Tottenham 2-1 Southampton spillervurderinger:Vertonghen styrer det

Alli noterer pennen i Kanes fravær – mirror.co.uk

Første omgangs mål fra Christian Eriksen og Dele Alli hjalp Tottenham til en 2-1-seier over 10. plass Southampton – men hvordan vurderte spillerne på begge lag?

Tottenham Hotspur

Hugo Lloris – distribusjonen hans var dårlig og han kunne ha gjort det bedre for Ward-Prowses mål. 4

Eric Dier – ga bort ballen i farlige områder og slo av oftere enn det som kan aksepteres fra en midtstopper. 3
Toby Alderweireld – luftsparket et kryss fra høyre, som førte til opposisjonsmålet. Den ukarakteristiske feilen ødela en ellers sikker visning. 5
Jan Vertonghen – en enestående prestasjon. I motsetning til hans partnere, Vertonghen satte ikke en fot feil hele kampen. 9

Kyle Walker – mye energi og industri, selv om hans bortgang kunne vært bedre. 5
Victor Wanyama – kastet vekten rundt seg og gjorde noe utmerket dekkearbeid, som gjorde opp for begrensede tekniske bidrag. 7
Moussa Dembele – vant noen få taklinger. Kunne vært mer mobil i sitt fremspill, selv om han var involvert i Eriksens åpning. 6
Ben Davies – en solid prestasjon, men det er vanskelig å unnslippe følelsen av at Spurs mister noe angrepstempo når Rose er ute.

Christian Eriksen – beholdt ballen godt i fremre områder, spilte to nøkkelpasninger og tok målet hans suverent. 7
Dele Alli – vant og omsatte spotsparket bra, men hans angrepsbidrag var ikke like sterkt i andre omgang. 6
Heung-Min Son – trives ofte med å spille like ved en mer fysisk frontmann, men som ensom spiss slet han. 3

Harry Winks (på 75) – så lys ut da han kom på, lagt til energi og kan være den rette mannen til å samarbeide med Wanyama i fremtidige spill. 7
Kieran Trippier (på 78) – så en smule feilutsatt ut på sin korte tid på banen. 4
Vincent Janssen (på 86) – fikk like mange skudd unna på fem minutter som Son gjorde hele kampen. Har uten tvil gjort nok til å starte neste gang. 6

Southampton

Fraser Forster – gjorde noen gode redninger i første omgang som holdt Southampton inne i kampen. 7

Cedric Soares – gjorde noen anstendige løp fremover og hadde ett skudd fra rekkevidde på mål. Sjelden slått for tempo. 6
Jack Stephens – ser ut av dybden på dette nivået. Trenger en sesong i en Championship-klubb som Brentford eller Barnsley som vil omfavne unge, ballspillende midtstoppere. 3
Maya Yoshida – en solid ytelse, til tross for ett eller to nervøse øyeblikk. 6
Ryan Bertrand – var involvert i Southamptons mål og kom godt frem. 7

James Ward-Prowse – fikk målet om å åpne kampen like etter pause, men var en touch heldig som ikke fikk gult kort. 5
Steven Davis – ingen mangel på innsats, men med Romeu som gjør mye av det skitne arbeidet, er det vanskelig å se en langsiktig fremtid for ham i Southampton. 3
Oriol Romeu - ga sin side en kampfordel med kanskje mer atletikk enn Davis. 7

Dusan Tadic – slet med den fysiske siden av spillet, men var involvert i noen få åpninger i første omgang. 5
Nathan Redmond – ga bort ballen for mye og var til tider for ærlig i sin sporing. Måtte trykke Dier i stedet for å jage Walker tilbake. 4
Manolo Gabbiadini – Southampton kunne ikke utnytte presset deres da han kom av, omtrent som deres prestasjoner før italieneren kom inn. 5

Shane Long (på 32) – tvang en redning ut av Lloris, men ble tatt i offside for ofte. 4
Sofiane Boufal (på 69) – så dårlig ut da han kom på og har ikke levd opp til sommerhypen. 4