Leeds United 0-0 Middlesbrough Six Things:topp to uavgjort

Berardi kjemper med Clayton – @SkyFootball

De tidlige aktørene i mesterskapets automatiske opprykksplasser, Leeds United og Middlesbrough, spilte uavgjort målløst på Elland Road fredag ​​kveld. Her er seks ting fra en tett kamp.

Leeds senker høye standarder

Under Marcelo Bielsa, Leeds United spiller ofte med stor intensitet og opprettholder press gjennom sin raske, men presise bruk av ballen; disse egenskapene var ikke helt i bevis her. Kemar Roofe, Samuel Saiz og Jack Harrison stengte frivillig, men da arbeidet deres ga midtbanespillere som Kalvin Phillips eller forsvarere som Liam Cooper en sjanse til å ettertrykkelig vinne en individuell duell og legge Boro på bakfoten, de tok det ikke helt. Fordi deres første berøring ofte var en fryktelig en, De hvite kunne da ikke generere momentum til å sette i gang de skarpe, skarpt samspill vi har begynt å forvente av dem.

Boros organisasjon

Noe av grunnen til at Leeds ikke klarte å implementere sin vanlige kampplan var at Middlesbrough var godt organisert. Det var veldig lite plass bak midtbanen deres for Saiz å gjøre sin vanlige skade; det faktum at den gåtefulle enganchen ble tvunget til to egensindige skudd fra godt utenfor området på 10 minutter var et tidlig tegn på at Plan A ikke var i bevegelse. Barry Douglas fullførte bare 35 pasninger fremover sammenlignet med 53 på Norwich uken før, mens Luke Aylings innflytelse ble opphevet, selv om de to bakspillerne kombinert for kampens beste sjanse; Douglas’ corner i det 32. minutt fant Ayling, men headingen hans ble klarert utenfor banen av den utmerkede Adam Clayton. Midtbanespillerens skarpe defensive posisjonering hele kampen var avgjørende for gjestene, som klarte de sjeldne presset de møtte med ekspertise.

Fry har det bra fredag

I et spill med mye svette, men ikke fullt så mye inspirasjon, Boro var motvillige til å forplikte menn fremover i åpent spill mens Leeds hadde problemer med å finne plass. Etter et sjeldent rusk i Boros boks, kantspiller Jack Harrisons curler fra like utenfor 18-yard-området bommet målet. Det faktum at skuddet var Leeds beste innsats i andre omgang var et bevis på Boros backlinje; spesielt, Dael Fry. 21-åringen tok ikke bare noen utmerkede avgjørelser defensivt, han berørte også ballen i motsatt halvdel ved 10 anledninger, fremhever hans evne til å drible fremover og avlaste presset.

Peacock-Farrells innvirkning

I de fem første kampene, det var så mye vekt på hvordan Leeds har forbedret seg fremover at forbedringen i keeperavdelingen gikk under radaren. Denne kampen fanget imidlertid viktigheten av Bailey Peacock-Farrell; Muhamed Besic produserte en dårlig dødball mens Ryan Shotton kom opp med noen pinlige lange kast, begge deler 21-åringen håndterte med en viss sikkerhet. Boro tvang ikke stopperen til for mange Hollywood-redninger, men hans beste stopp kom etter en corner i det 87. minutt, nekter Daniel Ayala fra en stram vinkel. Thomas Christensen og Paul Heckingbottom måtte velge mellom den uberegnelige Felix Wiedwald og veteranen Andy Lonergan frem til Peacock-Farrells fremvekst på slutten av forrige sesong; nå, de har en keeper som kan bevare poeng når høyoktanfotballen ikke klikker i gir.

Vil Bielsa rotere?

'El Loco' har brukt bare 17 spillere i Championship så langt denne sesongen – den nest færreste. Argentineren har hatt en fantastisk start på Elland Road; hans side har omfavnet metodene hans veldig raskt, de er ennå ikke beseiret og med rette blant opprykksfavorittene. Faktoren som kan avgjøre om de når Premier League kan imidlertid være Bielsas vilje til å bruke hele troppen for å redusere risikoen for den spekulerte mulige utbrentheten. Det faktum at han ikke gjorde en enkelt endring før i det 88. minutt tyder på at selv om de første elleve har fortjent hans tillit, de i reserve må jobbe for å gjøre det samme.

Femte strake Smoggies shut-out

Tony Pulis fortjener honnør for å ha boret denne Middlesbrough-enheten i form. Hadde en fortalt reisende fans ved pause på dag én, da laget deres nettopp hadde sluppet inn to amatørmessige mål i første omgang på Millwall, at de ikke ville slippe inn en til resten av september, få ville ha trodd det. Ikke bare har Teessiders spilt inn fem påfølgende clean sheets, to av dem i sine to siste kamper har kommet mot toppscorerne i divisjonen – West Brom og Leeds. Ingen Championship-lag har sluppet inn færre enn Aitor Karankas Boro-lags 31 i 2015-16; på dette beviset, soliditet vil bli konge igjen.