etter Ryan Williams' levering. Den innflytelsesrike Moore hadde imidlertid en hånd med vinneren av det 58. minuttet, nikker ned Josh Emmanuels kryss for at Ball skal nappe foran markøren hans og pakke hjem.

Jacksons sjanse

Simeon Jackson erstattet Agyei og okkuperte de tilreisende midtstopperne – nå Richard Wood og Ajayi – men kunne bare skyte i armene til Rodak fra nært hold etter godt arbeid fra Ismail. Den brede mannen ga et sjeldent øyeblikk av kvalitet fra vertene, som kom lenger opp på banen i de siste etappene, men smigret for å lure i den siste tredjedelen, som motstanderne deres gravde i. South Yorkshire-antrekket kunne ha gjort spillet trygt da Williams hoppet inn i Roberts for å stikke håndflatene til Mark Gillespie, men poengene forble i banken.

Takk til Warne

Denne bloggen var mer enn skeptisk til Rotherham Uniteds beslutning om å stå sammen med manager Paul Warne om sommeren, men så langt, deres lojalitet har blitt bekreftet. Det var tydelig at den tidligere treningstreneren, tar fatt på sin første hele sesong i ledelsen, har støtte fra fansen. Moralen rundt klubben har blitt synlig forbedret og seieren deres i Black Country gir dem to poeng unna sluttspillplassene. Whitney og Walsall i mellomtiden, kan snart begynne å se seg over skuldrene.