Chesterfield 1-2 Accrington Six Things:ende-til-ende

Wilks har gjort en stor innvirkning på Accy – tagram.org

Etter en pulserende ettermiddag, Accrington Stanley slo 10-manns Chesterfield 2-1 takket være mål fra Billy Kee og Mallik Wilks. Her er seks viktige samtalepunkter fra et spennende spill.

Stanleys sterke start

Gjestene startet med høy intensitet de første 10 minuttene, spiller ut bakfra og angriper ofte nedover høyre. Vingebacken Andy Kellett slet med å håndtere trusselen fra Janoi Donacien og Jordan Clark, ofte nødt til å bli reddet ut av bred midtstopper Zak Jules. Donacien krysset for bakposten for Sean McConville, som ble nektet av Joe Anyon fra nært hold.

Chesterfield forbedret seg

Etter åpningsutvekslingene, Hjemmelaget fikk mer rett i den midtre tredjedelen, selv om de ikke skapte klare sjanser. De begynte å få vingbackene sine, spesielt Bradley Barry, lenger opp på banen med Louis Reed som skapte plass til ham med sine løp inn i store områder. Barry krysset for Jordan Flores for å heade utenfor, før den tidligere Wigan-mannen så skuddet sitt blokkert etter et svingete løp fra Diego De Girolamo. Italieneren selv så skuddet sitt reddet etter 33 minutter og Krystian Dennis, en villig løper hele veien, ble nektet en sjanse til å skyte en-mot-en av en fin intervensjon fra Farrend Rawson. Selv under de tøffere periodene, Stanley viste kapasitet til å skape sjanser når som helst, Billy Kee så at headingen traff tverrliggeren.

Stanley inviterte til press

Rawson og midtstopper-partner Mark Hughes ble tilkalt enda oftere i starten av andre omgang. Kellett gikk frem for å svinge en rekke innbydende kryss inn i seks-meteren, som enten krevde klareringer i siste grøft eller suser over målet, Dennis nektet fra skarpt hold av Chapman. Det var muligheter for Stanley til å bryte, men deres distribusjon fra baksiden var for treg, og derfor fant de seg selv inn i sin defensive tredje. Barry gikk over til bakre stolpe og hjemmefansen appellerte om en håndball i boksen av Donacien, før Robbie Weir hadde en innsats fra rekkevidde på 61 minutter.

Rødt kort endret spillet

Ett minutt senere, spillet svingte i Accringtons favør da Barry, hjemmelagets mest imponerende utøver, ble utvist for et høyt utfall. Å spille ti menn matet inn i ballspillegenskapene til John Colemans menn, som tok ledelsen midtveis i andre omgang. McConville plukket ut Kee, som trengte bare én berøring for å kontrollere ballen og en annen for å avslutte ettertrykkelig.

Subs gjorde inntrykk

Spireitene la seg ikke ned og de forbedret seg når midtbanespiller Jordan Sinnott og spesielt målmannen Chris O'Grady kom inn i kampen, okkuperte begge midtstopperne mer dyktig enn Dennis hadde alene. Sistnevnte vant en straffe etter å ha blitt felt av Seamus Conneely, tucking spot kick ned i midten som spillet antok en ende-til-ende følelse. Det var en innbytterspiss fra Accrington, Wilks, hvem scoret imidlertid vinneren, snu på kanten av boksen for å krølle i et utmerket 85. minutts slag.

oppsummert

Wilks' mål kostet til slutt Gary Caldwell jobben hans den kvelden med Chesterfield som falt inn i de to nederste på målforskjell. Dette var ikke en dårlig prestasjon fra hans side, som viste mye tro selv med en mann ulempe, men manglet visse kvaliteter i den siste tredjedelen. Accrington dominerte ikke vertene deres, bare scoret målene sine etter det røde kortet, men da de kom inn i gode områder, var evnen til deres brede menn den avgjørende faktoren.