Cheltenham Town 1-1 Crewe Alexandra Six Things:poeng delt i livlig oppgjør

Cheltenham Town og Crewe Alexandra holdt opprykkspresset på rett spor med uavgjort 1-1 på Jonny-Rocks stadion. Her er våre seks ting fra et underholdende møte.

Cheltenhams åpning mot spillets gang

Crewe hadde uten tvil best av åpningsbørsene, men det var Cheltenham som tok ledelsen da Chris Husseys corner ble snudd hjem av Gavin Reilly etter en straffeboks. Det var et mål som Reillys prestasjoner fortjente, fordi Bristol Rovers-utlåneren stresset og plaget hele tiden på banen. Chris Porter håpet å ha jevnet seg ut kort tid etter, etter en utveksling med den livlige Charlie Kirk, men ble dømt for offside.

Crewes første omgang

Hjemmemanager Michael Duff følte at Cheltenham «tratt av» Crewe etter å ha scoret åpningen, selv om de besøkende ikke syntes det var lett å skjære dem opp. Mens til venstre, inverterte bakspiller Harry Pickering viste en fruktbart telepatisk forståelse med Kirk, likevekten i Crewes angrep var ikke fullt så jevn til høyre. Daniel Powell og Perry Ng fortsatte å komme inn uansett hvor plassen var og, fordi James Jones sjelden drev utenfor, deres spill på den siden var noe overbelastet. Selv om, de fortjente å uavgjort på slutten av en jevn første omgang, da Chris Porter ble spilt gjennom på venstre kanal og spissen satte ballen inn i nærstolpen.

Alex sin forbedrede presse

Duff oppmuntret spillerne sine til å være mer aggressive i starten av den andre perioden; de var til en viss grad, men det var uten tvil Crewes pressing som hadde den sterkeste innvirkningen. Med tre midtstoppere i Charlie Raglan, Ben Tozer og Jacob Greaves pluss to midtbanespillere i Conor Thomas og Jake Doyle-Hayes, vertene prøvde å passe på ballen i den defensive tredje, men det var vanskelig å spille seg gjennom linjene på grunn av bortelagets voldsomhet. Da Robins kom inn i fremre områder, i det minste, de kom nær to ganger gjennom Gavin Reilly, som skjøt utenfor mål etter Chris Husseys tilbaketrekning og Luke Varney, som ikke helt klarte å få den nødvendige kontakten etter Sean Longs plass.

Ng avskjediget

Crewe spilte i Kirk to ganger i sin favorittposisjon, kjedelig ned på mål fra venstre kanal, men klarte to ganger ikke å finne målet i rask rekkefølge midtveis i andre omgang til tross for noe godt tilnærmingsspill fra Ryan Wintle. Kirk, på 14 mål siden starten av forrige sesong, kan angre på de sjeldne øyeblikkene med løssluppenhet fordi, på 70 minutter, Perry Ng ble utvist for en andre guling, som gir Cheltenham sjansen til å utøve press. Mens midtstopper Olly Lancashire erstattet Kirk i en defensiv endring for gjestene, speedster Alex Addai erstattet Reilly for å injisere frisk energi i hjemmelagets spill. Addai klarte ikke å snu seg hjem på 80 minutter, etter at bred midtstopper Jacob Greaves gikk på et røverløp for å krysse; spissen var mer effektiv som skaper, fordi han gikk på en av sine mange høyrekantutbrudd med fire å spille før han krysset, men Ryan Broom kunne ikke finne kontakten for å slå Will Jaaskelainen.

Jernbanemenn på sporet

For Crewe Alexandra, dette punktet representerer et positivt skritt mot opprykksutfordringen deres – de kan bli oppmuntret av både de territorielle fordelene de skygget for de første 70 minuttene, samt den defensive motstandskraften de viste etter Ngs oppsigelse. David Artell fortjener stor ære for å ha implementert ideene sine så godt de siste ni månedene, og en sommer med stabilitet har absolutt hjulpet ham med det. Selv om dette ikke akkurat var den perfekte prestasjonen – de hadde tider hvor de slet med å bryte ned motstanderne – hadde de uten tvil det beste av et møte med en av konkurrentene deres på ukjent jord.

Robins flyr fortsatt høyt

Selv om Robins ikke fikk de tre poengene de håpet på, Duff følte at det faktum at spillere i garderoben var "litt skuffet" var en markør for hvor langt de har kommet. Kampen viste at de ikke bare kan konkurrere med de bedre sidene i denne ligaen, men de kan også være misfornøyde med et poeng. Cheltenham kan forbedre arbeidet sitt i besittelse, spesielt når de er presset, likevel skapte de minst like mange klare sjanser som de besøkende, og denne prestasjonen var også en annen indikasjon – ikke ulikt forrige ukes 2-0-tap på Plymouth Argyle – som kanskje i motsetning til forrige sesong, de kan være under sitt beste med ballen, men likevel forbli organiserte og truende.