West Bromwich Albion 1-1 Brentford Six Things:subs-stjerne for Frank's Bees

Sen skuffelse for West Brom – bbc.co.uk

Lewis MacLeods utligning til skadetid reddet et poeng for Brentford på West Bromwich Albion, etter at Harvey Barnes hadde åpnet scoringen sent i en 1-1 uavgjort på The Hawthorns. Her er våre seks ting fra spillet.

Brentfords usammenhengende pressing

Brentford satte opp i første omgang med et asymmetrisk 4-2-2-2-system; med spillere som fortsatt ikke er kjent med rollene sine, vi så bevis på at de ble eksponert i store områder til tider. Ollie Watkins viste fart og vilje til å presse ned høyre kanal, men det betydde et gap mellom ham og høyreback Henrik Dalsgaard, som til tider ble revet i stykker av Harvey Barnes. Biene hadde det motsatte problemet til venstre med Alan Judge, hvis mangel på tempo og manglende evne til å presse gjorde at Matt Phillips hadde mye glede nede til høyre. Det var en trolldom, fra 10. minutt til 20. da Brentford korrigerte pressen og dermed kunne slike som Josh McEachran og Romaine Sawyers plukke opp andreballer og diktere spill, som Thomas Frank hadde planlagt. Men for resten av halvparten, enten så vi at angripende spillere som spiss Neal Maupay ikke presset ordentlig eller, når de gjorde det, forsvaret fulgte ikke opp, etterlater hull for West Brom å utnytte gjennom skarpt spill.

West Broms sjanser

Med Jake Livermore som gjør det skitne arbeidet på midtbanen og James Morrison kobler spill med noen smarte, ett-trykks pasninger, West Brom angrep med høy intensitet i første omgang. De kom innen tommer av scoring ved flere anledninger, de fleste fra kors fra Phillips, Barnes og noen ganger den eventyrlystne Kieran Gibbs, men i mange tilfeller klarte ikke Jay Rodriguez og Hal Robson-Kanu helt å få den rette kontakten. Phillips, uten tvil første halvdels fremtredende utøver, fremtvang to redninger fra Daniel Bentley, før han krasjet stanga på stopptid med et dundrende langdistanseangrep som fremhevet Albions territorielle dominans.

Biene stabiliserer seg

Thomas Franks side trengte å holde på ballen i lengre perioder for å utføre systemet effektivt, men i det minste i andre omgang, de så mer komfortable ut av besittelse. Faktisk, etter at den skadde Rico Henry ble erstattet som venstreback av den atletiske Moses Odubajo, sistnevntes 67. minutts drillede kryss tillot Emiliano Marcondes å kjøre på mål, tvinge en smart, refleksredning fra Sam Johnstone; uten tvil kampens beste stopp på det tidspunktet.

Sen drama

West Brom så under pari ut i andre omgang, så det var ironisk at det var den omgangen de tok målet sitt i. McEachran bommet på avskjæringen fra Phillips' kryss, og da Chris Mepham ikke klarte å klare innsatsen fra Barnes, sistnevnte var fri til å skyte inn i toppen, venstre hjørne, midt påstander om et push fra Dwight Gayle på Ezri Konsa. Biene reagerte imidlertid utmerket på tilbakeslaget; Sa Benrahma injiserte tempo og håndverk mens en annen vikar, Lewis MacLeod presset på med energi og handlekraft. Skotten headet hjem utligningen i overtid etter Marcondes' innlegg, gir vest-londonerne et verdifullt poeng.

Frank trenger tid

Thomas Frank har innovative ideer i tråd med utviklingen av det moderne spillet, men fordi de er enda mer venstrefelt enn de til Dean Smith, han trenger tid til å formidle ideene sine og omstrukturere troppen sin deretter. Dansken har opparbeidet seg en viss lojalitet:ikke bare har han vært en respektert trener på Griffin Park, laget hans har ikke blitt utspilt. Fire av deres første åtte kamper siden managerskiftet har kommet mot topp seks motstander, og ingen av de seks nederlagene så langt har kommet med mer enn ett mål. Plus, dynamiske utøvere som Mokotjo, Benrahma og Watkins er viktige når det gjelder å sette i gang pressen som er så avgjørende for dette systemet – trioen har bare startet åtte kamper til sammen av 24 mulige på grunn av skader. En perfekt start? Nei – men det er grunn til å tro at tålmodighet vil være en dyd.

Albion midtbanejusteringer kreves

Det ville være feil å være altfor kritisk til West Brom etter denne kampen; hadde de vært like kliniske i opposisjonens straffeboks som de har vært mot QPR, Reading og Leeds denne sesongen, de kunne ha vært foran fire mål ved pause, og diskusjonen etter kampen ville ha handlet om dette hensynsløse, friscorende side skal utfordre om opprykk. Selv om Albion har evnen til å skape mange sjanser i rask rekkefølge, det er bekymringsfullt at mangelen på mobilitet og utholdenhet på midtbanen gjør at det er vanskelig for dem å opprettholde kontroll over lengre perioder i spill. For å vinne opprykk, Darren Moores side må enten friske opp de sentrale områdene i januar, eller sørg for at de er konsekvent kliniske med sjansene som faller dem:helst begge deler.

[West Bromwich Albion 1-1 Brentford Six Things:subs-stjerne for Frank's Bees: https://no.sportsfitness.win/sport/fotball/1004038556.html ]