Maksimal sikkerhet er tilbake for San Diego Handicap på Del Mar

Wild and Crazy World of Maximum Security fortsetter i San Diego Handicap

The $150 000 San Diego Handicap (G2) på Del Mar på lørdag har vært den tradisjonelle forberedelsen til banens signaturløp, $600 000 Pacific Classic (G1) , og har konsekvent vist noen av vestkystens beste handicaphester.

I år vil seks gå etterpå for 1 1/16-mile San Diego, inkludert klasse 1-vinnere Higher Power , som vant fjorårets Pacific Classic, og Santa Anita Handicap-vinner Combatant. Men alle øyne vil uten tvil rettes mot returen til Gary og Mary Wests mangemillionær Maksimal sikkerhet i sin første start for Hall of Fame-trener Bob Baffert samt hans første løp i California.

Rittet ble kjørt første gang i 1937, og løpet har vokst i fremtredende plass og status på den nasjonale racingscenen de siste årene.

Maksimal sikkerhet – Med tillatelse fra Laura Green / Jockey Club of Saudi Arabia

Den store Cal-oppdrettede vallaken Native Diver var den første som satte løpet på det nasjonale kartet, og vant det tre ganger fra 1964 til 1966. Bates Motel, mester for eldre hest av 1983, Breeders' Cup Classic (G1) vinner Skywalker, millionær Skimming, 2006 Kentucky Derby (G1) vinner Giacomo, Dubai World Cup (G1) vinner Well Armed, Derby vinner og Horse of the Year California Chrome, BC Classic og Pacific Classic vinner Accelerate er bare noen av navnene som har vunnet San Diego de siste årene.

Med bare en lyte har Maximum Securitys karriere vært på nivå med de som gjør krav på San Diego på CV-en. Sønnen til nyttårsdag brøt jomfruen sin mens han hadde på seg en prislapp på $16 000 på Gulfstream Park og plukket opp ytterligere to seire i valgfrie krav før han gikk etterpå som fjerdevalget i Florida Derby (G1), og vant på en praktisk måte.

Sendt ut som andrevalg i Kentucky Derby, tok Maximum Security en høyresving nær fem-sekstendels-stangen før han rettet seg ut og traff vaieren 1 3/4 lengder foran Country House . Etter en lang henvendelse og innvendinger fra jockey Flavien Prat, som var ombord på andreplass Country House, senket Churchill Downs-stewardene den første DQ-bommen i Derby-historien og Maximum Security ble plassert på 17. plass.

Han hoppet over Preakness (G1) og Belmont Stakes (G1) på grunn av kutt påført i Derbyet, og kjempet deretter en mindre kamp med kolikk før han ble nummer to i Pegasus Stakes kl. Monmouth vant deretter Haskell Invitational (G1) på hjemmebanen hans i Monmouth Park før han kjørte ut av 2019 ved å hoppe over Breeders' Cup og vinne Cigar Mile (G1) på Aqueduct.

Sagaen hans fortsatte med en seier i den første $20 millioner Saudi Cup i slutten av februar, som han vant ganske enkelt. Men daværende trener Jason Servis ble føderalt tiltalt sammen med flere andre tidlig i mars for "utbredt, korrupt opplegg av veddeløpshesttrenere, veterinærer, PED-distributører og andre for å produsere, distribuere og motta forfalskede og feilmerkede PED-er og for å i hemmelighet administrere disse PED-ene til veddeløpshester under ordningsdeltakernes kontroll.”

Etter flere måneders hvile, på senvinteren, ble føllet overført til Bafferts omsorg i California, og til tross for konsekvensene av COVID-19-pandemien, har den vært på rett spor trening og er klar til å gjenoppta karrieren.

San Diego vil bli konkurrert en uke etter at Del Mar avlyste forrige helgs løp da 15 jockeyer testet positivt for koronaviruset. Løpene ble tegnet på nytt forutsatt at alle rytterne nå vil teste negative.

