West Bromwich Albion 2-2 Aston Villa Six Things:sent hjertesorg for Villa

Rodriguez «griper» utligningen – bbc.co.uk

Jay Rodriguez sin kontroversielle utligning på skadetid sørget for uavgjort 2-2 mellom West Bromwich Albion og Aston Villa på Hawthorns fredag ​​kveld. Her er våre seks ting fra konkurransen.

El-Ghazi slår Hegazi

Aston Villas vingspill har vært enestående de siste ukene, og den trusselen var tydelig igjen her. Nede til venstre, Yannick Bolasies kapasitet til raskt å endre tempo og retning på løpene hans satte frykt inn i West Broms bakvakt; til høyre, Anwar El-Ghazi var ikke fullt så direkte, likevel forårsaket problemer med lureri og kvalitet. Det var den nederlandske kantspilleren som tok åpningen; etter ett av mange pasningstrekk, han skar inn før han så en ubevegelig Ahmed Hegazi avlede skuddet sitt forbi Sam Johnstone.

Strålende Barnes-ledet utbryter

På et tidspunkt da Villans så ut til å ha campet i motsatt halvdel, West Brom viste hvorfor de er den beste kontringssiden i Championship. En klarering til venstresiden fant Harvey Barnes; Leicester-utlåneren tjente på to kuponger fra veteranen Alan Hutton før han skaffet seg Dwight Gayle, som kom inn fra høyre kanal foran Neil Taylor for å spille inn. Selv om noen vil si at målet delvis var en bieffekt av Dean Smiths filosofi, å angripe uavhengig av omstendighetene, det er også ned til de fysiske begrensningene til bakspillerne. Når Villa finner flere atletiske utøvere i disse stillingene, de burde være i stand til å beskytte seg bedre mot denne typen utbrudd, men Albion viste å bli gitt fulle karakterer for kvaliteten de utnyttet denne sårbarheten med.

Albions aldrende midtbane

Etter en vanskelig start på andre periode, El-Ghazi skjøt Villa foran med et spektakulært angrep. Etter noe utmerket arbeid fra Jack Grealish, bredmannen plukket opp ballen uimotsagt før han kuttet på venstre fot og løsnet et skudd som fløy innenfor nærstolpen. Selv om målet herlig ble tatt, det fremhevet også Albions svakheter:verken veteranen Gareth Barry eller midtbanepartneren Jake Livermore hadde utholdenhet til å opprettholde en høyintensitetsvisning og stenge ned El-Ghazi med den nødvendige kraften.

Abrahams sjanser

Så mye som West Brom falt fra hverandre i en 15-minutters periode midtveis i andre omgang, de overlegne kondisjonsnivåene til Villa – spesielt John McGinn – tillot dem å skape sjanser i pausen. Tammy Abraham sprang over fra fire yards, headet deretter utenfor mål kort tid etter i en forestilling som fikk ham til å ta så mange som åtte berøringer inne i straffefeltet, hvorav fire var skudd, ennå ikke score. Selv om Abrahams bevegelse, atletikk, arbeidshastighet og sammenkoblingsspill var utmerket, prikken over i'en som hadde sett ham score ni av fire i løpet av november, unngikk ham.

Rodriguez «griper» utligningen

Bortsett fra ett øyeblikksbilde fra Dwight Gayle, West Brom skapte ikke mange sjanser da han jaktet kampen sent, Likevel tok Jay Rodriguez utligningen i overtid. Etter at Orjan Nyland ikke klarte å gjøre krav på Matt Phillips sitt høyrekors, Rodriguez så ut til å få kontakt med ballen to ganger via hånden før den krysset linjen, gir Albion et knapt fortjent poeng. Moore berømmet lagets bidrag til en åpen kamp, men han bør ikke være under noen illusjoner om behovet for å gjenoppbygge lagets midtbane neste måned.

Villa gjør fremskritt

Smiths side vil være skuffet over ikke å ha samlet tre poeng i dette derbyet; målene de slapp inn forsterker behovet for januarjusteringer i backområdene samt et keeperbytte. Spillet var imidlertid nok en påminnelse om det ekstreme angrepspotensialet i denne Villa-siden, som kunne ha scoret fem mål hadde de vært mer kliniske. Etter å ha møtt to automatiske opprykkskandidater på eget gress i påfølgende kamper – og sett på den bedre siden ved begge anledninger – er det klart at de vil være seriøse utfordrere.