Ryttere opp for kappløpet til en jockeytittel på Saratoga

Saratoga-stevnet er i gang, og sammen med de beste hestene og topptrenerne er det ingen overraskelse at det er en samling av mange av de beste jockeyene i landet.

Hvor topptrenerne og de beste hestene går, følger vanligvis de mest etterspurte jockeyene. Tittelen som ledende rytter på Saratoga bærer kanskje mer prestisje enn noen annen ridetittel, og konkurransen er hard.

I fjor var det for eksempel et treveisløp mellom Irad Ortiz, Jr. , Jose Ortiz , og Joel Rosario. Det kom ned til Ortiz-brødrene, som skilte seg i den siste uken (Labor Day weekend) med Irad som vant 58-58 over Jose. Rosario ble tredje med 48 seire. Luis Saez , som hadde vært relativt stille den første halvdelen av 2020-stevnet, var den hotteste jockeyen i løpet av de siste fire ukene og endte med 45 seire.

Hvis du går tilbake de foregående årene, var det Jose Ortiz som var dominerende i 2019 med 60 seire (Irad ble nummer to med 53). Irad vant Saratoga-tittelen i 2018 med 52 seire.

Det bringer oss til Saratoga-stevnet i 2021, hvor vi forventer at Ortiz-brødrene kjemper om tittelen; med Rosario og Saez som duellerer om tredjeplassen.

I løpet av de to første ukene av møtet, kan vi allerede se Irad Ortiz, Saez og Jose Ortiz åpne en ledelse på resten av jockeyene. Jose og Saez har 16 seire hver, og Irad har 14.

Rosario fikk en treg start på åpningsuken med to seire fra 24 fjell etter å ha gått glipp av åpningen lørdag for å ri Haskell Day på Monmouth, men er opp til åtte seire fra 51 fjell.

Ti av Irads 14 seire har kommet til favoritter, og derfor er det for øyeblikket Saez og Jose Ortiz som er de langt bedre spill. Gjennomsnittlig utbetaling av Jose Ortiz sine 16 vinnere er veldig sunne $11,10, mens Saezs gjennomsnittlige gevinstpris har vært solide $10,20.

Denne typen opptreden er ingen overraskelse for de som husker Saez sin eksepsjonelle august måned på Saratoga forrige sesong. Gjennomsnittlige gevinstutbetalinger på $11,10 og $10,20 for de to ledende rytterne på stevnet understreker hvilket flott tippetreff Saratoga er, fordi du har så mange fulle og jevnt matchende felt og så mye god konkurranse.

Det ble kjørt 34 gressløp på Saratoga gjennom de to åpningsukene, og resultatene forteller en historie som sannsynligvis vil spilles tilbake gjennom sesongen, med de fire jockeyene som vinner mesteparten av gresset løp. Irad Ortiz ledet alle rytterne med syv seire på torv, med seks seire for Jose Ortiz og Rosario, og fem for Saez. Tyler Gaffalione , Jose Lezcano , Javier Castellano , og Manny Franco hver har vunnet to gressløp så langt.

På hovedbanen vinner et mye bredere utvalg jockeyer mange løp, men for øyeblikket er det Saez og Jose Ortiz som vinner flest Saez hadde 11 og Jose Ortiz 10, hver med et 24% seierklipp. Irad Ortiz eier syv skitseire, men vinnerprosenten hans er 14 % i år.

Ricardo Santana har også vunnet mange løp på hovedbanen. og Gaffalione, som begge har seks dirt-seire i løpet av de to første ukene. Santana rir første samtale for trener Steve Asmussen , som samler de fleste av sine Spa-vinnere på skitten. Gaffalione kjører i mellomtiden for blant andre trener Brad Cox, og Cox brenner tidlig i møtet med fem vinnere fra sine første 11 startende (45 %).

Jockey/trener-kombinasjonen med Santana og Asmussen alene burde være nok til å lande Santana i denne sesongens topp 10 sammenlagt. Vær imidlertid forsiktig med hvordan du satser Asmussen og Santana, siden Santana var 0-for-16 på gresset. Hans dirt mounts har vunnet 6 av 26 for 23%.

Irad Ortiz opprettholder sin dominans ved å sykle første gang for topptrenerne på Saratoga – Chad Brown og Todd Pletcher . I mellomtiden ser det ut til at Javier Castellano har falt i unåde hos de øverste låvene og vil derfor se hans antall vinnere falle av på stevnet. John Velazquez , lenge bundet til Pletcher som låvens beste rytter, får ikke lenger mange av disse festene og er mer sannsynlig å vinne for Wesley Ward disse dager. Johnny V er 1-for-29 på stevnet så langt, med den eneste vinneren en favoritt på $3,80. Velazquez er kanskje ikke den kraften han en gang var på Saratoga, men likevel når de viktige innsatsene begynner å dukke opp på timeplanen, kan du stole på at Velazquez er vinnere for en rekke toppfjøs.

Andre jockey-/trenerkombinasjoner å se inkluderer Rosario, som rir første call for torv ess-trener Christophe Clement , og Saez, som rir så mange levende hester for så mange forskjellige trenere, inkludert H. James Bond , som peker mye av stallen sin for Saratoga-sesongen og alltid vinner mange løp på stevnet.