Maksimal sikkerhet hesten å slå i Pacific Classic

Del Mar har satt sammen et fremragende 11-løpskort lørdag med mester Maksimal sikkerhet headlineren i et felt med seks hester for den 30. . driften av $500 000 Pacific Classic (G1) .

"Han er rett i mål for løpet," sa Hall of Fame-trener Bob Baffert tidligere i uken etter at Nord-Amerikas besttjenende hest la en siste bris før 1 ¼ -mile race – Del Mars signaturbegivenhet.

Maksimal sikkerhet og jockeyen Abel Cedillo – med tillatelse fra Benoit Photo

Pacific Classic Day vil ha et annet utseende; ingen fans for én ting på grunn av helse- og sikkerhetsbegrensninger forårsaket av COVID-19-pandemien. Utvalget av løp og spennende spillalternativer vil imidlertid gi både fans og handicappere en dag med førsteklasses konkurranse.

Higher Power, som vant Pacific Classic i fjor, men ikke har vunnet siden, vil utfordre Maximum Security, sammen med Midcourt, som duellerte med Maximum Security i San Diego Handicap ( G2), bare for å bli slått en nese mot ledningen.

Løpet er et Breeders' Cup "Win and You're In"-arrangement for $6 millioner BC Classic (G1) på Keeneland 7. november. I 2003, Pleasantly Perfect ble den første Pacific Classic-vinneren som gikk for å vinne Classic; Accelerate gjorde det også i 2018

Blant de bemerkelsesverdige vinnerne er Hall of Famer Best Pal, som vant åpningen i 1991; Bertrando, to ganger vinner Tinners Way; Herrer, Free House, to ganger vinner Skimming, Lava Man; Game On Dude; Shared Belief, stjernehoppen Beholder og California Chrome.

Den kanskje mest minneverdige Pacific Classic var 1996, da Dare and Go opprørte den store Cigaren, som kom inn i løpet med en moderne rekord på 16 seire på rad.

Triple Crown-vinner Mike Smith og avdøde Garrett Gomez står likt for de fleste Pac Classic-seire med fire hver; og avdøde Bobby Frankel topptrenere vinner seks seire.

Været på Del Mar ser bra ut, med solfylt himmel og høye på midten av 70-tallet. Rask og fast hele dagen er scenariet for overflatetilstand.

Gary og Mary Wests Maximum Security kom tilbake til racing i San Diego Handicap forrige måned, og det var knapt en konkurranse til tross for at han bare vant med en nese. Vanligvis en som foretrekker å sette tempoet, hans rivaler tok ham ut av spillet og fikk jockeyen Abel Cedillo til å rangere mer enn en halv mil, men han klarte likevel å samle seg og komme seg opp i banen for å vinne. Sønnen til nyttårsdag liker absolutt mer avstand, og det kan hevdes at 1 ¼ miles er hans beste. Han har hatt tre ganske imponerende arbeider siden sitt siste løp og er sannsynligvis enda mer i form etter oppsigelsen etter Saudi Cup (G1), så hvis han skyter sitt beste vil han sannsynligvis ikke bli slått. Baffert kommer inn i løpet etter å ha satt fem vinnere.

C R Ks Midcourt ga alt han hadde til Maximum Security, kastet ham av spillet og vant nesten, bare for å bli nedslitt i banen etter sin frontrunning. John Shirreffs-traineen har mye hjerte og har holdt seg med noen av de beste løperne i divisjonen hans, men hans beste prestasjoner har kommet på kortere avstander. Det er liten tvil om at han vil gi favorittkonkurransen igjen om den tidlige ledelsen, men denne sønnen til Midnight Lute kan treffe distanseveggen på åttende stang. Hall of Famer Victor Espinoza vil være tilbake ombord.

Hronis Racings Higher Power kommer tilbake etter å ha ikke vunnet et løp siden han fant dette for ett år siden, og etter skreien i San Diego, er det en god innsats jockey Flavien Prat vil la de 5 -åringen løper sitt eget løp, sitt mer midt i pakken tidlig og vent på at farten skal opp igjen hvis den skal opp igjen. Denne John Sadler-traineen snur egentlig aldri i et dårlig løp, bortsett fra Pegasus World Cup (G1) uten forklaring, og har vist preferanse for mer distanse. Han har møtt (og til og med beseiret) noen av de beste i divisjonen sin og vil trenge sin "A"-kamp for å vinne, men han er hjemme i Del Mar og merkelige ting har skjedd. Han kan også bli en tredje vinner på rad i løpet for sine eiere og trener.

Flere argentinske gruppe 1-vinner Mirinaque debuterer i Nord-Amerika, og den 4 år gamle sønnen til Hurricane Cat har vært her i over en måned og trent på Del Mar som forberedelse til dette løpet og er trent av sin 44 år gamle eier, Maria Nunos, som kommer fra en racingfamilie som inkluderer trenerfaren og bestefaren hennes, samt en jockeymor.

"Hun kom hit før for å se Pacific Classic og bestemte seg for at hun en dag ville ha en hest i løpet," sa trener Carlos Lopez, som fungerte som oversetter. «Etter mange år går den drømmen i oppfyllelse.»

Lokal jockey Tiago Periera skal ri Mirinaque.

Mirinaque – Med tillatelse fra Benoit Photo

Dark Vader kommer etter en god seier på andre nivå over dette sporet for en måned siden, og selv om han har gjort noen gode resultater i stakes-selskapet, har han ennå ikke vunnet en svart -type hendelse. Denne avstanden kan være litt krevende for denne Pete Eurton-trente sønnen til Tale of Ekati, men forbindelsene hans kaster terningkast uansett. Umberto Rispoli, som kjemper om ledende æresbevisninger, kommer tilbake.

Forbindelsene til Sharp Samurai, som ble nummer to i Eddie Read (G2) for en måned siden, valgte et fryktelig ambisiøst sted å vende tilbake til skitten, men han er en god hest og hvis han gjør sitt beste, kan han bli konkurransedyktig. Han kommer sannsynligvis til å klø seg.

Innleggstid for Pacific Classic er kl. 18.30. PT.

På kortet er også $200 000 Del Mar Handicap (1 1/8 miles på gressmatta) med en 11-hester med Richard Mandella-trent United – 3-for-3 i 2020 og Santa Anita Handicap (G1) vinner Combatant; og $250 000 Del Mar Oaks for 3 år gamle hoppeføller som går 1 1/8 mil på gresset.