Sunderland 1-1 Derby Six Things:viktigheten av innbyttere

Grabban utligner fra flekken – bbc.co.uk

Sunderland og Derby kickstartet 17/18 Championship-sesongen med uavgjort 1-1 – men hva er hovedpoengene fra kampen? Her er vårt syn...

Sunderlands sterke start

Det var klart fra første minutt, som så James Vaughan kjempe om et frispark fra Curtis Davies, at dette Sunderland-laget ville være med på kampen. Aiden McGeady produserte glimt av kvalitet og kombinert til venstre med Brendan Galloway med god effekt, sistnevntes arbeid førte til en rekke tidlige cornere som satte Derby på bakfoten. Høyre midtbanespiller George Honeyman, som tilførte energi i defensive og angrepsfaser av spillet, gikk på et utbryterløp som førte til sjanser for McGeady og Lewis Grabban.

Derby forbløffet vertene

Akkurat da Rams så nedskrevet tilbake, en fantastisk Crossfield-pasning fra Tom Huddlestone fant Johnny Russell, som slo Galloway for tempo ned til høyre. Løpet hans førte til et kaotisk krangel der ballen tilsynelatende rant gjennom bena til Lamine Kone, før Derby fikk blokkert et skudd og Bradley Johnson snudde hjem ved nærposten. Derby hadde brukt ballen dårlig i de første 10 minuttene og dette målet kom veldig mot spillets gang. De kunne imidlertid ha lagt til et sekund ni minutter senere da den imponerende Huddlestone-kjøringen svir i håndflatene til Jason Steele og keeperen ble reddet ut av en siste utfordring fra Tyias Browning.

Sunderland presser på

Lee Cattermole og Didier Ndong brukte mye tid på egen halvdel. For å vinne territorium derfor, the Black Cats stolte på Lewis Grabbans nådeløse pressing og James Vaughans hold-up-spill. Begge tapte av og til sine individuelle kamper til henholdsvis Curtis Davies og Richard Keogh, men gjorde nok til å la andre spillere plukke opp løse baller. Cattermole forpliktet på 25 minutter, det dundrende angrepet hans fremtvang en fin refleksredning fra Scott Carson. Sunderland ble belønnet for presset sent i første omgang, da Grabban scoret fra flekken etter Jacob Butterfields tøffe håndball.

Grayson må bruke subs

Grabban og Vaughan herjet godt i første omgang, men energinivået sank senere, dermed gi Derbys midtbanespillere og forsvarere mer tid på ballen. Simon Grayson fortjener ære for å omorganisere sin rystede side, men hans beslutning om å ikke introdusere en eneste erstatter til tross for at siden hans bleknet, må stilles spørsmål ved. Hvis dette ikke viser Yorkshiremans taktiske begrensninger, det tyder i hvert fall på at han ikke stoler på de i reserven og ønsker å legge til troppen før vinduet stenger.

Vydras innvirkning

Mens Sunderland kunne blitt straffet for ikke å ha gjort et bytte, Gary Rowett ble belønnet for et positivt bytte med en forbedring. Matej Vydra erstattet en ineffektiv Butterfield og livet opp lagets spill, hjelpe til med koblingsspillet med den en gang isolerte Chris Martin, som skjøt over i pausen. En annen erstatning, David Nugent, kunne ha tatt vinneren ved dødsfallet, men ble kvalt av Steele fra nært hold.

oppsummert

På balanse, Sunderland kom kanskje på kanten av konkurransen, men klarte ikke å utnytte sin positive første omgang på grunn av mangel på dybde, taktisk fleksibilitet eller begge deler. Derby imponerte ikke akkurat, men deres sene bølge antydet at de i det minste har verktøyene til å endre et spill som ikke går deres vei.