Tottenham 2-1 Southampton:Six Things

Alli noterer pennen i Kanes fravær – mirror.co.uk

Første omgangs mål fra Christian Eriksen og Dele Alli hjalp Tottenham til å vinne 2-1 over 10. plass Southampton – men hva har vi lært av kampen?

Tottenhams lyse start

Southampton måtte holde fokus da Tottenham undersøkte tidlig. Det store spørsmålet var om de ville savne kraften og målinstinktene til den skadde Harry Kane. Mannen med 24 mål ble erstattet av Heung-Min Son, som bommet tidlig på å ha blitt spilt gjennom av Eriksen. Nederlenderen slo imidlertid til etter 14 minutter da Southampton-forsvaret falt for dypt, slik at han kan kjøre hjem fra rekkevidde.

Southampton hadde sine øyeblikk

Oriol Romeu svarte på Eriksens åpning med nok en langdistanseinnsats, denne flyr et værhår utenfor Hugo Lloris' høyre stolpe. Manolo Gabbiadini skjøt på sidenettet etter Dusan Tadics tilbaketrekning i det 27. minutt, før Tadic selv snart savnet en sitter på nært hold, bare for å finne ut at ballen hadde gått ut av spill.

Dårlig avslutning på omgangen for Saints

Gabbiadini brøt lysken etter den nevnte innsatsen, og mens Shane Long ventet på å komme i hans sted, etter at Steven Davis tok ned Dele Alli i boksen. Alli nettet fra stedet etter 38 minutter og for å gjøre saken verre, Tadic fikk et slag etter uten tvil en enda verre utfordring i boksen rett før pause, men fikk ingenting.

Spurs sin vingling i andre omgang

Hjemmeforsvaret mistet konsentrasjonen slik at Ryan Bertrand kunne angripe nedover venstresiden. Da leveringen hans ikke ble klarert, James Ward-Prowse var der for å kaste seg over sin tredje for sesongen. Southampton fortsatte å bruke presset med Davis som tee opp Shane Long for en høyrebeint innsats som tvang en redning fra Hugo Lloris, men iren ble tatt i offside ved andre anledninger.

Stormen ble forvitret

Ankomsten av Harry Winks, som har imponert i FA-cupen denne perioden, ga Tottenham en periode med ballbesittelse og et sterkere grep på midtbanen. Southamptons sene angrep var individualistiske og usammenhengende, noe som betyr at Victor Wanyama og Spurs treer bak frastøtet dem relativt enkelt. Innbytter Vincent Janssen kunne ha gjort kampen trygg, men så det trange skuddet hans reddet av Lloris. Southampton-innbytter Sofiane Boufal ga deretter Spurs-backlinjen et nervøst øyeblikk, skyte bredt når det gis plass til å skyte.

Hva det betyr

Southampton vanæret seg ikke og etter en første omgang der ingenting gikk deres vei, de gjorde det bra i å ta spillet til slutt. Så mye som nederlag, den største bekymringen er skaden på Gabbiadini, hvis opptredener hadde vært nøkkelen til deres opptur i form. Tottenham fester grepet om 2. plassen med seier etter en 10. seier på 13 – de er kanskje uheldige at Chelseas dominans gjør formen ubetydelig i forhold til tittelkampen.