Utbrytende angrep og forsvar

Den følgende treningsøkten kommer fra Tony DiCicco og ble presentert på Soccer Champions Coaches' Clinic. Registrering for 2016 Soccer Champions Coaches' Clinic er nå åpen.

Organisasjon

Lag 3 lag. En spiller fra hvert lag spiller 1v1v1 og kan score på begge mål. Trener eller tilrettelegger spiller baller inn fra motsatt side etter scoring eller ball forlater spilleområdet (det er viktig å holde ballene flytende inn i spillet så snart en ball er død). Roter spillere hvert minutt. Tren spillere til å være villedende og "snurre ut" for å angripe andre mål basert på hvor 2 forsvarere er. Lær spissene å balansere foran mål for å fullføre sjanser og oppmuntre hver spiller til å jobbe hardt i minuttet. Dette er et krevende fysisk spill, men det er morsomt og har mange ekte matchovers. Minn spillerne på ikke å takle keeperen, når "keeper"-anropet er foretatt. Du kan også bruke denne øvelsen til å trene keeperne dine på utbryterredninger, men husk å sørge for at trenerposisjonen din er ved målet for å maksimere trenereffekten din. 12-18 år.

Viktige trenerpunkter

For angripere –

1. Les hvor forsvarerne er. Bruk retningsendring og bedrag for å skape muligheter.
  2. Se om keeperen kommer for fort (drible rundt dem), holde seg for nær mål (pasning i hjørne), eller hvis de er godt plassert, skyt lavt og fast.
  3. Unngå skudd med midjehøye, da det er der keeperens hender er.

For keepere –

1. Steng ned spissen umiddelbart etter hver berøring, på denne måten beveger keeper seg bare når ballen ikke kan spilles, og er i en dynamisk satt posisjon når spissen kan drible eller skyte.
  2. Ideelt sett keeperen, på utbrudd, er et sted i nærheten av straffestripen og ikke innenfor 6-eren (målet blir for stort).
  3. Fokuser KUN på ballen.
  4. Hold vekten fremover og vurder følgende ved hver berøring:
  • Kan jeg vinne ballen før skuddet? (Beste valg)
  • Kan jeg kvele ballen av angriperens fot? (nest beste)
  • Innrømmer jeg besittelse, men fortsetter å "stalke" mot ballen og komme i best mulig posisjon

Registrer deg i dag for 2016 Soccer Champions Coaches' Clinic på Mohegan Sun Convention Center i Uncasville, CT, 3-5 mars.

Få flere treningsaktiviteter som dette fra tidligere Soccer Champions Coaches' Clinics.