Jockey Abel Cedillo – Foto med tillatelse av Ome Tochtli

Og til slutt er det hestens siste dramatikk er hans covid-19-relaterte jockey-shakeup, som betyr at han vil ha sin første nye rytter på 16 måneder som vanlig rytter Luis Saez, som testet positivt for viruset, vil bli erstattet av den lokale rytteren Abel Cedillo .

(Jockeyer fra jurisdiksjoner utenfor California vil ikke få lov til å sykle på Del Mar, og inntil videre vil lokale jockeyer som forlater banen for å sykle på andre arenaer ikke få lov til å ri igjen på Del Mar for resten av sommerens racingtreff.)

Når vi ser på hans tidligere prestasjoner, fortjener Maximum Security sin rolle som favoritt. Han vil sannsynligvis gå rett til fronten etter pause, og hvis han blir komfortabel, kommer det til å kreve en stor innsats fra rivalene hans for å kjøre ham ned, spesielt på denne avstanden, selv om han tydeligvis foretrekker mer bakke.

Fjorårets Pacific Classic-vinner Higher Power vil ha vanlig jockey Flavien Prat ombord, og selv om den veloppdragne sønnen til Medaglia d'Oro ikke har vunnet siden fjorårets løp på Del Mar, han var en sterk tredjeplass i Breeders' Cup Classic og nest sist ut i Hollywood Gold Cup (G1) forrige måned. Han har vært hit-and-miss gjennom hele karrieren, men han liker Del Mar og har trent bra, og har også en god løpestil for å holde seg unna et høyt tidlig tempo. Den kraftige John Sadler/Hronis Racing-trener/eier-kombinasjonen søker en tredje seier på rad i dette løpet, og hvis denne hesten leverer sin beste ytelse, er det lett å se det skje.

Kombattanten, som har de samme forbindelsene som Higher Power, vant Santa Anita Handicap (G1) i mars før han ble sendt til Arkansas for Oaklawn Handicap (G2) og avsluttet en dyster 10. th etter en litt humpete tur. Han er tilbake etter en pause, men har jobbet jevnt og trutt de siste to månedene. Han foretrekker nok mer distanse, men han har en seier på 1 1/16 mil og flere plasseringer fra syv starter. Han er en god hest, men hvor god? Drayden Van Dyke rir.

Midcourt, som trenes av John Shirreffs og eies av CRK Stable, hadde en forferdelig tur i Hollywood Gold Cup sist ut og ble en godt slått femteplass av seks. Han er bedre enn det, men hvor mye bedre og er han så god som han trenger å være for å vinne mot rivalene her er spørsmålet. Han har slått og blitt slått av Combatant og syklet en seiersrekke med fire løp sent i fjor, inkludert jomfruen og to innsatser, og begynte 2020 med en seier i den ni-furlange San Pasqual (G2) på Santa Anita. Han har noen taktiske evner, som han trenger for å jage favoritten, og selv om en seier kan være litt av en strek, er han en solid innsats for enhver eksotisk. Den vanlige jockeyen Victor Espinoza, som testet positivt for koronaviruset for to uker siden og var en av få ryttere som har opplevd symptomer, vil være tilbake ombord.

Axe Man vant et valgfritt konkurranseløp på denne distansen på Santa Anita forrige måned, og selv om han har vært en god hest på lavere graderte nivåer, har han hatt noen problemer når han ble støtt opp i denne typen selskap. Bob Baffert, som har en San Diego-vinner i Fed Biz for seks år siden, trener denne sønnen til Misremembered, som eies av Hal og Patti Earnhart. Mike Smith har godtatt anropet.

Sharp Samurai vender tilbake til skitt etter lang tid på gresset. Han er en gradert vinner på gress og en god miler, men dette er et fryktelig ambisiøst sted å teste den eldre dirt/Classic-divisjonen. Jorge Velez får oppfordringen til trener Mark Glatt.

San Diego er den 10. løp på lørdag med en omtrentlig posttid på 18:30. PT.