Coventry v Exeter:Jones og Reid nøkkelen

Jones nøkkel for Cov – coventrytelegraph.net

Coventry Citys strategi denne sesongen er å holde orden på eget hus fra starten av, ta et rent ark inn i intervallet og vokse sakte i kontroll.

De har oppnådd det første målet i seks av sine åtte League Two-kamper og hver av sine fire møter på Ricoh. Likevel, de har bare scoret to mål i første omgang – bare Morecambe har scoret færre.

Problemet med å vente 45 minutter til en time for å vise angrepsambisjoner, er at laget satser på at ting går rett i den siste tredjedelen i en kortere tidsramme. Mot Newport, keeperen gjorde noen gode redninger den siste halvtimen og på Chesterfield, Marc McNulty bommet på to gode sjanser. Hadde de angrepet fra kanten i disse kampene, det ville ha vært mer tid for kvalitet å skinne gjennom.

Ikke desto mindre, de himmelblå har nå en mulighet til å tette gapet til topp tre når de er vert for Exeter City. Grekerne vil teste West Midlanders evne til rent sengetøy, etter å ha scoret 13 mål på de fem siste. De har taklet utmerket godt avgangene til Ollie Watkins og David Wheeler til Championship-klubber, de tre første til Liam McAlinden, Reuben Reid og Lee Holmes kombinerer sømløst.

Reid har scoret flere mål (syv) enn noen annen spiller i League Two denne sesongen. Han tok to av dem i en 3-1 seier på Forest Green, hvor han viste et ekte krypskytterinstinkt, trakk seg tilbake i verdensrommet da ballen kom inn i boksen før den hamret hjem. Michael Doyle og Liam Kelly har gitt utmerket defensiv beskyttelse for Coventry så langt i år, og, i defensive faser, de kan være avhengige av å plukke opp Reid når han gjør slike løp.

Den 29 år gamle spissen så vel som mennene som flankerer ham får plattformen til å opptre av slike som Lloyd James og Jordan Tillson. Paul Tisdale kan bli fristet til å instruere en av de mennene om å legge ned Jodi Jones, som har vært Coventrys beste utøver denne perioden. Jones har scoret tre av sine fire mål med venstrefoten, skjærer normalt inn fra høyre. Trikset for Exeter vil være å vise ham på utsiden på høyre fot, fordi så snart et lag lar en spiller av hans kvalitet kutte seg inne, problemer oppstår.

Shackling Jones vil være nøkkelen til Exeters sjanser til en åttende seier for sesongen. Coventry må i mellomtiden håndtere Reid – og være litt mer eventyrlysten fra første stund.

Fotballlabens dom: 2-1