Steve Guerdat og Alamo vinner Rolex Topp 10-finalen i Genève

De 10 beste rytterne fra hele verden konkurrerte i en av årets mest spennende klasser, Rolex IJRC Topp 10-finalen, på den ikoniske CHI Genève. En klasse der bare verdens topp 10 rangerte ryttere inviteres til å konkurrere om å bli kåret til den beste blant dem. Elitelisten av ryttere som samlet seg for å ta på denne imponerende banen inkluderte Rolexs hestevitner, Steve Guerdat og Martin Fuchs.

Den verdenskjente banedesigneren, Gérard Lachat, formulerte en imponerende og teknisk utfordrende bane som ble arrangert over to runder, og sørget for en spennende konkurranse for det begeistrede publikummet. Den første som gikk inn på den beryktede Palexpo-arenaen var Storbritannias Ben Maher som kjørte Explosion W, og lot hestefansen gispe da han traff det første gjerdet i Rolex-kombinasjonen og forlot arenaen på 19 feil.

Nattens første klargjøring kom fra Niels Bruynseels på Gancia de Muze, og viste presisjon og besluttsomhet mens han gled rundt på banen, og kom i mål på 63,03 sekunder, og satte derfor listen høyt for de kommende rytterne.

Da gardinene til arenainngangen åpnet seg for å avsløre en av hjemmefavorittene og Rolexs nyeste vitnesbyrd Martin Fuchs, reiste publikum seg for å være vitne til hans plettfrie klare rundkjøring i hans første Rolex IJRC Topp 10-finale. Verdens nr. 1, Harrie Smolders kom neste, produserte en uanstrengt runde og gikk klar på nest raskeste tid, og endte like bak Bruynseels på ledertavlen. Arenaen ble deretter behandlet med en annen sveitsisk rytter, som Rolex Testimonee og 2010-vinneren Steve Guerdat hevdet. Guerdat har vært i toppform i år, og det hypnotiserte publikumet produserte en øredøvende applaus da han klarte denne krevende banen på en tid på 63,78 sekunder.

Daniel Deusser, McLain Ward og Henrik von Eckermann gikk også klart, og avsluttet første runde i konkurransen med totalt syv klareringer og sørget for et spennende klimaks i andre runde av Rolex IJRC Topp 10-finalen.

Den andre runden ønsket de fire første rytterne velkommen, Peder Fredricson, Marcus Ehning, Daniel Deusser og Rolex Testimonee Steve Guerdat. Deusser la press på konkurrentene sine ved å produsere en fartsfylt feilfri runde på en tid på 41,53 sekunder, og flyttet ham til toppen av ledertavlen. Men neste gang kom Rolex Testimonee Steve Guerdat, som elektrifiserte arenaen med sin dristige og presisjonskjøring, utførte en perfekt klar runde og slo Deussers tid med 1,78 sekunder.

Andre sveitsiske rytter og Rolex Testimonee, Martin Fuchs produserte en vakker klar, men til tross for hans beste innsats klarte han ikke å slå Guerdats tid. Klare runder ble også utført av Henrik von Eckermann og McLain, men ingen av ryttere kunne toppe ledertavlen. I håp om å etterligne sin tidligere runde, gjorde Harrie Smolders et tappert forsøk, men det skulle ikke skje da han forlot arenaen på fire feil. Vinner av The Dutch Masters i mars i år, og sist til å gå, var Niels Bruynseels, kjent som en av de raskeste rytterne på kretsen, Bruynseels forsøkte å overgå Guerdat, men betalte prisen ved å få ned et gjerde.

Den patriotiske mengden ble henrykt da Rolex-vitnesbyrden Steve Guerdat på sin strålende vallak Alamo forble ubeseiret og ble kåret til vinneren av 2018 Rolex IJRC Topp 10-finalen. Resultatet gjorde at Henrik von Eckermann og McLain Ward sikret andre- og tredjeplassen.

En begeistret Guerdat kommenterte seieren hans:«Jeg planla Alamo for finalen, han er en nervøs hest, men jeg hadde en god følelse på ham i oppvarmingen og i første runde, så jeg bestemte meg for å gå for det i hoppet. av. Alamo reagerte vakkert på det jeg ba ham om å gjøre, jeg er veldig stolt av ham.»

Guerdat fortsetter suksessen til andre Rolex Testimonees, Scott Brash, Kent Farrington, Eric Lamaze og Kevin Staut med Testimonees som sikrer tittelen i fem år på rad.

De lidenskapelige fansen av hesteverdenen venter nå spent på Rolex Grand Prix, som finner sted på søndag. Dette er den siste majoren i Rolex Grand Slam of Show Jumping, og en av årets mest etterlengtede klasser.