Milton Keynes Dons 1-0 Exeter City Six Things:Tisdale beseirer den gamle klubben

Paul Tisdale – bbc.co.uk

Den nye MK Dons-manageren Paul Tisdale overvåket en 1-0-seier over tidligere klubb Exeter City takket være Kieran Agards straffe i andre omgang, etter at Dean Moxey ble utvist. Her er seks ting fra spillet.

Cagey første omgang

Det var en tett første omgang som MK Dons kanskje skygget; de vant noen frispark rundt boksen, med en mot 18 minutter så Dean Lewington tvinge fram en redning fra Christy Pym. Hjemmelagets sterkeste gnist var Alex Gilbey, som nesten alt deres beste spill gikk gjennom; den velrenommerte midtbanespilleren plukket opp lommer med plass og, på halvtimesmerket, tullet opp Kieran Agard, som snudde seg på kanten av boksen for å dra skuddet langt utenfor. For å lage mer, Buckinghamshire-antrekket trengte kanskje flere menn frem til støtte for Gilbey, pluss spissene Robbie Simpson og Agard, noe som kanskje var vanskelig med uten tvil bare én annen angrepsinnstilt spiller i de elleve; det å være vingback Callum Brittain, som til tider koblet seg fint opp med bred midtstopper George Williams.

Holmes lureri

Lee Holmes har ikke hatt den enkleste tiden med skade tidligere år, men han er en veldig dyktig spiller for League Two-nivå og så ut som Exeters beste angrepsspiller i første omgang. Den brede mannen forvirret ofte Dean Lewington, som manglet tempoet til å stenge ned med all selvtillit og til tider måtte reddes ut av den utmerkede Baily Cargill. Holmes kom nær med en krøllet, venstrebeint innsats som fløy like utenfor den andre stolpen, men det var lite fra The Grecians som plaget Lee Nicholls. Mesteparten av Devon-sidens tilnærmingsspill bestod av håpefulle upfield-spisser til Jayden Stockley; mens spissens dyktighet fra luften normalt tillot ham å få den første kontakten med ballen, han var ofte i undertall og var derfor ikke alltid i stand til å bruke den til å bringe andre i spill med noen presisjon.

Mer Breakspear-drama

Charles Breakspear var dommeren som sendte ut to MK Dons-spillere da de, utrolig, slo Peterborough 1-0 forrige sesong. Han gjorde det imidlertid delvis opp til dem her:Dean Moxey ble utvist for et andre gult etter å ha håndballert George Williams' innlegg i 54. minutt i feltet. Agard så imidlertid sitt påfølgende spot-spark briljant reddet av Christy Pym, med spissen som fortsatte en prestasjon som så han så veldig lovende ut uten helt å få belønningene foran mål. I det minste, det var tilfelle til det 64. minutt, da MK fikk straffe for en annen håndball, denne gangen av Stockley, som også ble vist en rød cad for en annen gul, før Breakspeare skjønte at han i utgangspunktet ikke hadde gitt spissen et gult kort. Denne gangen, Agard tok ingen feil, går til midten av målet for å outfoxe Pym.

Exeters livlige finale

Exeter utgjorde fortsatt en trussel mot den, selv med ti mann. MK Dons viste sine besøkende mye respekt, tillater slike som Nicky Law, Jake Taylor og Hiram Boateng for å diktere saksgang mens Lee Martin gjorde noen gode løp. Gjestene krysset baller som Stockley kom nær, med Aaron Martin på vei utenfor mål fra innsiden av feltet før Pierce Sweeney skjøt over fra kloss hold sent. Til syvende og sist, det skulle ikke være for Matt Taylors side.

Grecians ubeseiret løp slutter

Exeter har kanskje ikke vært i stand til å påtvinge motstanderne spillet sitt i den grad de vanligvis liker, dels på grunn av motstandens kaliber og dels Moxeys røde kort. De gjorde, derimot, vis nok på Stadium:MK til å foreslå at med Law strikking ting sammen, en sterk lagånd og en fanbase rett bak manageren, de vil kontrollere mange kamper denne sesongen og kan være ekte opprykksutfordrer.

Tisdale forbedrer forsvaret

Som en angripende styrke, MK Dons har uten tvil bare overbevist i to av ti mulige omganger av fotball; første omgang på Oldham og andre hjemme mot Grimsby. Den mest bemerkelsesverdige endringen Paul Tisdale har imidlertid gjort, har vært å reorganisere et forsvar som lekket 69 mål forrige sesong, med siden som slipper inn bare to på sine første fem. MK gjenskaper kanskje ikke den flytende fotballen de produserte i 2014-15 denne perioden, men grunnlaget for et opprykk er på plass.

[Milton Keynes Dons 1-0 Exeter City Six Things:Tisdale beseirer den gamle klubben: https://no.sportsfitness.win/sport/fotball/1004038609.html ]