Brighton 1-2 Newcastle spillervurderinger:Perez-påvirkning

Newcastles sene comeback i Brighton gjorde at de vant i en avgjørende kamp på toppen av Championship – men hvordan vurderte spillerne på begge lag?

Brighton &Hove Albion

David Stockdale – noen få redninger i første omgang, selv om noen var rett på ham. Så feilutsatt ut av pause og hans ubesluttsomhet førte til utligning. 4

Bruno – kraftig slag tidlig tvang en redning fra Darlow. Utestet defensivt til Atsu flyttet til venstre, da han ble slått for tempo for vinneren. 4
Lewis Dunk – gjorde mange interceptions og sendte ballen godt ut bakfra. 7
Shane Duffy – satte kroppen på spill og gjorde noen viktige blokkeringer, men sliten i de siste stadiene og var delvis ansvarlig for vinnermålet. 5
Sebastien Pocognoli – så tidlig ut stabil og lyskeskaden hans i det 18. minutt hjalp ikke Brightons sak. 8

Anthony Knockaert – ikke så involvert som vanlig angrepsmessig, men gjorde sin del av det defensive arbeidet. Hans bedre øyeblikk kom med et smart frispark til Baldock og et skudd som ble reddet av Darlow på hver side av pausen. 4
Dale Stephens – grei de første 20 minuttene, men avtok i innflytelse og ga bort ballen i farlige områder. Brightons første nederlag med ham startet siden februar. 3
Steve Sidwell – utmerket i første omgang. Viste en stridbar kant og spilte enkle framoverpasninger. 7
Jamie Murphy – ga en trussel i første omgang med sitt tempo, men tilbød lite etter pause. 5

Glenn Murray – tok straffen sin selvsikkert, men bortsett fra en eller to enkle berøringer for å bringe andre i spill, han ga ingen trussel. 4
Sam Baldock – alltid så ut til å komme inn bak. For tempoet hans burde han ha blitt holdt på i stedet for Murray. 6

Fikayo Tomori (på 18) – slått for tempo av Atsu for mange ganger før pause. Forbedret touch i andre omgang. 4
Beram Kayal (på 82) - i teorien, hans ankomst ville ha bidratt til å overbelaste midtbanen, men i praksis betydde utgangen av Baldock at Brighton ikke hadde noen uttak på toppen. 4
Solly March (på 88)

Newcastle United

Karl Darlow – gjorde noen gode redninger i løpet av de første 20 minuttene, pluss før og etter pause, for å holde underskuddet nede. Kunne gjøre lite med straffen. 9

DeAndre Yedlin – kombinerte godt nede til høyre med Atsu i første omgang, krysset for sistnevnte kort tid før pause. Mindre involvert i andre omgang og så ut til å være berøringsfeilutsatt. 5
Ciaran Clark – slapp inn straffen som så Brighton ta ledelsen, men holdt fokus på det. 6
Lascelles – gjorde det bra i første omgang, viste lederegenskaper i avslutningen og kjempet hardt hele veien. 8
Paul Dummett – solid defensivt og gjorde en klarering utenfor linjen. Men for mange sideveis pasninger. 5

Christian Atsu – skapte problemer for Tomori i første omgang og var livlig hele veien, ha en finger med i begge målene. 7
Jonjo Shelvey – ikke på sitt innflytelsesrike beste. Festet dypt inn i Newcastle-halvdelen i lange perioder. 4
Jack Colback – vanskelig å se hva han tilbyr. Laget angrep med mer velbehag uten ham. 3
Matt Ritchie - tungt involvert, til tross for at han spilte i en unaturlig venstresiderolle. Leveringen kunne vært bedre. 6
Mohamed Diame – hadde ikke de åpne plassene han vanligvis trives med for å gjøre sine kraftige løp i første omgang. I motsetning til vanlig oppfatning, målet hans var en utmerket kalkulert knips. 5

Yoann Gouffran – manglet egenskapene som kreves for å holde ballen oppe, og da han kom en-mot-en med Stockdale, han viste ikke et spissinstinkt. Feil posisjon. 4

Daryl Murphy (på 74) – ga en fysisk tilstedeværelse og okkuperte Brightons midtstoppere bedre enn Gouffran. 8
Ayoze Perez (på 82) – scoret vinneren og løp mot Brightons forsvar nådeløst. Rafa gjorde rett i å være dristig og gå videre med denne subben selv etter utligningen. 9